Boktips

Jag lyssnar på en sådan bra bok i bilen just nu. Det är Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Har kommit till CD 8 av ca 15 st. Har svårt att slita mig från den...

image86

Nattuggla

Hej på Er.

När ni läser detta sover jag förhoppningsvis gott. Jag jobbar inatt och har ännu en natt framför mig. Ögonlocken är tunga, men det har gått bra hittills.

Ska väl gå en liten runda nu, för att röra på mig åtminstone.

image40

Smultronplockning

Idag väntar en lugn dag. Det är faktiskt uppehåll till skillnad från de senaste dagarnas regnande.

Tjejerna och jag tänkte ta en promenad och se om smultronen uteefter vår vägkant är mogna. Det slinker nog ner några blåbär också.

image84image85

Gissningslek

Nu kommer en ny gissningslek. Vad föreställer bilden?


image83

Slappardag

Igår jobbade jag ett kvällspass. Det var hur mycket som helst att göra. 5 patienter fick jag under kvällen så det blev en hel del att göra. Varje patient ska skrivas in, det ska göras ett ankomstsamtal, journalpapper skall ordnas, patientuppgifter ska i ni 2 olika datasystem, mediciner ska läggas i deras medicinlåda, provsvar ska kollas, dropp ska hängas, sprutor ska ges.......jag var tvungen att jobba över i en timme, så jag var inte hemma förrän halv 12 i gårkväll.

Idag fyller min pappa år så vi ska hem till mina föräldrar på lite fika i eftermiddag. Annars har vi en härlig slappardag framför oss.

God morgon.

Godmorgon! Klockan är 13.38 och jag har precis gjort klart mina morgonritualer, ni vet duschat, borstat tänderna, ätit frukost.....

När jag har jobbat natt, har jag aldrig ro att ligga och sova mina åtta timmars skönhetssömn som man borde. Nej, redan efter fyra timmar börjar det krypa i kroppen och jag tycker att det är synd att sova bort hela dagen. Jag blir nog aldrig någon nattarbetare...

Tjejerna är på fritids/dagis. Jag tänkte hämta dem alldeles strax. Ska bara fundera ut vad vi ska ha till middag idag. Jag lutar åt smörstekt färsk makrillfilé med färskpotatis och stuvad spenat. Hmmm. Ja, det får det bli. Ska bara åka en sväng förbi fiskbilen....

Tycker ni om makrill?
image82

Snart läggdags.

Nu är nästan natten slut och jag är fortfarande vaken. Det har varit lite lagom pyssel hela tiden, så tiden har gått relativt fort.

Nu väntar bara lite avrapportering till dagpersonalen, sedan frukost, duschen och sängen.

Vi hörs när jag vaknar.......

Nattjobb

Sitter just nu på jobbet. Ska jobba hela natten. Jag är verkligen ingen nattmänniska så vi får se hur det går. I vanliga fall brukar jag somna i soffan redan vid nio på kvällen. i natt heter min bästa vän: svart kaffe!

Vi hörs nog snart igen.

image34

Rätt svar.

Rätt svar på gissningstävlingen var mycket riktigt en tejprulle. Får hitta på något svårare nästa gång.

image81

Vi går mot mörkare tider....

Det värsta med midsommar är att nu vet man att  kvällarna bara blir kortare och kortare. Det är ju så att man kan bli deppig för mindre.

 Midsommaraftonen spenderas i goda vänners lag, glatt skuttandes runt midsommarstången i ett ösregnigt Grebbestad. Allt blev, trots det tråkiga vädret, jättelyckat. Vi har ätit sill, potatis och jordgubbar, vi grillat och kranat vin och druckit gin & tonic.

Nu sitter jag på jobbet och räknar ner dagarna till semestern: två kvällsturer och 3 nätter kvar.

Gissningslek

Vad föreställer bilden?

image79


Svaret kommer efter helgen.

Snart midsommar....

Idag tänkte jag handla inför midsommar. I morgon bär det iväg till Grebbestad där våra kompisar har tillgång till en studa. Vi blir fyra familjer som kommer att fira midsommar ihop. Vi hade hoppats på fint väder för det är lite ont om sovplatser. Vid fint väder hade det blivit tält men nu får vi nog knô ihop oss på storstugans golv. Det går det med. Våra kompisar skulle stå för mat och vi andra skulle ha med oss 3 liter jordgubbar per familj. Vi ÄLSKAR jordgubbar, märks det?

I kväll ska vi hem till goda vänner, äta gott och umgås. Det ska bli riktigt trevligt.

image75image76

Just nu lyssnar jag på....


Finsk disco

Om ni skulle behöva en kurs i discodans..............



Titta på hela klippet. I slutet kör han en "kissnöding anka" version.

Disco

Stora A har varit på sitt första skoldisco. Fritids ordnade disco för hela spåret från förskoleklass till trean. Det skulle vara fräcka kläder, glitternagellack och rosa glitter på ögonen. Hon var så fin!

De hade dansat, tävlat, ätit popcorn och druckit bål. Hon hade haft en toppenkväll.
 
image74

Hemma igen

Vilken härlig dag på stranden! Det var nästan inga människor och vi fick "våran"plats. Barnen skötte sig exemplariskt så det blev glass på hemvägen som jag lovade. När vi kom hem och väskan skulle packas upp var helt plötsligt tjejerna puts väck! Varför är det alltid så. Där stod jag med sandiga handdukar och fuktiga baddräkter, men det är väl en mammas lott.

Nu har tjejerna fått för sig att de ska städa i lekstugan. Det slutar väl med att jag får göra det med.......Det är bäst jag går ut och kollar till dem.

Stranden

Idag åker tjejerna och jag till en badsjö för att svalka oss. Tänkte packa ner pannkakor till lunch, det brukar vara poppis. En rulle ballerina och några festisar är heller inte fel.

Det är en alldeles lagom lite sjö vi ska åka till. Den brukar bli varm ganska fort så det kan nog hända att även en badkruka som jag doppar mig. Tjejerna är ju i ändå hela tiden fast det är kallt. De måste ha någon mekanism som sätter temperatursystemet i kroppen ur funktion vid just bad.

image73

Dags att gå hem.

Har snart avslutat ett kvällspass på jobbet. Idag var det helt okej faktiskt. man hade förberett sig på det värsta, det är lika bra.

Hemma väntar maken, en god kopp te och ett avsnitt Raskens.


Tittarsuccé

I kväll kommer del 2 av 8 av Raskens. Eftersom jag jobbar ikväll har min man lovat att spela in den. Jag tycker att det är en bra serie.

image72



Tillhör ni de som tittar på Raskens?


Sammanfattning

Herre min je, vad tiden går fort. Det känns som om man inte riktigt hinner med. Lilla A har varit sjuk ett par dagar. Det var någon mystisk sjukdom med feber och huvudvärk. Det var inte så hög feber men hon var alldeles tagen av det i flera dagar och inte sig riktigt lik. Det var två nätters orolig sömn så man känner sig lite som en urlakad trasa efter detta. Så var det jobb sedan på det. Nu ska jag bara jobba två kvällspass till sedan har jag en veckas ledigt över midsommar. Det ska bli härligt.

På midsommar ska vi åka till några kompisars sommarstuga i Grebbestad. Det har vi gjort nästan varje år hur länge som helst så det börjar bli något av en tradition.

Vad ska ni göra på midsommar?


Skolavslutning

Idag hade Stora A skolavslutning med de obligatoriska sommarsångerna på skolgården. Skolan var lövad och alla barnen var pyntade i vita kläder. Efter "Den blomstertid nu kommer" och "Idas sommarvisa" gick alla barnen till respektive klass för en stund mys. Vi föräldrar fick inte följa med. Nu ska vi åka och hämta henne och hela familjen ska åka och äta glass på et glasscafé. Till hösten blir min stora tjej "ettakladdare" ;-) Tiden går.

image63image57

En trevlig kväll

Har precis kommit hem från min jobbarkompis där vi har spenderat en trevlig kväll. Jag tycker att jag bor på landet, men hon bodde ännu mer ute på landet, någon mil utanför Alingsås. Vi hade det super trevligt och satt ute på hennes altan hela kvällen, åt god pastasallad med parmaskinka och till efterrätt vaniljglass med färska jordgubbar. Fram för fler sådana kvällar! Nu är det verkligen sommar!


En makalös fight


Rosinköp

Idag har vi köpt rosor som vi ska ha på framsidan. Vi tycker det är roligt att blanda färger, växtsätt, dofter mm. Dessa blev det:
                            

'Bernstein Rose'                       'Naheglut'                          'Peace'                              'Astrid Lindgren'



                                

'Kronprincesse Mary'          'Leonardo da Vinci'             'Nostalgie'                          'Summerwind'

Nu ska vi bara passa ihop dem med färger och dofter.

Hemmapyssel

Tjejerna är på skola och dagis idag så idag har jag hela dagen på mig att greja hemma. Jag tänkte klippa klart gräset, städa inne och baka.

Min mans farmor dog för ett tag sedan så i morgon ska hon begravas. Vi ska vara hemma hos svärfar efter kyrkan så jag har lovat att hjälpa honom. Vi tänkte duka ute och bjuda på landgångar. Till kaffet ska vi bjuda på Toscakaka. Det var nämligen hennes specialitet. Hon bakade alltid toscakaka. Det blev alltid bråk om vem som skulle ha rundeln i mitten, det var nämligen mest tosca på den.....Därför ska jag baka två Toscakakor idag.
Hennes andra specialitet var Sarah Bernad-kakor, ni vet sådana där med smörkräm doppade i choklad. Men de tänkte vi köpa, det verkar vara alldeles för avancerade för att baka...
Något hon också alltid bakade var pepparkakor och lussekatter. Ingen kunde baka så tunna och spröda pepparkakor som hon. Hon bakade så varje barnbarn fick en burk med pepparkakor till jul och en påse med lussekatter.

Nationaldagsfirande.

Har precis kommit till jobbet. Här ska jag spendera min nationaldagskväll. Jag får väl vifta med någon flagga eller liknande. Jag jobbade även igår och hade det lugnt och stillsamt. Vi får hoppas på en liknande kväll i kväll.

Under förmiddagen sprang jag runt med gräsklipparen. Sen blev det alldeles för hett. Man ska verkligen inte klaga på vädret, men först är det kallt, kallt, kallt och sedan blir det hett, hett, hett! Vart tog lagom vägen?

Glad nationaldag på Er allesamman!

image63


Utflykt och 40-årsfest.

Idag var vi tillsammans med goda vänner ute i Särö. Vi var vid en fantastisk fin sandstrand med alldeles vit sand (ni vet sådan man har i hårbottnen, på smörgåsen, i kaffet.......). Vädret var toppen. Tjejerna tog sitt första dopp i havet. Jag vågade bara doppa stortån. Vi letade snäckor, stenar och krabbskal.

Rödbrända som kokta signalkräftor återvände vi hemåt. På kvällskvisten grillade vi med min mans bror med sambo och med min svärfar. Till efterrätt hade jag gjort äpplekaka, smaskens!

Nu har jag behandlat Stora A med något illaluktande medel i håret. Vi får hoppas att de där äckelpäckellössen dör, det höll jag på att göra bara av lukten......

Förresten. 40-årsfesten blev kanonlyckad. Mycket god mat och dryck, bra musik och dans långt in på natten. Sen vinglade vi hemåt i sakta mak.

Huvudlöss, URK!

URK! Stora A har fått löss. Det har gått på skolan i olika omgångar, men idag ringde hennes bästa kompis mamma och sade att dotterna hade löss. När jag tittade i Stora A's hårbotten hittade jag mycket riktigt små krypande äckelpäckel. Tur att grannen är frissa och alltid har lusmedel hemma.

Guud det kliar på hela min kropp bara för detta. USCH

image62

Redan fredag

Idag väntar ett kvällspass. Jag hoppas på en lugn och stillsam kväll. I morgon ska vi upp tidigt för det är fotbollscup för stora A. Förhoppningsvis blir det fint väder så jag och de andra mammorna kan ligga på en filt och sola ;-). På kv'ällen blir det 40-årsfest hos grannarna. Det ska bli kul, lagom "rullavstånd" hem i allafall.

Igår hade Stora A vårfest med uppträdande i skolan. Temat för terminen var sagor och de gjorde ett sånguppträdande med figurer och sånger från Astrid Lindgrens sagor. Stora A var lilla Ida och hon var en kopia av henne, så himla söt. "Emil" var ocså med, och kille som var Emil var också helt otroligt lik. Sedan hade vi picknick inomhus eftersom molnen hängde gråa utanför fönstret. Sedan skulle alla alster bäras hem. Det var prinsesor, lertroll, tockningar och flirtkuls-myror för hela slanten. Barnen har varit flitiga!