Dålig planering

Jag måste säga att kommunen planerar sina studiedagar lite dåligt. I morgon är skola och fritids stängda, vilket innebär att Stora A måste vara hemma. Jag arbetar sent och maken kan sluta lite tidigare så vi löser det på det viset. På tisdag ska Lilla A har studiedag på dagiset vilket innebär att detta är stängt och Lilla A måste vara hemma. Detta anslaget såg jag i går och kan nästan svära på att denna information har man inte gått ut med. Jag måste vara i skolan och maken kan inte vara hemma från sitt jobb. Det finns inget annat råd än att Lilla A måste följa med till skolan. Tack och lov är hon en pysseltjej och älskar att rita. Den bärbara datorn får också följa med för filmvisning och dataspel.

Varför kan de inte ha sina studiedagar på samma dag????? Jag bara undrar.

Trevlig söndag

Igår var mina föräldrar, bror, svärfar och hans nya kvinna hemma och åt middag. Det var jättetrevligt. Jag bjöd på kycklingfiléer med svamptäcke (chaminjoner och kantareller) och ädelostsås. Det blev jättegott, och det bästa är att det finns rester kvar tills idag.....

Eftersom jag fyllde år i veckan så fick jag ett presentkort på Lindex och blommor av mina föräldrar. Jag gillar presentkort skarpt. Då handlar jag bara till mig själv, utan att så mycket som smygkika inne på barnavdelningen!

Av min bror fick jag en dag på stan tillsammans med honom som ska avslutas med en cocktail eller två efter att vi har relaxat på en spaavdelning. Min bror är ju heltossig, ordna med såna fina presenter till mig.
Av svärfars nya kvinna fick jag en vacker orkidée och ett fruktfat/brödkorg.

Har jag berättat vad jag fick av min övriga familj? Av Lilla A fick jag en PEZ-gubbe (förövrigt den hon fick av sin Farmor....) och av Stora A fick jag en djurbok som hon hade ritat och skrivit i. Av maken fick jag en ny digitalkamera. Vi har nämligen pratat länge om att skaffa en ny. Toppenpresenter allesamman!

http://www.monbebe.ch/images/present.gif

Utmanad

Cimsan utmanade mig med följande lista:

Hur svarar du i hemtelefonen? Ja det är Patricia
Hur svarar du i mobiltelefonen? Ja det är Patricia
Ringer det mycket till dig? Jodå

Ringer du mycket? Nja. Sådär
Vem ringde du senast? Min make
Hur mycket pengar har du? Aldrig tillräckligt 
Senast kramat och när? Idag, mina döttrar
Antal timmar sömn inatt? 8 timmar kanske
Sov du ensam? Nej, jag sov med en make, två döttrar och två katter
Vem sov du hos senast? Det var länge sedan jag sov över hos någon

Vem sov hos dig senast? Det var länge sedan någon sov över här

Vem vet mest om dig? Min man

Vem vet du mest om? Min  man
Vad ser du fram emot? Sommaren!!!!!

Vad vill du ha just nu? Pengar sitter aldrig fel

Vem hånar du? Ingen!!

Vem längtar du mest efter? Mina döttrar som är ute och min man som jobbar
Vem vill du helst slippa? Ingen

Vem stör du dig på? Ingen.

Vem vill du sova bredvid inatt? Min man och mina döttrar
Vilken buss åker du oftast? Buss??? jag bor ute på bonn-vischan, där går inga bussar....
Vilken årstid är det nu? Vinter, med en aning vår

Anser du dig själv snygg? Ibland...
Har du varit kär?
Ja, absolut...

Är du kär nu? Definitivt

Är du en bra partner? Ja jag försöker så gott jag kan

Har någon varit otrogen mot dig? Ja...
Har någon varit otrogen mot någon, med dig? Nej
Har du varit otrogen? Nej
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Jag raggar aldrig, eller blir aldrig uppraggad nuförtiden
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Ja, vi är gifta liksom...

Vad åt du senast? Mariekex, på en promenad idag med döttrarna

Är du polare med grannarna? Nja några av dem iallafall.
Har du varit på ett party?
Japp
Har du varit utomlands? Ja
Var är dina syskon just nu? De är nog på jobbet alla tre.

Vilken tid gick du upp imorse? 07.30
Vad gjorde du kl 2 inatt? Sov

Vad är det första du gör på morgonen? Önskar att jag hade sovmorgon...
Vad ska du göra efter det här? Ropa in tjejerna och laga middag.


Åter i verkligheten

Igår var kompisen A och jag på det fantastiska Nordgården där vi njöt av deras fredagsmys dvs 2 för 1 i baren och en jättegod lite buffé. Tre härliga glas vin hann vid med innan maken kom och hämtade mig.

Idag: åter till verkligheten.

På programmet idag stod det  helginköp på Coop, steka ett ton pannkakor till fyra utsvultna tjejer och en lika utsvulten make, agera pysselmamma och singstardomare.

Någon städning blev det inte (och det var väl synd ;-)......)

34 år, förfallet har börjat.

Japp, då är man trettiofyra år då. Vägen går oundvikligt mot 35 år. Om jag har åldersnojja? Nej inte egentligen. Innerst inne känner jag mig inte äldre än 26 år. Det var en bra ålder tycker jag, efter det började förfallet. De grå stråna blir bara fler och fler, det börjar ta lite för lång tid att dra ut de ett och ett........För att inte tala om att man börjar få hår på de ställen man aldrig haft hår förut...Säg det inte högt *viskar* men jag har mustasch.
Rynkorna börjar smyga sig på alltmer och mina händer ser så gamla ut.

Nu finns det ingen återvändo, nu går jag med stora kliv i i medelåldern. När börjar den förresten?

Kaffe

Var precis inne i min älskade lillebrors blogg där han hade skrivit ett inlägg om kaffemaskinen de har på jobbet. Det var ett vrålåk för den nätta summan om 140.000 sköna tusenlappar. Har måste jag dock tillägga att han jobbar på ett varuhus för hemelektronik. Den kunde göra både latte, cappucino, macchiato espresso etc etc. Men kunde den göra vanligt svart kaffe??? Det förtäljer inte historien.

Jag dricker bara vanligt svart kaffe. Efter att jag har sommarjobbat som undersköterska på sjukhem och liknande för nästan hundra år sedan har jag fått avsmak för kaffe med mjölk så det räcker för ett helt år. Jag ser framför mig denna (diarre)ljusbruna dryck med diverse smörgåsbitar, ostkanter och bullbitar som flyter omkring *brrrrr*

För att inte tala om hur omöjligt det kan vara att få tag på en anständig kopp vanligt svart kaffe när man är ute på något trendigt café. De små ärtiga tjejerna tittar på tanten (mig, lantlollan som har kommit in till den stora staden) och undrar vad en vanligt kopp svart kaffe.

Så nu ställer jag frågan till omvärlden här utanför. Finns det någon mer än jag som älskar svart kaffe eller är det jag som är helt otrendig?

http://www.idefabriken.dk/fotos/kaffe.jpg

Kortmakeri

image189


Ikväll har jag suttit och gjort ett grattiskort. Till det använde jag:

- Ett vanligt rosa kort, köpt på Wettergrens
- Ovanpå kortet har jag limmat fast ett transparent dekorpapper från Karen-Marie-Klip
- Med datorns hjälp skrev jag "grattis" och skrev ut det, klistrade upp det på ett lite kraftigare papper och svärtade ner sidorna med min stämpeldyna.
- Runt kortet har jag bundit fast ett vackert smalt bant, cremefärgat med guldstjärnor på, som fungerar som lås.
- Inuti har jag stämplat med en av mina nyinköpta stämplar från Panduro, embossat konturerna och färglagt med vanlig vattenfärg.

Ledig!

Jag vet inte hur jag har lyckats med detta, men jag är ledig onsdag-måndag! Det passar utmärkt eftersom jag har en massa saker på gång:
- Pyssla och vara med familjen

- Skriva klart statistiktentan.....jag har fortfarande inte orkat ta tag iden

- Läsa det nya kursmaterialet

- Städa och handla, för på söndag ska vi ha middag hemma

- På fredag ska kompisen A och jag gå ut och ta ett glas vin och äta gott. Vi fyller nämligen år i januari och tänkte fira oss själva. =)

Armarna darrar

Har precis kommit hem efter ett pass med Body-Combat som bygger på Boxing och kickar i högt tempo. Det är jätteskönt att röra på sig, men jag befarar att jag kommer att ha en HEMSK träningsvärk i morgon.

image188

Engelska artiklar och disko.

Måste ta mig igenom några engelska artiklar i ämnet förbättringskunskap och kvalité. Tjejerna har disko på andra våningen och maken borrar/sågar/spikar något så det blir till att leta reda på makens hörselskydd om han nu inte har lagt beslag på dem..........

Dagen har varit sådär lagom slapp. Lilla A's magknip var som bortblåst efter frukost och en stunds mys i soffan. Svärmor hämtade Stora A på skolan och kom förbi med semlor till fikat. Det var mumsigt.

VAB:ar

Jag hade precis hunnit komma till jobbet när maken ringde och berättade att Lilla A hade magknip, så det var bara till att vända om igen.

Hon är pigg, men kanske lite väl soft för att orka med en dag på dagis. Just nu är magknipen borta. Jag måste säga det att vi är väldigt jämställda när det gäller att vara hemma med barnen. Vi pratar helt enkelt med varandra om vem som lättast kan vara hemma med barnen. Eftersom vi tjänar lika mycket (eller lite) spelar det ingen ekonomisk roll. Det känns ju alltid bra.

Idag blir det mys med Lilla A och förberedelser inför den nya kursen i morgon.

Lördag

Lilla A har fortfarande magknip, men det är inte värre än att hon har ätit frukost och sitter och gnolar för sig själv när hon målar med vattenfärger. Men rätt som det är kniper det till och då är hon alldeles ynklig. Ikväll ska vi hem till goda vänner för att äta middag och umgås. Blir det inte värre med Lilla A's magknip så blir det nog så.

Va' skönt att äntligen se solen och lite blå himmel, men är det inte typsikt att det blåser storm så man ändå måste hålla sig inne? *Grrr*

Idag blir en lugn dag. Om jag orkar (och har lust) tänkte jag reskriva min statistiktenta, men vi får se. På tisdag börjar vi en ny kurs: Förbättringskunskap, så det är lite kurslitteratur som jag borde läsa på tills dess.

Magknip

Lilla A fick hämtas på dagis idag eftersom hon hade magknip. Jag bara fasar, så här började det nämligen förra året: efter en genomgången magsjuka fick Lilla efter flera veckor  knip i magen i en vecka, sedan var det Stora A's tur i en vecka, sedan Lilla A igen och sedan Stora A igen. Jag var på vårdcentralen flera gånger och lämnade ett antal olika avföringsprover utan att de hittade något.

Bara det inte blir så här igen. De var inte påverkade på något sätt, men det var ju lite jobbigt för tjejerna att behöva springa på toaletten en 5-10 ggr/ timma så de kunde varken vara på dagis eller i skolan. Bara det inte blir så här igen.

Nu sitter Lilla A uppkrupen i soffan och magknipet är som bortblåst. Man känner sig alltid som den mest värdelösa mamma som lämnar in sitt barn på dagis bara för att de ska ringa en timma senare och tala om att hon minsann har haft ont i magen bra länge nu......*suck* Vi får se hur det utvecklar sig i helgen.

http://www.u46.k12.il.us/co/olstajulia/userfiles/49875_queasystomach.gif

Gamla kursare

Idag sprang jag, av en händelse på gamla kursare. Vi har väl inte setts på nästan tio år. De kursarna hade också av en händelse sprungit på varandra idag på ett möte på jobbet och hade heller inte setts på nästan tio år.

Herregud, plötsligt försvann alla åren och vi pratade och diskuterade i munnen på varandra som vi alltid gjorde då. Vi bestämde att vi skulle ses snart och det ska bli himla kul. 

Onsdag kväll

Japp, tentan är klar, nu ska den bara renskrivas. Det är en fråga som vi inte lyckades klura ut, jag tänkte att jag ska sitta i helgen och lura lite på den.

Idag har jag hämtat ut mitt paket från Panduro. Det är som lilla julafton. Nu sitter jag här och sorterar och testar mina nya pysselsaker. Idag kom Panduros vårkatalog och har jag redan markerat flera vill-ha-saker. *suck*.

Jag skickade precis upp tjejerna för att städa i sitt rum, men jag hör bara tjo och tjim och då vet jag att de definitivt inte städar.

Hur får man barn att städa?

Någon förälder som har något tips? *suck*

http://212.162.177.77/images/18.1f78b68fb4fdb575b7fff1815/St%C3%A4da.gif

Off to work

Japp, tjejerna är lämnade på skolan och dagis och själv ska jag precis åka iväg för att tillsammans med mina kursare göra det sista på den j-la statistiktentan. Det ska bli så skönt när den är klar och ivägskickad.

Det är tur att mina kursare är så himla goa och trevlig, det gör att det tråkiga blir roligt.

Läggdags

Förmiddagen ägnade jag mig åt tentan och jag måste säga att det faktiskt flöt på bra. Det känns bra när det väl gör det.

Eftermiddagen spenderades tillsammans med mina föräldrar. Min mamma ville ha med mig som smakråd när hon skule köpa nya glasögon. Det fanns så många snygga bågar men till slut hittade vi en som var både snygg och tuff.

Nu har jag suttit en stund till med tentan och nu ger jag mig för idag. Imorgon ska vi träffas hemma hos en kurskamrat och göra klart det sista på tentan. Vårt motto för den här kursen har varit "En för alla, alla för en". Huvudsaken är att bli godkända på denna kursen, vi ser den bara som en transportsträcka till nästa kurs som är "Förbättringskunskap". Den ska bli riktgt intressant att fördjupa sig i och alla som har gått den är helt lyriska efteråt.

Nej, nu är det läggdags. Ska bara ta en kopp te med maken.

Nu kan jag inte komma undan längre....

......från den där förbenade statistiktentan.

Hur jag än har försökt smita från den ligger den hela tiden mitt framför näsan. I morgon ska jag och några kursare gå igenom den tillsammans så nu måste jag ta mig i kragen och göra klart den.

Om jag inte har hört av mig i morgon ligger jag förmodligen stupad under någon tabell eller sannolikhetsprövning........

Hurra för SVT

Just nu sitter maken och jag och tittar på fredagens avsnitt av "På spåret"

SVT har erkligen lyckats när de har lagt ut alla deras svenskproducerade SVT-program ute på nätet så att man kan titta på dem när det passar en bäst!

TOPPEN! 

Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren, Cecilia Hagen, Anne Lundberg och Johan Wester. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Bild lånad från www.svt.se

Disney on ice

Disney on ice var precis så pampigt och roligt som jag hade tänkt mig. Massor av duktiga skridskoåkare i fantastiska dräkter. Där var Nemo, Doris och Marwin, Mulan och en massa japanska krigare, de flesta prinsessor och prinsar, Pinoccio och Gepetto var med liksom figurerna från Toystory och superhjältarna. naturligtvis var Musse, Mimmi, Långben och Piff och Puff med.
Tjejernas ögon glittrade ikapp med de blinkande prinsesskronorna som mormor och morfar skämde bort de med.

Tack snälla mamma och pappa för denna roliga söndagseftermiddag!


Söndagens planer.

I eftermiddag ska hela familjen gå på Disney on ice tillsammans med mina föräldrar. Det ska bli kul. Jag har varit där ett par gånger men det var säkert 20 år sedan om inte mer.

Maken ska åka iväg för att köpa golvspån till golvet i badrummet. Tjejerna och jag är bara hemma och myser.

Ha en bra söndag!

Let's dance

Ikväll har jag jobbat, men det har varit ganska lugnt idag så jag lyckades titta på några danspar ikväll i allafall.
Över lag tyckte jag att det såg lite stelt ut, men de var duktiga ändå. Man måste ju tänka på att det är första gången för de i denna situationen i allafall.

Kvällens ögongodis var snickaren Matte. *suck*

Jobbar kväll.

Båda tjejerna är nu på dagis/fritids och lugnet har lägrat sig över huset. Det här är MIN stund. Jag är helt ensam i ett tyst hus och om en timme åker jag till jobbet.

Som småbarnsmamma behöver man ha sådana här andningshål. Då kan en timma vara värd jättemycket.

Stora A är bättre i magen, fast hon hade knip från och till hela dagen igår. Vi får hoppas att det inte blir något mer av det mag-onda.

Jag tänkte börja att pyssla med lite fotoalbum till tjejerna. Jag kan väl inte kalla det scrapbooking, för det är inte särskillt avancerat, men jag håller på att lära mig. Jag tänkte även att tjejerna skulle få ta del av pysslandet, vi får väl se hur det går med det.

Idag regnar det inte iallafall. Regnar det hos dig?

image187

Ha en bra fredag!

Hemma idag.

Idag är vi lediga, lilla A och jag. Stora A fick också stanna hemma, hennes mage är inte riktigt bra efter magsjukan. Hon hade ont i magen i morse och såg allmänt hängig ut. Förra året var det likadant. Båda tjejerna hade magsjuka och sedan tog det flera veckor med knip och diarré innan de blev bra igen. Hoppas att det går över snart.

Idag tänkte jag börja att städa ut julen. Granen barrar bara man tittar på den. Det är så skönt att slänga ut julen tycker jag. Det är jätteroligt att julpynta och göra julfint, men det är härligt att röja undan allt igen.

Sen åker vi kanske ut och köper lite vårblommor, istället för julsjärnorna som fortfarande står i fönstrena.

http://www.agraria.org/piantedavaso/primula.JPG

Sparad varukorg

Det ligger en sparad varukorg på http://www.pandurohobby.se/ där jag har klickat ner en massa vill-ha-grejor. Jag vet inte om jag ska klicka på gå-till-kassan-knappen eller inte......
Efter dagens besök i diverse badrumsbutiker blev jag lite snål mot mig själv.......


Här är lite av innehållet i varukorgen.....

   

    

Bilder från http://www.pandurohobby.seUppdatering kl 22.27

Jag skickade iväg beställningen, kunde inte låta bli.....

Badrumsmöbler

image184Nu har maken och jag varit och tittat på badrumsmöbler. Vi har ingen aning om hur vi vill ha det. Badkar, toalett och dusch, så långt är vi sams, men när det gäller handfaten och dess skåp då blir vi splittrade.

Det finns ju så mycket fint! Ska vi ha två kommoder med handfat jämte varandra eller ska vi ha en lång kommod med två handfat i? Ilandsproblem, jag vet men ändå.......

Vi har fastnat för en serie som heter Capella Ek som görs av
Björbo Badrum i Dalarna.

Övriga bilder är hämtade från www.ballingslov.se och www.hafa.se


Tråkiga utgifter

Kommer precis hem från Elgiganten, där vi införskaffade oss en ny torktumlare. Vår gamla torktumlare levde på övertid och idag var det dags att skrota den. Jag menar, vad ska man ha en torktumlare till som bara snurrar runt tvätten utan att torka den???

Drygt 5000:- kostade kalaset. Roligare kan man ju ha för de pengarna.

Ett par kilo lättare.....

.....fast det var inte medvetet. Ja, igår var det min tur att ligga utslagen i soffan med magsjuka. Blä!
Jag hade stigit upp 05.30 och åkt iväg till jobbet som jag brukar, bara för att åka hem 1,5 timma senare.

Hela dagen låg jag helt utslag i soffan och tittade på längskidor och skidskytte och barnprogram och den gamla klassikern Cocktail. Jag orkade inte göra någonting, bara att ta sig upp till andra våningen var ett helt projekt! Men nu är jag bättre, men får snällt hålla mig hemma, fast jag hade behövt vara i skolan idag.

Stora A är också hemma idag. Det ska ju gå 48 timmar efter senaste symtomet innan de får gå till skolan igen, så vi två går omkring och myser, hon och jag.

Gammal klassiker


Lite seg

Idag känner jag mig lite seg. Inatt var det nämligen Stora A's tur att vara magsjuk. Vi har väl varit vakna till och från sedan 05.00 inatt.

Jag är helt imponerad av Stora A. Hon kräks på toaletten och sedan är hon så pigg och glad och verkar helt opåverkad. När jag själv är magsjuk är jag mer eller mindre död i 3 dygn och orkar absolut inte ta mig för någonting.

Nu har tjejerna bestämt att vi ska spela "Spökjägarna" , ett nytt spel Stora A fick i julklapp. Det är väldigt roligt även för de vuxna.

http://www.datatek.info/minipuh/bilder/spoketlaban.jpg

Årets första semla.

Mina föräldrar och lillebror var precis på besök. Lillbrorsan hade köpt med sig semlor! Han vet precis hur man ska få en storasyster på gott humör. MUMS! Den var supergod.


http://www.jytte.se/bilder/semla.jpg

Dricka vatten

Varför dricka vatten ur en skål, när man kan få det direkt från kranen?

image182

Under granen

Dessa ljuvliga varelser står under vår julgran. De kommer från mitt föräldrarhem. Tyvärr har de blivit lite hanterade, för snögubben har tappat sin näsa, men de är söta ändå.

image181

Ledig några dagar

Nu har jag äntligen ett par dagars ledighet framför mig. Jag tycker att jag nästan har bott på jobbet den senaste tiden.

Jag tänkta att jag på allvar skulle ta tag i min tenta i kvantitativ metod och statistik, men det är så mycket annat som är betydligt roligare.....Jag får se hur jag gör.
Nu ska jag skutta i bingen i alla fall.

image180

Löss

Nu har Stora A fått löss igen. Jag blir tokig på dessa lössemidemier. Kan ingen utrota dessa äckliga kryp en gång för alla?

Tur att grannen är frisör och alltid har lusmedel hemma. Har precis skickat iväg tjejerna för att köpa en 10-litersdunk med lusmedel ;-).

image62

Dags att gå hem

Idag har jag jobbat från 14.00. Det har varit ganska lugnt idag, vi har pysslat om våra patienter och ätit lite nyårschoklad.

Nu börjar det bli dags att gå hem. Det har varit en bra start på det nya året.


Nyåret 2007

Igår var vi bjudna till goda vänner för att fira nyår. Vi var flera familjer som var med. Barnen serverades lasange först, smällde partypoppers och levde sedan rövare i huset. Vi vuxna åt först en förrätt bestående av en skiva kinesiskt päron med getost och en valnöt, sedan fick vi också lasange. Det smakade urbra.

Men säg den lycka som vara för evigt. Lilla A började kräkas och vi fick hals över huvud åka hem igen, med spypåsarna i högsta beredskap.

Resten av nyårskällen spenderade hela familjen halvt om halvt sovandes i soffan framför "Pippi på rymmen". Lilla A kräktes ytterligare ett par tillfällen. Vid tolvslaget stod vi vid fönstret och såg på grannarnas fyrverkeri, sedan gick hela familjen och lade sig.

Glamoröst? Nej, men en småbarnsfamiljs verklighet.

I morse vaknade jag av att Lilla A hoppar i våran säng. Det känns ju skönt att hon är bra nu. Nu får vi bara hålla tummarna att vi andra klarar oss.

http://www.guntorpsherrgard.se/images/fyrverkeri.jpg