Vårpiffat i lekstugan

Nu så här på vårkanten piffas det lite här och där bla i tjejernas lekstuga. Spis och diskbänk bars ut från deras rum för att få nytt liv i lekstugan. Gardiner sattes upp och det var väl på tiden! De har nämligen legat färdigsydda i en låda i källaren, vi har bara inte orkat få upp gardinstänger, men nu jädrans........

Farmor kom med nya stolar, bestick och tavlor, inköpta på IKEA (vad gjorde man utan IKEA ?) Tjejerna blev överlyckliga över sin nya inredning.
image211

image209
image210
image213

Ledig fredag

Idag är jag ledig, men det får bli en del studier för min del. Igår fick jag tillbaka vår inlämningsuppgift och läraren tyckte att jag gott kunde komplettera den. Dessutom har jag ett nytt seminarium på tisdag där ett antal frågeställningar ska bearbetas. *suck*

Som sagt, jag vet precis vad jag ska göra idag.........

image207

Lite träningsvärk

Träningsvärk har jag men inte så illa som jag befarade. Det blir nog lite fler vikter nästa gång, för en nästa gång blir det. Det var så roligt.

Har även promenerat en del och skaffat mig en ny stegräknare. Nu jädrans, beach 2008, här kommer jag ;-)

Bodypump

Ikväll har jag kört ett pass bodypump. Det var första gången och jag tyckte att det var jättekul. Helt klart blir det fler sådana pass.

Jag börjar redan känna mig rätt mör, framförallt i armar och ben. Jag fasar lite över hur det kommer att kännas i morgon.......och i övermorgon......*suck*

Simon's cat

Dessa små filmer är helt underbara. Den som själv har katt kommer att känna igen sig en del......


Den gångna helgen

Solen har strålat från en klarblå himmel hela helgen. Det har blivit mycket fika på altanen under helgen. Cykelturer, vitsippsplockning, kalas x flera, solning, lekstugestädning och ljudbokslyssning har vi också hunnit med. Summasumarium en hellyckad och härlig helg.

Tjejerna har varit ute hela dagarna, från tidig morgon till sena kvällen, maken har spenderat sin helg på vårt tak för att lägga om vårt taktegel.

Idag är jag faktiskt ledig igen och ska precis gå ut i solen och njuta. Jag tänkte försöka plugga lite  idag....jag få se hur jag gör......


Nya utemöbler

Kunde inte motstå denna soffgrupp som Plantagen hade. Vi hade ändå tänkt att köpa någon form av sittgrupp eftersom detta är det enda stället på altanen som vi har kvällssol på. Det är ju alltid trevligt att kunna sitta i kvällsolen, efter jobbet med en kopp kaffe, eller hur?
image206

Idiot

Så har 42-åringen erkänt mordet på Engla. Jag saknar ord. Hur kan sådana människor få gå lösa?? Bura in honom och kasta nyckeln.

Nu tänder vi ett ljus för Engla och hennes familj! Sov gott Engla.

http://www.nogg.se/upload/4472/5966/small_Photo_4472_121258.jpg

Vårbild???

Denna bilden tog jag en morgon för ca 2 veckor sedan. Nästan två dm snö på marken och bitande kallt. Idag har vi suttit ute på altanen och fikat. Det är aprilväder det ;-)

image204

Nya Foppatofflor

Dessa tofflor hade mina föräldrar med sig till mig, sist de var hemma och fikade. Jag tycker att de är ursöta!
image203

Blivande fotografer??

Tjejerna fick tag i kameran för ett tag sedan. Dessa bilderna hittade jag när jag skulle föra över alla bilderna till datorn......
Katten Findus fick vara modell, men han verkar ju vara måttligt road......

image199
image200

Jag måste bara tillägga att Findus är en väldigt tålig katt som finner sig i det mesta faktiskt.

Äntligen fredag

Veckan har varit intensiv. Jag har börjat på en ny kurs i skolan: Tvärprofessionell handledning och den verkar vara oerhört krävande. Vi ska ha fyra seminarium under loppet av tio veckor, varav den första inlämningsuppgiften ska in redan om en vecka. Nu gäller det bara att bita ihop och hålla näsan ovanför vattenlinjen. Det är den sista kursen nu innan jag är klar.

På jobbet är det lika hysteriskt som vanligt. Överbeläggningar, överbeläggningar och så den förbenade magsjukan som vid det här laget säkert sitter i väggarna. Ska iväg nu snart och göra en kvällstur, vi får hålla tummarna för att det har lugnat ner sig lite.

Igår kväll hälsa vi på min bror som precis har flyttat in i en etta.Det var en jättetrevlig etta som var välplanerad och upplevdes som mycket större. Han bjöd på våfflor och kaffe,  mumsigt.

Helgen blir nog också intensiv.
På programmet står :
- Gjutning av badrumsgolv (bilder kommer)
- Disco för Stora A
- Middag med kompisar på lördagen
- Söndagmiddag hos svärmor

och så det vanliga ni vet.....tvätt, städ, matinköp..........

Kortmakeri

Eftesom jag är nybörjare när det gäller att göra kort, håller jag på att testa och testa, olika tekniker, papper och kombinationer. Några blir mer lyckade än andra. Här kommer två alster. Färgerna är lite grälla, men så var det inte i verkligheten.

image197
Stämpel från panduro, embossat med svart
Glittrigt gräs, glittriga fötter och detaljer på äggen.

image198
Ljusgrön cardstock
Prickigt papper
Cremefärgat organzaband
Stämpel från panduro, färglagd med vattenfärger
Brads

Mässan

Mässan blev precis så trevlig som jag hade tänkt mig. Stora A var med och vi hade varsin kompis med oss dvs Stora A's kompis och hennes mamma. Dottern hade egen plånbok med sig och jösses vad hon shoppade loss (det är min flicka det......) Hon shoppade stickers, vackra papper och distanskuddar. Hennes ögon lyste av lycka när hon och kompisen formligen frossade i olika stämplar och papper.

Jag shoppade också loss. Kunde bara inte låta bli att köpa en mängd underbara stämplar.
Dessa kommer från Stämpelboden i Alingsås:
c. HjärtanhjärtanBlomsterhjärtaSvamp litenSvamp storBaby Kast Älva

Två Penny Blackstämplar från Kortmakaren blev det också, nämligen dessa:

In a nutshellSunshine hedge


Efter ett par timmar åkte fyra mycket nöjda pysseltjejer hem igen, och det var som Stora A sade i bilen på vägen hem: Visst har vi haft det jätteroligt idag, mamma. Jag kunde ju bara hålla med.....