Härlig tisdag.

Guuud va' skönt. Sista uppgiften är redovisad och inlämnad! Fick lite ångest när de andra hade gjort powerpoint och over-headbilder, det har ju jag förträngt. Jag blev godkänd ändå på den muntliga redovisningen så det känns skönt.

Ikväll gick jag en härlig promenad runt området hemma. Jag tänkte ta med mig kameran ut nästa gång så ni får se hur fint det är längs den turen. Man går genom skogen och förbi hästhagar och det enda man hör är fågelkvitter och en och annan gräsklippare. När jag gick där på min promenad kom jag på hur lycklig jag är egentligen. Man behöver påminnas om det ibland.

Gästtoaletten är klar.

Vi har precis byggt klart vår hall med tillhörande gästtoa. Tänkte därför visa lite bilder nu när det är klart. Allt som ni ser har min man gjort. Kaklat, klinkrat, snickrat, dragit el och rör mm.

Innanför dörröppningen finns vår nya gästtoa. I väggen döljer sig en skjutdörr.

image59

Särskilt nöjd är jag med badrumsskåpet. Vi hade särskilda krav på detta eftersom det inte fick vara för högt för fönstrernas skull och inte för djupt för golvytans skull. Vi hittade på IKEA en vägghylla i Billyserien med tillhörande dörrar som vi bara satte ben på. Jag är himla nöjd med denna lösningen, och visst blev det bra!

image60

image61

Årets första dagliljor får pryda det nya skåpet.

Nu är jag här igen!

Hej allesamman!

Nu är jag tillbaka i cyberspace igen. Det känns skönt måste jag säga. Helt och hållet har jag inte kunnat hålla mig borta. Jag har allt kikat in till er som hastigast under helgen. man vill ju gärna hänga med....

Vad har hänt sedan sist?

I onsdags hade Lilla A cirkus på dagis. De brukar varje år ha ett tema för sin vårfest och i år var det cirkus. Lilla A var ballerina och gick balansgång. Det var hissnande. Där fanns även lejontämjare, clowner och cowboys. Det var mycket underhållande och fröknarna var oerhört engagerade. Sen åt vi picknick i det gröna och köpte alldeles för många lotter som vanligt. Presenterna till fröknarna blev väldigt uppskattade, det känns ju bra. Sedan blev det ett parti krocket med varierat resultat. Lilla A missuppfattade att det var bollarna hon skulle skjuta på. Mördarsniglarna fick sig en omgång också. Det gjorde väl iofs inte så mycket det ar bara det att klubban blev så kladdig........

Helgen har bestått av jobb jobb och jobb. Maken var ute på det sju haven med grabbarna, drack dansk pilsner i Skagen och var bakfull/sjösjuk medan jag fick tjäna vårt levebröd *dramatik*. Tjejerna var hos mormor och morfar och levde rövare och lindade dem fullkomligt runt lillfingret.

Idag har jag lagt min sista mjuka hand över mitt examensarbete. I morgon är det seminarium på det och sedan börjar sommarlovet.

På nattduksbordet.

Hej!
Ville bara titta in till Er lite nnsabbt. Det är svårt att hålla fingrarna i styr.....;-)
Sitter på jobbet och skall precis åka hem. På nattduksbordet väntar denna:

image58

Vi hörs igen.

Bloggpaus

Nu tänkte jag ta en bloggpaus under helgen. Jag ska jobba hela helgen och vara en natt i mina föräldrars sommarstuga på Orust. Vi ses på söndag eller måndag igen.

Kram på er allesamman!

image57

Dagens program

Tjejerna är på skola och dagis idag så jag tänkte göra klart min uppsats. Jag mailade iväg en del av den i måndags för att få respons på den och sitter nu här och väntar på att läraren ska maila tillbaka den. Jag får fila lite på diskussionen och göra en snygg framsida.

I eftermiddag ska Lilla A ha vårfest på dagis. De har tema cirkus och Lilla A ska vara ballerina. Hon ville ha sin ballerinadräkt på sig med en gång men fick lov att avstyra det lite smidigt. Nu önskar hon sig bara ett litet paraply, för det har ju ballerinor. Jag tänkte se om jag inte kan överraska henne i eftermiddag med ett litet parasoll......

I år var det min tur att köpa presenter till fröknarna. Jag har kunnat smita i 5 års tid nu, men i år var det stopp. Istället för blommor, ljusstakar och diverse andra prydnadssaker har jag köpt en solstol och en strandväska där det ligger en spännande sommarpocket. Jag känner mig ganska nöjd själv. Solstolen köpte jag på Coop till ett jättebra pris. Jag var tvungen att köpa en till mig själv för den var så himla bekväm att sitta i.

image55

Minns ni?


Går och går........

Som jag tidigare nämt är jag nu med i en stegtävling på jobbet. Idag har jag tagit två extra rundor runt området. Man går i rask takt på ca 25 min på en runda. Men har jag registrerat några stegpå min stegräknare? Knappt!
Jag är uppe i 10 000 steg och jag tycker att jag borde ha kommit upp i fler. Enligt min stegräknare har jag gått 6 km idag. Bara de här rundorna borde ge 2,5 km/runda. Jag får inte ihop ekvationen, det måste vara fel på min räknare....Får skylla på det om inte annat.
Jag fick en omvandlingtabell av Junitjej där man skulle räkna en promenad 115 steg/min. Är det utöver det som stegräknaren visar? Du får nog uppdatera mig här Junitjej.


image54

Ny look

Jag vill tacka för kommentarerna om att min blogg har blivit fin. Jag ska absolut inte ta åt mig äran, den går oavkortat till Mia. Hon har hjälpt mig med min blogg när mitt eget tålamod tröt.

Nu är tjejerna på dagis/skola och jag tänkte försöka skriva diskussionen till mitt arbete. Vi syns sedan!

Tack Mia! Bloggen blev jättefin!

image53

Rosor

Ville bara visa vad jag fick av min man idag, av ingen särskild anledning alls. Visst är han gullig!
image49
image50
image51

Stegtävling.

Nu har jag anmält mig till en stegtävling via jobbet. Det var ett år sedan jag sist var med och det gav resultat. man ansträngde sig lite mer och gick lite omvägar, bara för att få några extra steg. Idag har jag varit ute och cyklat i en halvtimma. Då får jag tillgodoräkna mig 2700 steg. Mitt mål är 10000 steg/dag. Därför var jag tvungen att cykla, annars hade jag aldrig kommit upp till mitt mål.

Läkerol

Jag älskar läkerol och kan gärna äta de som godis. Jag har nämligen lite ont i halsen så jag tyckte jag kunde få lov att köpa läkerol. Sen tryckte jag i mig en hel ask på stående fot. Det skulle jag inte gjort, nu protesterar nämligen min mage. Att jag aldrig lär mig......Det bullrar och bubblar så in i vassen. GASVARNING!!!

Och förresten, vad hade det för läkande och lenande effekt på det halsonda? Nada, noll , zero.
image47

Söndagsbestyr

Idag har det varit en lugn dag. Tjejerna har varit hos kompisar över lunchen så J har varit uppe på taket och grejat och jag har kunnat plugga. Jag skev inledningen till mitt arbete och läste en engelsk artikel, så jag känner mig nöjd med detta.

Sedan var det fotbollsträning för Stora A. Det var en riktigt trivsam vistelse på fotbollsplan. Sist jag var där höll jag på att frysa häcken av mig och tinade inte upp på flera timmar, men idag satt jag och kompisens mamma på var sin filt och pratade. Det var riktigt trivsamt.

Igår kom ett par kompisar med sina pojkar och hälsade på. Jag som inte är van vid killar var helt slut efteråt. Det gick i 120 knyck från det att de kom tills de åkte! Men vi hade trevligt i allafall. Vi bjöd på grillat med färskpotatis och eget vitlöksbröd (späckat med itlök, örtkryddor och riktigt smör) Till efterrät bjöd tjejerna på våra nybakade bullar.
Det är något visst med färskpotatis. Kokta i dill och med smör till, mmmmm rena delikatessen!

image46

Har ni ätit färskpotatis ännu?

Bullfrossa

Igår bakade tjejerna och jag bullar så det stod härliga till. Sedan njöt vi av nybakta, varma bullar med var sitt glas mjölk. Sen tog vi en bulle till och en till och en till....nu är de slut. Men goda var de!
image43image44

Nordgården

Igår var min kompis A och jag på Nordgården (www.nordgarden.se) på afterwork. Det var 2 för 1 i baren och de bjöd på en lätt buffé. Vi hade det så himla trevligt. A är verkligen en sådan person som man kan  prata om allt med. Tre glas vin slank ner innan vi tyckte att det var dags att gå. Min snälla make hämtade oss.
Fler sådana kvällar!

image42

Snabbvisit

Igår var jag i Borås hela dagen och hade föreläsningar. Vi pratade om genus och ledarskap. Det var vädigt intressant och stundtals blev det livliga diskussioner. Vi har en handfull killar på vår kurs, de deltog inte lika aktivt i diskussionerna om man säger så.
Jag kan tycka att det här med manligt och kvinnligt ibland dras till sin spets och feministerna tenderar att vara manshatare. Naturligtvis är jag för lika lön och att man ska bedömas efter sin prestation istället för efter sitt kön, religionstillhörighet, hudfärg eller sexuella läggning. Då är det bra att koda uppsatser på universiteten. Man borde också koda ansökningshandlingar.

Jag tycker att min man och jag är jämställda hemma. Visserligen handlar och lagar jag all mat, städar , tvättar och tar hand om barnen, men så länge båda två gör lika mycket är det inte så mycket att orda om. Det är ju inte så att medan jag springer runt med dammsugaren sitter J och läser tidningen. Han renoverar ju och bygger om hela huset. Vi får alla göra det vi är bra på och dra vårt strå till stacken så att säga. Vi stannar lika ofta hemma med barnen när de är sjuka.

Nu ska jag alldeles strax iväg till jobbet och efter kvällspasset väntar en långledighet!

Vi hörs snart igen!

Måndag igen.

Idag blir det studier för hela slanten. Måste vara totalt fokuserad idag. Om två veckor ska examinationsuppgiften vara inlämnad och jag som inte ens har börjat på den.........FOKUS!

Stora A skulle åka på utflykt till Borås djurpark med skolan idag. Väskan packades med matsäck och regnkläder. Vi får hoppas att hon får bra väder ändå.

I morgon åker jag till Borås. Vi samläser vissa kurser med psykiatriutbildningen och Borås högskola har vissa studenter hos oss och bjöd därför in oss på en dags föreläsningar. Det ska bli riktigt kul. Jag ska bara skaffa en vägbeskrivning till högskolan så att vi hittar dit, mina klasskompisar och jag....

 

Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare

Jag hittade ett test på Mia's blogg där man ser vilken personlighet man har. Så här blev mitt resultat: Gör själv testet här.

Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
| 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


Örhänge

Igår gjorde Lilla A  hål i sina små öron. Hon var jätteduktig och fällde inte en enda tår. Efteråt var hon så glad. Hon gick och log hela tiden för sig själv och var jättemallig!
 
image41

Hon fick välja örhängen själv. Hon valde lila "diamanter". Supersnyggt!

Gårdagen.

Nu är jag "fit for fight" igen. Jag somnade som en liten prinsessa igår kväll men vaknade dock klockan 02.00 av att jag hade glömt att släcka lampan och stänga av TV:n.

Ikväll är det på´t igen ;-). Då kommer nämligen ytterligare ett par goda vänner. Vi ska äta god mat och se på schlagerfestivalen. Igår bjöd jag på en pastarätt med grillad kyckling och mango-chutney sås. Receptet är ärligt stulet av min svägerska ;-). Ikväll blir det porterstek. Jag gillar rätter som lagar sig själva och det gör portersteken. Ner i grytan med den tillsammans med porter och svartvinbärssaft. Sedan får den koka där tills den har kommit upp i rätt temperatur. Till förrätt tänkte jag servera hummersoppa med kräftstjärtar. MUMS.

Kranat vin.

Nu har jag kranat vin, ätit gott och snackat skit. Nu mår jag som en prinsessa ;-). Kvällen var riktigt trevlig! Fler sådana!

Maken diskar och tjejerna har lagt sig.

Skulle bara titta in till er innan jag går och lägger mig.

GOD NATT!

image40

Rugguggla!

Usch, idag känner jag mig som en riktig rugguggla! Igår gjorde jag ett mastodontpass på jobbet 6.45-21.45, utan rast. Inte mitt fel att jag inte fick någon rast. En patient gick bort och en annan fick transporteras lite hastigt till hjärtintensiven, allt precis vid lunchtid.

Nej ikväll ska goda vänner komma hem. Jag och C tänkte placera oss under rödvinsdunken och ha tjejsnack. Det ska bli riktigt trevligt.

Sitter och funderar om jag ska släpa runt dammsugaren ett varv eller två. Ja, jag får nog göra det. Vi hörs kanske senare.


image39


Om det ändå var en sådan här dammsugare........

Karl för sin kilt

Idag började mitt favoritprogram igen: Karl för sin kilt. Det innehåller härliga karaktärer, härlig miljö, humor och romantik. Jag blir lika besviken varje gång programmet är slut. Längtar redan till nästa tisdag.

image37

Barnängen

Jag gillar verkligen barnängens duschtvålar! Det har kommit en ny som innehåller yoghurt och Aloe Vera. Den luktar så himla fräscht!
image36

Vilken duschtvål brukar du använda?


Regning dag

image35

Just nu regnar det. Det behövs i och för sig men man vill ju hellre att det ska vara varmt och soligt. Tjejerna är uttråkade, de vill gå ut. Egentligen måste jag plugga men..som synes så sitter jag här istället. Har ett artikelseminarium i morgon på 4 artiklar. Jag har en kvar att läsa, men jag kan inte påstå att jag förstod vad jag läste. Jag pratade med en tjej i klassen och hon hade också haft svårt att förstå vad hon läste. Det känns ju skönt att man är två om det iallafall......Nej nu får jag ta mig i kragen och läsa den sista artikeln och komma med tre intelligenta frågeställningar!

Vi ses!

Tiden går

Tiden går och man har som vanligt 1000 saker man ska försöka få gjort inom dygnets 24 timmar. Efter jobbet igår cyklade jag och Stora A till fotbollsträningen. Det var en härlig tur, bara nerför. Sedan stod vi där på fotbollsplanen, vi tappra föräldrar och frös rumpan av oss. De flesta av oss, mig inräknad, hade åkt hemifrån i lätta vårkläder, men på fotbollsplanen var det minusgrader och blåste tornado....MINST!
Där skulle våra tuffa tjejer spela fotboll, men duktiga var de iallafall. Sen orkade inte Stora A cykla hem (inte jag heller, men det vet inte J) så vi ringde J så han kom och hämtade oss. Det tog flera timmar innan jag tinade upp.
Igår kväll skulle jag plugga och stå i, men när jag nattade tjejerna vid 8-tiden somnade jag och steg inte upp mer under kvällen. Kroppen var som fastvuxen i sängen. Jag var så trött.
image34

Pricktest.

Nu är det dags att kolla prickarna inför sommaren. Klicka på länken och gör testet.

image33

Hej hej hallå!

Alla dagar bara försvinner med ljusets hastighet och alla dagar är fulla med 1000 saker man vill göra.

Jag var iväg och köpte blommor och kom hem med flera lådor, men jag väl hade planterat dem, såg det inte mycket ut för världen....Perennerna bara försvann bland ogräset. *suck*. Om jag gödslar dem ordentligt så de skjuter i höjden blir det nog bra.....
Krukorna blev jag mer nöjd med, de blir nog också bra, bara de får växa till sig lite. Lägger in några kort iallafall. Jag har fått dille på Zinkkrukor, zinkbaljor etc etc.

image29image30

Vit petunia och rosavit fuchsia                   Lila verbena, vit petunia, brokbladig murgröna och lila snöflina


image31Nejlika och vit snöflinga.

image32
Nejlika i närbild