Rivning av badrummet

I mellandagarna gick vårt badrum på 2:a våningen sitt öde till mötes. Maken tog fram tigersåg och kofot och gick lös på inredningen. Överst på min önskelista när det gäller badrummet är ett hörnbadkar. Det är något jag har saknat.

Här är badrummet innan den stora rivningen. Observera det fantastiska våtrumstapeterna från 1970 blankt, man kan bli sjösjuk för mindre........
En annan detalj jag tyckte att de förra ägarna hade lyckats med, var att hela badrummet gick i blått förutom duschhörnan, den gick i beige. Det skär sig så in i vassen!
Duschhörnan har vi inte använt på flera år eftersom det läcker vatten ner i köket. Helt klart olämpligt!  I rpincip var det endast den blå golvytan vi nyttjade så detta nya badrum blir verkligen ett lyft, både storleksmässigt och utseendemässigt.

Jag återkommer allteftersom bygget framskrider.
                  

Ursäkta den dåliga bildkvalitén.

Middag hos svärfar

Vi har precis kommit hem från svärfar som bjöd på middag idag. Eftersom han har träffat en kvinna med kurdiskt utsprung bjöd de på kurdisk mat.
Det var jättespännande att smaka på kurdisk mat och det var fantastiskt gott. Jag vet inte var rätterna heter med det var ris med nötfärsgryta med kikärtor, fyllda "risbollar" och en annan köttfärsrätt med paprika, tomat och en liten uns kanel. Supergott.

Jag tycker det är kul att prova nya rätter och gärna från andra länder och kulturer.

Är ni nyfikna på mat från andra kulturer eller föredrar ni svensk husmans kost?

August

Förresten, var det någon som såg den svenska minidramaserien om August Strindberg med Jonas Karlsson i huvudrollen som gick på SVT nu i dagarna?

Jag tyckte att den var fantastik och jag gillar Jonas Karlsson skarpt!

Jonas Karlsson i rollen som August Strindberg.

Mellanlandning

Jag har inte varit så aktiv här inne de senaste dagarna, eftersom jag har jobbat och kommer att jobba hela helgen också. Där fick man bara för att man ville vara ledig vid jul..........

Det är hur mycket som helst att göra på jobbet. Det verkar precis som om alla patienter har väntat med att bli sjuka till mellandagarna och förväntar sig att vi ska bota dem innan nyår. Hektiskt!

Ikväll tänker jag placera mig i soffan och inte göra så många knop, möjligtvis byta kanal på TV:n ;-). Det blir "På spåret" och en Mankell-film i kväll. I morgon ringer klockan 05.15, så det gäller gå och läga sig i någotsånär tid.

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg

Matvrak!

Vår katt Findus är ett riktigt matvrak, jag tror jag blir alldeles tokig!
Just nu står han huvudstupad ner i påsen med torrfoder. Jag vägrar konsekvent att ge honom mat mer än två ggr om dagen. I ren protest beger han sig till grannen och äter upp deras katts mat som står på utsidan (vädigt lämpligt om ni frågar mig). Förut idag jagade jag ner honom från fågelbordet, där han satt på taket och åt talgbollarna. De frusna köttbullarna som jag hade lagt fram för att tina är ett minne blott. För att inte tala om alla dessa möss som han släpar in..............
image174

Juldagen

Vår familj brukar försöka att bara vara hemma tillsammans på juldagen. Vi sover länge, är lata hela dagen, smyger runt i myskläder, tittar på alla julklapparna, äter julgodis och julmidagsrester och bara är med varandra.

Idag har vi spelat spel, byggt med lego, sminkat varandra (även maken fick lite rosa ögonskugga och glitter på kinderna) och bara haft det mysigt.

Maken har i och för sig börjat att montera ner vårt gamla badrum på 2:a våningen. Det är från 1970 blankt och behöver få sig en riktigt uppiffning! Så det är klart...inte riktigt alla i familjen är lata idag.

Julaftonen blev jättelyckad med mycket god mat och alldeles för många julklappar till tjejerna. Det är så härligt att se dem, de blir glada för allt, kläder, påslakan, lego, smink. målarböcker och filmer. Vi var hemma hos mina föräldrar tillsammans med min ena bror.


Snart........

.........kommer tomten........Tjejerna är i upplösningstillstånd och vi vuxna bara äter och äter och äter..........

http://www.klassmorfar.se/webarchive/gallery/small/20061124123033.jpe

God Jul

God Jul alla mina bloggvänner

image173

önskar Patricia

Känner mig bättre

Redan efter en tablett antibiotika började svullnaden lägga sig. Det måste ha varit något riktigt giftigt i den tabletten, och jag som ska äta den i 10 dagar. Det kommer nog inte att finnas en endaste liten bakterie kvar i hela kroppen efter den kuren. Det flesta av mina system kommer nog att slås ut..........

Maken tyckte att vi skulle ta kort på mig och lägga ut på bloggen men ALDRIG I LIVET!!!! Det får räcka med att jag säger att jag såg ut som en råtta i ansiktet eftersom näsan och överläppen hade svullnat till ofantliga dimensioner. Dessutom var ena kinden svullen, så tänk er en råtta med tandvärk så kan ni nog se bildan av mig framför er.

Läggdags

Nu har alla gästerna precis åkt hem, diskmaskinen är igång och borden är avdukade. Det blev en superlyckad fest med mycket god mat och dryck och en hel del Singstar!

Nu ska jag gå och knyta mig. Imorgon blir det läkarbesök och antibiotika med en gång jag vaknar! Jag kan inte se ut sån här längre.........

Finne i näsan.

I torsdags fick jag en liten ettrig finne i näsan. Eftersom det var lite svårt att klämma den, fick jag punktera den. Nu har jag fått en infektion inuti näsan och överläppen så jag ser inte riktigt klok ut, hela överläppen och näsan är jättesvullen. Maken tycker att det ser ut som om jag snusar en riktigt stor prilla och min mamma skrattade och tyckte att jag såg ut som en av tomtens små alfer.

Vi som ska ha fest ikväll *suck*. Kan man ha en heltäckande luva på sig tro?

Klar

Julklapparna är inköpta, all mat står i kylskåpet. Nu ska granen kläs, godisbordet ska fram och huset ska städas och pyntas.
Idag känner jag mig i fas. Nu ska jag nog ta lite glögg, sätta på en julskiva och bara insupa julstämningen lite.

På jobbet

Sitter på jobbet just nu men funderar på att flexa ut snart. Jag tänkte ge mig iväg för att köpa de sista julklapparna i eftermiddag. Jag har ett liten aning vad jag ska köpa så det ska nog gå bra.

Julkorten är äntligen klara och ivägskickade. Jag börjar känna mig i fas med min planering.

Ikväll ska jag börja städa huset. Vi ska ha gäster hemma på lördag, så det gäller att ha det snyggt omkring sig. Om jag tar ett rum i taget och börjar redan nu, så blir det inte alldeles överväldigande.

Usch, jag tycker att det är tråkigt att städa.

Favoriten

Sitter precis och pysslar med min nya favvispysselgrej: präglingsbordet.

Det är verkligen superkul och det blir så himla fint! Ni måste testa!





Workshop

På dagens program i Kvantitativ metod och statistik:

- Kategoriska variabler
- Kontinuelig data
- Missing data
- Outliers
- Stolpdiagram
- Histogram
- Linjediagram
- Box plot
- Editera diagram

blablablablablabla.............

Julgranshämtning

Idag var det dags för den årliga julgranshämtningen hos ett par kompisar. Det bor på en gammal gård med tillhörande granskog. Vi brukar samlas, en härlig blandning av olika människor, barn och vuxna i en salig blandning för att se ut årets julgran. Vi grillar korv, dricker glögg och frossar på pepparkakor och lussebullar och bara umgås.

Tack C och H för denna trevliga dag!


Freshly Cut Christmas Tree Images

Julstök

Ikväll blir det montering av pepparkakshuset. Jag har gjort det enkelt för mig och köpt ett omonterat. Det ska vi bara sätta ihop och dekorera. Om jag bara visste var alla non-stop har tagit vägen.................;-)
Tur att jag köpte en STOR låda med skumtomtar igår.

Vi passar nog på att göra knäck också.

Här är vårt recept:

1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl hackade mandlar

Blanda allt i en stor microungsfast skål och sätt in i micron på högsta effekt tills knäcken har en lagom knäckliknande färg.........Klart!

Skålen måste vara stor, annars bubblar all knäcksmet över och det blir inte kul.....tro mig, jag vet........

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/ik5099knack.jpg

Bild från
http://icakuriren.se




Gårdagens baluns blev precis så lyckad som den brukar bli. Vi var ca 70 st som var med och stämningen var på topp redan från start. God mat och god dryck satte pricken över det berömda i:et. DJ började spela framåt 22-tiden och jag dansade tills det brände under fötterna......Jädrans va' kul vi hade.



Fredag igen

Idag är Lilla A och jag lediga. Vi har pysslat lite hemma. Man behöver sådana här lata dagar.

I kväll blir det stor baluns med jobbet. Det ska bli superkul, det brukar vara en del jippon och uppträdanden, bla från våra läkare.

Efter mat och dryck och diverse skojigheter dansar vi tills grannarna slänger ut oss.

Glad lucia

Nu är vi precis hemkomna från luciafirande på dagis och en snabblussning hon tjejernas farmor. Nu är vi trötta och mätta på pepparkakor och lussebullar.

Idag på dagen hämtade jag Stora A lite tidigare så att bara vi två kunde åka till Köpcentrat och shoppa och fika. Det var jättemysigt att bara få rå om den stora tjejen. Jag kom på att det är tur att jag fick tjejer som också tycker om att åka till IKEA och köpcentrat och liknande ställen.........

Glad lucia på Er!


image171

Rolig historia

Kunde inte låta bli att vidarebefodra denna historia som min älskade mamma skickade mig:


Så här kan det gå när frugan är ute på galej...

Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en
"helkväll med tjejerna". Jag sa till min make att jag
skulle vara hemma vid midnatt, "Jag lovar!"

Nåväl, timmarna passerade och margueritorna slank ner
alldeles för lätt. Omkring klockan 3 på morgonen begav
jag mig hemåt, ganska packad.

Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret
i hallen igång att gala 3 gånger. Snabbt som ögat, då
jag insåg att min make förmodligen skulle vakna till,
gal jag ytterligare 9 gånger. Jag var ganska stolt över
mig själv över att ha kommit på en sådan snabb lösning
(trots att jag var stupfull), för att kunna undkomma en
förmodad konflikt med honom.

Nästa morgon frågade min make mig vilken tid jag kom hem,
och jag svarade att jag var hemma vid midnatt. Han såg
inte arg eller sur ut.

Pust! Jag klarade mig denna gång!
Sedan sa han "Vi behöver
ett nytt gökur."

När jag frågade varför, svarade han;
"Ja, igår kväll gal göken i gökuret tre gånger, sedan sa
den "Oh Shit", gal 4 gånger till,harklade sig, gal ytterligare
3 gånger, fnissade, gal två gånger till och sedan snavade den över
vardagsrumsbordet och pruttade."

Läggdags

Idag har det varit skolan och statistik för hela slanten. Eftersom vi hade lämnat de idiotiska formlerna och höll på att mata in data i ett dataprogram kände jag mig mer hemma och säker.

Svärfar hämtade tjejerna på skolan och dagis idag så maken och jag kunde shoppa julklappar. Vi spenderade mesta tiden inne på Toys'r'us.
Vilken jätteleksaksaffär! Det var helt galet. Tänk om vi skulle släppa in tjejerna där, man hade fått gråa hår för mindre. Nu är de mesta julklapparna klara till tjejerna. Det är bara lite roliga småsaker kvar till dem. Jag hade tänkt att köpa lite kläder och hårspray med glitter eller färg.

Är det någon av läsarna som vet var man köper hårspraysglitter?

Nu ska jag skutta i bingen. Natti, natti.

Söndagens planer

Maken är uppe på taket som vanligt och jag sitter framför datorn som vanligt.......

I eftermiddag blir det middag hos svärmor och hennes sambo. De fuskisarna ska åka till Thailand över julen så därför ska vi fira lite "förjul" med de idag.

Vi kommer att göra en julklappslek. Varje vuxen person har köpt tre julklappar av det sammanlagda värdet 150 kronor. Dessa klappar ska vi sedan slå tärning om och se vem som får vilket paket. Vi slår tärning under en viss tid och när klapparna har tagit slut från bordet får vi lov att tjuva från varandra tills klockan ringer.

Det ska bli kul. Jag har köpt så himla bra klappar så jag tänkte sikta in mig på mina egna!


image170

Inför Idol-finalen

Jag har ingen aning om vem av tjejerna som vinner ikväll. Marie har en fantastisk röst men Amanda har en karaktär i sin röst. Ville bara lägga in detta klipp med Amanda. Jag får tårar i ögonen varje gång jag lyssnar på denna.

Snorkiga läkare.

Jag jobbade igår kväll och på kvällstid har vi bara tillgång till jourläkare. Jag hade under eftermiddagen fått en patient från akuten som på en dag hade fördubblat ett av sina värden, varför jag ringde till vår jourläkare.

Läkaren: Varför ringer du till mig om det här?

Jag: Eftersom värdet hade fördubblats på ett dygn, ville jag bara att du skulle veta detta, om det skulle åtgärdas eller så.

Läkaren: Vad vill du att jag ska göra då?

Jag: Det är ju din sak att bedöma

Sedan hade läkaren en lång, något nedlåtande och undervisande, harang om vad detta värde innebar och varför han inte hade med det att göra. Jag hade hur svårt som helst att överhuvudtaget få en syl i vädret och till slut frågade han om jag hade lärt mig något.

Jag: Ja, att jag inte ska ringa dig igen om provsvar.


MRL

Igår körde jag ett Mage-Rumpa-Lår pass på Sportlife. Jäklans!

Jag höll på att få krupp på ledaren som naturligtvis var en liten ärtig tjej i 25-årsåldern. Det var tjo och tjim och till råga på allt så ville hon att vi skulle sjunga med i låtarna. SJUNGA???? Är hon galen? Jag kunde ju knappt andas.....

Den ena rörelsen var krångligare än den andra och när man till slut fick kläm på rörelsen, så BYTTE HON. Jag höll på att snubbla på den där step-upbrädan och trassla in mig i gummisnoddarna. Ja man kan väl säga att jag gjorde succé.

Men det var himla skönt också att röra lite på gäddhänget som ledaren sa (som om hon hade något....) och man fick ny kraft och energi efteråt.

Idag mår jag hur bra som helst, men mina jobbarkompisar sade: vänta du bara tills i morgon........

Före och efter

Vårt hus är byggt någongång runt 1900, strax före tror vi. Vi har inget exakt byggnadsår. När vi flyttade in i huset andades det 70-tal med ett stänk av 80-tal. Detta var verkligen ett obejkt att bita i, men maken är händig så det skulle nog gå bra. Man kan undra vad vi såg i huset, vad det var vi fastnade för, eftersom det var fruktansvärt fult. Men vi såg möjligheterna och vad vi kunde göra med det och framför allt, vi älskade läget.


image162



Huset som det såg ut 1999.....



 








Såsmåningom började huset förändras (klicka för större bild)
                 

Här växer fasaden, glasverandan och entrén fram. Observera de kraftiga timmerstockarna som huset är uppbyggt av.


Så här ser huset ut idag. Den nya utbyggnaden ska bli ett badrum, med många fönster.


image169
Nu börjar det bli färdigt, det är bara resten kvar........


Ledig idag.

Idag blir det statistikpluggande för hela slanten. Stora A är i skolan och övriga familjen är lediga. Maken jobbade ju hela helgen och idag hade han inget planerat så därför är han hemma.

Han tänkte passa på att lägga taktegel på vårt tak. Vi har bytt ut vårt gamla gråa betongpannetak mot rött enkupigt taktegel. Ett lyft, om jag får säga det själv. Bilder kommer.

Smörja läpparna.

Den gamla damen hade en mängd olika salvor på sitt sängbord och den snälla sjuksköterskan (jag) skulle hjälpa henne att smörja på dessa på kroppen. Det var fotkräm till fötterna, mjukgörande kräm till kroppen, handkräm till händerna och ansiktskräm till ansiktet. Hon var smörjad precis överallt och jag var nästan lika välsmord.

- Kan syster smörja läpparna också? frågade hon försynt.

- Javisst, svarade jag och tog fram ceratet hon hade på bordet.

- Nej, inte de läpparna..........De där nere..........

http://nippertippan.webblogg.se/images/red_lips_1136389603.gif
Bild från internet.

God glögg.

Ville bara tipsa om denna fantastiskt goda glögg. Jag är ingen fanatiker av vit glögg, men denna är underbart god.

Dufvenkrooks vaniljglögg
Pröva!!

http://www.newsdesk.se/files/d526342173e11449bc365b0739e4eda2/resources/ResourceHiresImage/thumbnails/dufvenkrooks_glogg_vaniljglogg_medium.png

1:a december

Idag är det första december och regnet öser ner. Usch. Det ska ju snöa nu när det är adventstider och allt. Härom dagen kom det några stackars snöflingor och genast skulle tjejerna släpa fram pulkor och annat.

Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att risgrynsgröten ska bli klar. Magnen knorrar så jag tror det hörs i andra ändan av korridoren.

Maken jobbar också hela dagen idag och fram till ikväll, så ikväll blir det bara hemmamys.

Vad ska ni göra idag?


http://www.spu.edu/library/pix/holiday/advent_wreath.jpg