Bokrea-fynd

Idag var Lilla A och jag på bokrean. Det var inget folk, bara en massa böcker. HÄRLIGT.
 Lilla A botaniserade bland alla boktitlar och bestämde sig slutligen för en bok med vackra bilder i. "Vi begraver alla djuren" eller något ditåt heter den. Ingen vidare upplyftande titel men det var hon som valde den. Stora A var i skolan så åt henne valde jag några lättlästa böcker om olika älvor. Till mig själv blev det några skönlitterära deckare. Har redan börjat på den första:

Omslagsbild: ISBN 9789170014512, Främmande fågel


"Främmande fågel" av Anna Jansson.

Glömde....

......bara säga att i morgon är det BOK-REA!!

Om någon hade missat det, menar jag.

Ska du handla något? Jag ska dit och titta iallafall.


Sur-Findus

Findus går fortfarande runt och surar. Han demonstrerar hur synd det är om honom genom att lägga sig på de mest obekväma sätt. Surar gör han också när han tittar ut genom kattluckans fönster, maken till kass dag, ser han ut att tänka! Jag har installerat en kattlåda i hallen men den passar inte unge herrn. Maken har burit ut honom för att ha ska kunna, under övervakning, göra ifrån sig, men det passar inte heller (som om det är lätt att "göra ifrån sig" när någon tittar på).

image195

Det får bära eller brista

Har precis "värkt" fram min studieuppgift. Min inspiration är som bortblåst, vi får bara hålla tummarna att den funkar på seminariet imorgon. Det får bära eller brista på seminariet i morgon.

Ska förresten ha seminarium på min statistiktenta i morgon eftermiddag och den är ju redan godkänd, så det blir ju en baggis. Kan fortfarande inte begripa hur det gick till. Vi var ju tre tjejer som arbetade med den tillsammans varav en fick 10 poäng mindre än mig. Det låter märkligt tycker jag eftersom vi i stort sett skrev på pricken samma.....

image194

Findus hemma igen

Veterinärbesöket gick bra och vi hämtade hem en lite småfull katt.

Veterinären förmanade: Låt han ha lugn och ro omkring sig, gärna på något varmt stället. Yeah right. Findus har en krage på sig och gör alla möjliga olika kullerbyttor, går baklänges, ruskar på hela kroppen och gör allt för att bli av med den där hemska kragen. Jag undrar om det var med i de där lugn-och-ro-beräkningarna?

Nu går han omkring högst irriterad och blänger på mig. Maken till vad en katt ska gå igenom......

Veterinärbesök

Idag lämnade vi in Findus till veterinären. Det är dags att kastrera honom, märka honom och vaccinera honom. Det var lika bra att ta allt på samma gång tyckte jag.

Det var inte helt lätt att köra till veterinären med en korg i sätet brevid sig och en utbrytarkung däri. Findus gjorde allt för att komma ut ur korgen, han var ju bara tvungen att titta på allt spännande i bilen. Jag tyckte att det var så lagom spännande att ha honom skuttandes runt i bilen, tjejerna tyckte att det kunde vara helfestligt........

Veterinären ringde hem sedan och berättade att Findus hade ett blåsljud på hjärtat och att det innebar en risk att söva honom. Jag frågade vad hon rekommenderade mig till att göra och då sade hon att bara han funkar normalt hemma, orkar springa runt och leka, så borde inte vara någon fara.

Så nu håller vi tummarna..........

Födelsedagskort till lillebror

Min lillebror fyllde 32 sköna år härom dagen och naturligtvis förärade jag honom ett av mina egenhändigt gjorda kort.


image193
- Svart kort från Wettergrens
- Vitt, lite tjockare papper som jag har gjort upphöjda prickar på med mitt präglingsbord
- Svart organzaband från Slöjddetaljer
- Ordet grattis utskrivet från datorn, skurna lite sneda och markerat kanterna med min svarta och bruna stämpeldyna och sedan satt de på varsin distanskudde

Hur gick det här till??

Härom dagen fick jag besked om min statistiktenta.

64,5 av 66 möjliga poäng.Jag undrar hur det där gick till.Har jobbat och jobbat och jobbat....

Har jobbat hela veckan och kvällarna har gått åt till att lura på min inlämningsuppgift, deadline tisdag 26/2.

Igår gjorde jag ett mastodontpass på jobbet: 06.45-23.00. Det låter ju helt hysteriskt när man ser tiden i skrift, vilket det faktiskt också var, hysteriskt alltså.
Vi har magsjuka på jobbet med allt var det innebär, både personal och patienter har smittats. Dessutom är de övriga patienterna svårt sjuka och kräver ens ständiga tillsyn. Igår kväll bedrev vi näst intill IVA-vård på min avdelning. Vi hade hand om en ung kille med en väldigt ovanlig form av leukemi och han mådde inte så bra, varken fysiskt eller psykiskt.

I kväll blir det iallafall melodifestivalen och god mat tillsammans med lika goda vänner. Det ska bli spännande att se om någon når upp till Sanna Nielsens nivå. Jag betvivlar det....

Nonogram

Min nya passion är nonogram! Jag är en korsordsälskare och plockar även fram ett Sudoku då och då. Hittade dessa beroendeframkallande klurigheter på internet. Testa dem du också!!

Nonograms


Måndag

Idag har vi varit lediga, Lilla A och jag. Jag tänkte att jag skulle försöka börja på min studieuppgift, men Lilla A ville att vi skulle pussla och spela spel i stället och det var ju så mycket roligare än att plugga.

När vi hade hämtat Stora A i skolan fikade vi på trappan. Det var första fikan ute för i år och vi hade 12 grader varmt vid trappan. Det var alldeles lagom att sitta ute i bara tröjan, solen värme i ansiktet och fåglarna kvittrade. Nu har man en förkänning av våren i alla fall.

Rätt låt!

Sannas låt var ju helt fantastisk. Vilken låt, vilken röst. Jag hoppas att den vinner hela den svenska melodifestivalen. "Androlas" låt var inte lika stark.

Ni kan höra Sannas låt på Youtube.com.
image192

Lördagens planer

Idag bär det av till jobbet igen. Jag kan inte begripa hur jag har lyckats jobba tre helger på raken *suck*

Vi får hoppas att det är lungt idag, jag måste försöka få se några glimtar av melodifestivalen i allafall.

Nej, nu ska jag börja steka pannkakor till tjejerna och deras kompisar.


Bilköp

Igår hämtade vi vår nya bil. Det blev en Volvo V70 av 2003 års modell. Det känns skönt att ha en bil som både är och ser fräsch ut.

Tjejerna visste inget om detta så de blev väldigt överraskade när vi åkte hem i den nya bilen. Genast satte vi upp regler som gäller i den nya bilen såsom: inga pinnar eller stenar inne i bilen, inget spring i sätet med skorna på osv.
Vi får väl se hur länge de reglerna följs.


I'm back

Har inte hunnit att blogga så mycket denna veckan eftersom den har varit ganska intensiv. Jag har jobbat och Lilla A har fyllt 5 år. STORA DAMEN!!

Hon blev jättenöjd med sin födelsedag. Vi firade henne på morgonen med presenter och sång. En väldigt vackersång måste jag säga, morgonhes och förkylningsskrovlig ;-)
Hon fick bla en stor pyssellåda av oss med stämplar, stickers, paljetter, stansar, figursaxar mm. Hon blev överlycklig! Det är min tjej det.

Ikväll ska maken ut på galej och vi tjejer ska ha tjejkväll med Let´s dance, popcorn och thaimat. Mysigt!


Hemstudier

Idag blir det hemstudier för hela slanten. Tjejerna är på dagis och fritids så jag har några timmars studier framför mig. Jag ska komma på ett förbättringsprojekt och redovisa detta enligt konstens alla regler.

Igår var jag helt mör i kroppen, söndagens dubbelpass tog en del på orken. Jag är ju inte riktigt helt kurant från min förkylning, så det gjorde väl sitt till. Vi var hella hela dagen, tjejerna och jag och på eftermiddagen hade de var sin kompis hemma och då var det fullt ös medvetslös. Maken frågade lite försynt om jag tänkte öppna en dagmammaverksamhet......

Dubbelpass

Jobbar dubbelpass idag, dvs från 06.45-22.00. Det är URK, jag som var som en Zombie i morse när jag vaknade. Men vad ska man göra, det finns inga sjuksköterskor att ringa in. Hoppas att det syns i lönekuvertet vid månadsskiftet i alla fall.

I morgon är vi sportlovslediga, tjejerna och jag. Det ska bli superhärligt. Vi får hoppas på fint väder, så att vi kan gå ut en sväng.

Nu väntar vi på pizzaleverans, något måste man ju unna sig en söndagkväll.

Jag blir så arg!!!

Hur kan Christer Sjögren ta sig direkt till final och Velvet åka ut???? Jag bara undrar. Det är helt bedrövligt. Velvet borde ha kommit direkt till final.

Vad tyckte ni om melodifestivalen?

Krig på övervåningen

Just nu för maken krig mot två bångstyriga tjejer om huruvida de ska städa i sitt rum eller inte. Tjejerna är tuffa förhandlare, men maken är en luttrad pappa. Vi får väl se vem som vinner.

Tycker jag mig höra en retsam ton hos Lilla A? Vårt lilla rivjärn.

http://www.vinylizer.net/tmppics/duell.jpg

Kvalitetsvecka

År 2007 dog 104 patienter på min avdelning, trots att vi inte är en palliativ enhet. Eftersom vi har så många dödsfall varje år har vi gått med i ett palliativt kvalitetsregister där varje dödsfall ska registreras. Den omvårdnadsansvariga sjuksköterska och undersköterska ska sedan svara på frågor om hur man tyckte att vården var, om patienten led och anhöriga var nöjda. Allt för att vi ska bli bättre. Vårt projekt har fallit så väl ut att hela medicinkliniken på mitt sjukhus ska gå med i detta register.

I mars ordnas det en kvalitetsvecka på Sahlgrenskas tre sjukhus. Där ska vi medverka med en poster som beskriver vårt palliativa arbete på avdelningen. Det ska bli oerhört kul och intressant, och det är verkligen en ära att vår poster har blivit uttagen för att medverka på utställningen. Nu ska vi bara försöka att fila lite på hur den ska se ut. Innehållsmässigt är vi i det närmaste klara, men utseendet är nog så viktigt. Man kan nämligen få ett pris för bästa poster, och det är ju klart att man måste sikta på att vinna detta.........


Fredag

Idag är Lilla A och jag lediga. Det känns bra eftersom jag är förkyld, näsan har i och för sig slutat att rinna men är bara tjock nu.....

På programmet idag står utvecklingssamtal med Stora A. Vi får se vad läraren säger om henne. Jag vet att hon är superduktig på det mesta i skolan, men jag vet också att hon är superduktig på att prata i skolan.

Ikväll ska vi gå på bio och äta middag med goda vänner. Vi ska se ARN. Har ni sett den?

Förkyld

Usch, nu är det min tur att vara förkyld. Usch och fy. Näsan bara rinner och jag nyser hela tiden. Blä, inte roligt.

image191

Vinn stekpanna

image3461

Tävling hos Junitjej. Du kan vinna en hjärtformad stekpanna. Se vidare intruktioner hos junitjej.

Semledagen....

....bjöd inte på några semlor. Maken skulle köpa men var lite för sent ute. Det fick bli våfflor istället. det var nästan lika gott. Har man lovat tjejerna en god kvällsfika, så har man....kan i och för sig inte påstå att jag var särskilt svårövertalad......

Rusningstrafik på toan

Det slår aldrig fel!

Scenario:

Mamman (alternativt maken) ska på toan för att göra det ena eller det andra. 

Mamman deklarerar högt: Nu går jag på toa, är det någon som måste gå på toa före mig???
Inget svar.......
Mamman: Stora A, ska du kissa eller bajsa?
Stora A: Nej
Mamman: Är det säkert? Helt säkert? Ska du inte kissa lite grann?
Stora A: NEJ!!
Mamman upprepar proceduren med Lilla A, dubbelkollar, trippelkollar...

Mamman går på toan......1 minut senare...
- Mamma! Jag måste kissa! Panik!

Måste skaffa lås på toan, det är ju uppenbart.....

Är det någon mer mamma som känner igen sig?

Kortmakeri

Idag var Lilla A på kalas. Föräldrarna till födelsebarnet hade varit väldigt påhittiga och hade ordnat med ficklampor till alla barnen och reflexspår.

Födelsedagsbarnet fick det här kortet. Det ser lite kladdigt ut men jag tror det kommer från scannern.


image190

Gästbloggare

Idag har jag gästbloggat hos Junitjej. Om ni inte har tittat in till henne så tycker jag att ni ska göra det. Hennes blogg är en av dem jag dagligen besöker. Hon har en jättetrevlig blogg som handlar om allt möjligt.

1 år

I fredags hade min blogg 1-årig födelsedag. Att jag kunde glömma det........

Grattis till mig själv och min blogg ;-)

http://www.storesonline.com/members/1017430/uploaded/1LUN2395.jpg

Lördagkväll

Idag har jag jobbat extra. Det kändes surt i morse när klockan ringde 05.15 och jag förbannade mig själv för att jag hade gått med på att jobba extra, men det känns hur bra som helst nu.

Ikväll blir det bara myspys med familjen. I ugnen står en vitlöksdoftande potatisgratäng och det kurrar infernaliskt i magen. Sedan blir det chips och dipp i soffan framför Harry Potter.

Jag har fått den äran att gästblogga hos Junitjej så jag sitter här och klurar på ett bra inlägg. Håll utkik så kanske det dyker upp ett de närmaste dagarna.....

Dietistbesök.

Då har tjejerna och jag vari på ytterligare ett besök hos dietisten. Man kan väl inte påstå att hon var särskilt nöjd, dietisten alltså. Tjejerna hade varken vuxit på längden eller gått upp i vikt. När hon vägde Lilla A höjde hon på ögonbrynen och utsötte ett: OJOJOJ. Hon hade gått ner i vikt.
Jag stålsatte mig: Hur många kilo? Svaret: 2 hg.
Den viktnedgången kan jag skylla på hennes magknip hon hade för en vecka sedan.

Sedan fick vi gå in i hennes rum och där fick maken och jag bassning. Äter de verkligen som de ska? Hur är de fysiskt? Den senare frågan kunde räcka med att hon bara tittade på våra vilda tjejer som slog kullerbyttor, rotade fram alla leksaker och dansade för att hon skulle se svaret.

Nu ska vi föra matdagbok i fyra dagar. Varendaste lite smula de stoppar i sig ska vägas, mätas och bokföras.

När jag berättade detta på skolan skrattade de och sade att de ALDRIG hade upplevt att Stora A hade ätit små portioner. Hon äter långsamt men aldrig lite! Det värmde skönt i mitt mammahjärta. Det kändes som om de stod på min sida. Ringde även min mamma som peppade mig.

I snart 8 år, ända sedan Stora A föddes har varje måltid, varje dag varit en källa för oro och trugning.
I vårt avlånga land är inte bäst, bäst utan här är lagom bäst. Barn ska inte vara för korta och inte fär långa, varken för tjocka eller för smala utan LAGOM. Att de sedan skuttar omkring, skrattar och skojar och att det hänger med intellektuellt, det är en annan femma........Bara de är lagom långa och lagom tjocka.....