Ny gissningslek.

Som vanligt: Vad föreställer bilden?


image107

Shopping!

Idag blev det shopping. Tjejerna var med sina kompisar så jag fick ett par timmar alldeles för mig själv!

Det blev en jacka och en ny väska.

image104

Det syns inte på bilden men den har rosa detaljer vid dragkedjan och vid fodret. Den är både vatten- och vind avvisande.

image105

Kalasdax

Idag ska vi ha kalas för stora A. Rosa duken är utlagd på bordet, godispåsarna är fulla och undangömda (eller vad det maken......), och huset är nyskrubbat och doftar av golvsåpa.

Nu ska jag bara göra tårtorna så nu gäller det att skaka fram inspirationen.....

image101

På återseende senare.

Översvämning!

image35



Vaknade kl 06.30 av att det ösregnade. Regnet slog mot takfönstret så det väckte oss. Vi låg och lyssnade på regnet en stund och hörde hur det bara ökade och ökade i styrka tills det fullkomligt dånade i hela huset. Då såg vi att det regnade in........Eftersom vi håller på att lägga om taket har vi för tillfället inga nockpannor (de takpannor som sitter längst upp på taket) och då hittade naturligtvis vattnet sin väg in i huset. Det droppade i sovrummet, i hallen ovanför trappan, i badrummet och i hallen på entréplan.

-Det rinner! tjoade Lilla A. 1...2...3...4....räknade hon. Så många droppar!

Maken struttade runt spritt språngandes och inspekterade läckorna. Han såg lite bekymrad ut medan han sprang runt och torkade upp vattnet.

Vid golfbanan har den lilla, sakta porlande bäcken, förvandlats till en strid flod och sandbunkern har blivit en insjö! Idag få golfarna ta på sig vadarbyxorna!

Här är några bilder, tagna från vårt takfönster.

image102

image103

I min bilstereo

I bilen på vägen hem lyssnar jag på Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson.

Omslagsbild: ISBN 9789173131728, Flickan som lekte med elden


Den kan jag varmt rekommendera.

Har Du något bra boktips?

Grå torsdag

Idag är det grått, grått, grått. Vi är på en eftermiddagsvisit hos mina föräldrar. Mannen är uppe på taket och spikar läkt, så då är det bäst att hålla sig undan. Han är nog ganska nöjd med det också, då slipper han ha barn som springer där de inte ska springa och en fru som tjatar på honom. Han brukar säga att man skulle ha haft Martin Timell hemma, då skulle allt varit klart smidigt och lätt på ett par timmar............


http://www.tibro.se/fagelvik/root/aktuellt/bilder/senaste%20nytt-la0405/snickare.bmp

Slottsskogen, naturhistoriska och födelsedag

Idag åkte kompisen A och jag tillsammans med barnen till Slottsskogen. Vi var på lekplatsen "Plikta", barnens zoo och Naturhistoriska museét. Det var länge sen man var på Naturhistoriska, men man kommer ihåg lukten. Det luktar väldigt speciellt där tycker jag, inte illa, men speciellt.

När vi var på väg hem kom regnet (vilken överreaskning....), så vi hade ju ändå tur. Barnen skötte sig exemplariskt! Inget tjat utan de lunkade snällt med oss, uppför och nerför alla backarna, fram och tillbaka. Då är det roligt att åka på utflykt.

Igår fyllde Stora A 7 år. Vi hade lite kalas på eftermiddagen för några släktingar, resten kommer till helgen. Hon fick cykelhjälm, askungenklänning, prinsessparfym, kläder, skolväska och två dataspel. Hon var jättenöjd med alltig och hon sken som en sol hela dagen.

                  Stora A:       "Det är ju jättekul att fylla år!"


Jag kan inte annat göra än att hålla med......


Dagens "vill ha"

Hittade dessa artiklar bland många andra på www.systerlycklig.se:

Ett vackert paraply kan ju göra den gråregniga sommaren lite mindre grå.

image99

Dessa tvättmedelsburkar gör ju tvättningen lite mer glamorös.

image100

Skön söndag.

Idag var vi sega, hela familjen! Vi åt frukost klockan tio, det är sent för oss. Tjejerna har haft kompisar hemma hela dagen. Det har gått bra, de sköter sig själva så mycket nu, men en del upppassning blir det ändå förstås.

I morgon fyller Stora A 7 år. Hon har haft nedräkning den senaste månaden och räknat dagar som är kvar tills den stora dagen. Vi har köpt en stor studsmatta som vi tänkte montera upp ikväll när de har lagt sig, så att den står färdig att användas i morgon. Jag sa till min man att det kan nog bli svårt att få Stora A att somna i tid ikväll, man vet ju själv hur pirrigt det var kvällen innan födelsedagen, men min man är optimistisk..........


image101

Favoritparfym

Junitjej frågade vilken som var min favoritparfym. Jag brukar använda:



image97


Hugo Boss




En annan favorit jag har är:


image98

J-Lo First glow

Regn igen!

Idag regnar det igen. Jag och kompisen A tänkte bege oss till ett kpcentrum här i närheten, lämna in barnen på leklandet och gå och fika. Man måste ju muntra upp sig lite grann eftersom det regnar. Vi tänkte även kolla runt lite i olika affärer för även det piggar ju upp.........


image35

Skördetröska önskas....

Påminn mig om att jag ska skaffa en skördetröska till nästa gång jag ska klippa gräset. Jag har baske mig hållt på hela dagen! När man väl har klippt gräset måste man kratta upp eländet.

Barnen var hos kompisar ett par timmar mitt på dagen så fick man gjort ganska mycket. När de väl är hemma är det mycket med markservicen.

Nej, nu ska jag lägga upp fötterna i soffan en liten stund.


Åter i etern!

Hej gott folk, är tillbaka efter ett par dagars vistelse i mina föräldrars sommarstuga på Orust. Det var trevligt. Träffade även min bror. Eftersom han bor i Stockholm träffas vi inte så ofta så det var extra roligt. Tyvärr var vädret trist så det blev mycket inomhussittande.

En kväll tänkte vi spela boule. Vi hann tre kastomgångar innan det började störtregna och vi fick rusa in. Ja ja, svensk sommar jag vet......

Hemma hade det gått bra med katterna. Lille Findus var helt uppspelt hela kvällen igår och visste inte till sig av glädje över att vi hade kommit hem.

Nu ska jag skicka iväg tjejerna till olika kompisar och sedan blir det gräsklippning för hela slanten idag!

image96

Till stranden.

Idag packar vi badväskan och beger oss till stranden! Goda vänner ska också följa med. Äntligen får man lite sol på näsan och sand mellan tårna.

Vi syns senare!

Grattis lillebror!

Idag vill jag gratulera min lillebror som fyller 25 år!

http://hedgehog.webblogg.se/images/taarta_1133506106.jpeg


Hipp, hipp hurra!

Det är delvis hans fel att jag inte har varit en sådan flitig bloggare på den senaste tiden. Hans födelsedagspresent har nämligen upptagit den mesta av min tid......

Mer säger jag inte, det är möjligt att han läser bloggen idag!

Rätt svar!

Rätt svar var en fönsterhake. Jag får verkligen skärpa mig och hitta på lite klurigare gissningstävlingar!


image95

Gissningstävling

Nu är det ny gissningstävling. Vad är det här?

image94



Regn, regn och åter regn.....

Findus börjar nu på allvar komma in i familjen. Maja morrar, fräser och fnyser fortfarande men han får lov att komma närmare och närmare henne innan hon säger ifrån. Findus vill så gärna vara kompis med Maja. Han blir alldeles till sig i trasorna när han ser henne. Maja är måttligt intresserad. Vi har inget problem med underhållningen, Findus lever rövare hemma, mattorna ligger i oordning och man snubblar på diverse leksaksmöss och bollar.

Igår var vi hemma och ett par kompisar och hemagjord pizza och spelade TP. Sedan skulle båda tjejerna sova över, så vi fick en lugn morgon idag.

Jag tog en liten skogspromenad ute i regnet förut och hittade dessa:

image92image93



Ikväll blir det en kantarellsmörgås! Mums.


Välkommen Findus!

Igår gjorde vi en utflykt för att hämta vår nya familjemedlem, katten Findus.

Alla blev superförälskade utom vår 8-åriga Maja. Hon fnös, morrade och väste om vartannat. Vi får väl se hur det går....

image90
Han är ett riktigt matvrak!


image91

Här är han alldeles trött. Det tar på krafterna att busa med två uppspelta tjejer.

Regnigt Skara Sommarland

Nu har vi kommit hem efter en helgs vistelse på ett regnigt Skara sommarland. Lördagen var mulen, men det var uppehåll. Tyvärr var det lite för kallt för att bada, men det hindrade ju inte barnen! Det hoppade glatt i, för att ganska så snart skutta upp igen, hackandes tänder och alldeles lila på kroppen! Det fick bli tivolidelen, trampbilar och radiobilar istället. Vi hade väldans tur för det var inte så mycket folk så det var bara att gå rätt in i alla aktiviteter, nästan ingen kö alls att tala om. På kvällen började det regna, men riktiga campare som vi är allihop (????) satt vi ute under en pressenning (här skulle min svenskalärare fått nippran, hur stavas det egentligen?) hela kvällen.

Söndagen bjöd på ösregn så förmiddagen spenderade vi inne i en köpstad. Där hade de en stor klätterställningsanläggning med rutschkanor och bollar och studsmattor. Efter lunchen trotsade vi regnet och gick in till Skara sommarland (hade vi betalt för två dagar så skulle vi banne mig utnyttja tvådagars biljetten också! ;-) ). Det fick bli lite elbilskörning och radiobilar idag med. Vid femsnåret gav vi upp, då hade vi ingen lust längre att stå ute i regnet, så då åkte vi hem.

Nu ska vi snart åka iväg för att hämta den nya lilla kattungen, fast det vet tjejerna inte om. Spännande.


Besök på Gunnebo slott

Idag träffade tjejerna och jag några kompisar på Gunnebo. Det är en jättefin miljö att bara strosa runt i. Vädret var kanon till en början, mulet, men jättevarmt. Barnen lekte och rusade runt bland grusgångarna och på gräsmattorna. Sedan åt vi en jättegod lunchbuffé, bara en massa grönsaker och andra nyttigheter. Efter lunchen kom regnet och då fick vi åka därifrån.

image89

Bild från
www.gunneboslott.se

Jag blir ruinerad

Jag blir ruinerad av det här eviga regnandet! Har spenderat eftermiddagen i köpcentrat. Vi skulle bara köpa jeans till Stora A för det behöver hon verkligen, men tro inte att det stoppade vid det. Neej då, det åkte med reatoppar och en collegietröja i all hast.

image88

Bortglömd?

Vart tog den här låten vägen?




Den förtjänar att få en comeback.

SEMESTER

Ville bara tala om det...........

Snart semester!

Sista kvällspasset innan semestern väntar ikväll. Själsligt har jag redan gått på semester ;-).

Vi ska inte göra så mycket på semestern. Bara var hemma med familjen. Några småutflykter blir det väl. På måndag ska vi förmodligen om allt klaffar hämta en lite kattpojke. Tjejerna vet inget om det ännu, så det blir en liten överraskning för dem.

Överraskning blir det nog för vår 8-åriga honkatt också. Jag undrar just hur hon ska ta det. Är det någon som har några tips på hur man ska göra för att introducera en liten kattunge för den stora?

Dagens program

Även om jag har ett kvällspass kvar att jobba känns det som om jag redan gått på semester. Tjejerna och jag har lata dagar hemma. I går köpte vi lite pyssel saker och klistrade paljetter för glatta livet. Något måste man ju göra när det ösregnar.

Idag ville Lilla A åka till IKEA, vara i "Småland och äta älgmakaroner. Det låter som en bra idé, själv har jag inget emot att strosa en stund på IKEA.

Det blir väl en del matinköp idag också. Till helgen åker familjen till Skara Sommarland. Jag kan ju inte påstå att jag känner mig särskilt sugen med tanke på vädret, men vi får verkligen hoppas att det blir lite bätte. Bara det är uppehåll åtminstone!

Vad har ni för planer idag?


Dygnet rättvänt igen.

Idag har jag inte gjort många knop. Känner mig fortfarande lite seg efter helgens nattjobb.

Det blev ett besök hos revisorn idag; det är ju bokslut nu, med allt vad det innebär. Alla fakturor ska redovisas och det gäller att hålla reda på vilka som ska vara före och efter bokslutet...Det är tur att hon tänker åt oss ibland.

Tjejerna har varit ute hela dagen och jag har bara lyssnat på min bok: Män som hatar kvinnor. Jag har precis kommit till den spännande upplösningen. Jag kan bara varmt rekommendera den!

Rätt svar

Rätt svar på gissningstävlingen var: ett rakblad.

image87

Utmaning



Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Universums skapelse
2. Varför det finns människor som gör barn illa.
3. Varför Astrid aldrig fick nobelpriset.


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. Patientjournaler
2. Antibiotika
3. Dator
(Jag sitter nämligen på jobbet)

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar.
2. Försöker hålla mig vaken
3. Lyssnar på klockan som tickar fram så saakta, så saakta

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Se mina barn växa upp
2. Få barnbarn.
3. Få barnbarnsbarn.


Tre saker jag kan:
1. Vara mamma
2. Skriva snyggt
3. Skruva altan 


Tre saker jag inte kan:
1. Vara utan familjen
2. Vara vaken så särskilt länge till.....
3. Sjunga


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. På dina medmänniskor.
2. Dig själv.
3. Dina barn


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Dansa swing
2. Sjunga.
3. Vara en ännu bättre mamma

Tre favoriträtter:
1. Grillat
2. Africana
3. Ädelostfyllda kycklingfiléer med klyftpotatis


Nattjobb

Jobbar inatt med. Förra natten var jättelugn och vi får hoppas att denna natten blir likadan.

I morse kom jag hem till tomt hus. Familjen sov borta inatt för att jag skulle få sova i lugn och ro nu på morgonen. Kunde inte somna direkt utan var ju bara tvungen att lyssna lite på min bok. Det är svårt att lägga den ifrån sig. Jag var ute och klippte gräset idag och stoppade ner CD-spelaren i byxfickan, jag var ju bara tvungen att lyssna vidare några kapitel.