Väntar på Wissman....

Sitter på jobbet och ska snart stämpla ut mig. Tänkte bara se när Wissman springer finalen.

I kväll ska maken och jag gå ut och äta och sedan gå på bio. Det ska bli jättemysigt. Det var längesedan vi var ute på tu-man-hand. Man är nästan lite nykär på nytt.......

Inte riktigt nöjd.

Det finns en del att önska om mitt nya utseende:

- Annan färg till inläggsrubrikerna
- En ikon framför varje inlägg
- Kanske en ram runt inläggen?


Någon som kan hjälpa mig? Komma med tips?

Jag ska göra om headern under helgen, just nu ropar sängen på mig.

God natt!

Om-styling

Jag tänkte försöka mig på att få ett nytt utseeende på bloggen. Det kan hända att det inte kommer att se riktigt klok ut. Jag har egentligen ingen aning om hur jag ska göra, men det går nog bra.

Mia: Jag kanske mailar dig i panik sedan.....;-)

Mycket att göra

På lördag är det dags för kräftskiva för grannar och vänner. En hel del måste göras innan. Jag kom på att eftersom jag är ledig idag måste jag göra det mesta idag....puh.

Det ska städas och fejas i hela huset, spriten skall inhandlas, "hur var det nu med papperstallrikarna, kräfthattarna mm.

Ånej sånghäften måste ju göras.

Jag får skriva listor. Vi hörs om ett tag.

Praktik

Idag har jag varit på praktik på en hjärt-intensivvårdsavdelning. Det var jätteroligt och inspirerande men intensivt och mentalt tröttande. Man måste ju vara på alerten hela tiden, visa framfötterna och ta för sig utan att vara "gå-påig". Svår balans det där. Jag har också valt min praktik på ett helt annat sjukhus än det jag brukar jobba på, så jag känner inte lokalerna alls.

När man var sjuksköterskestudent hade man svårare för att ta för sig och veta vad man ville med praktiktiden, men som färdig sjuksköterska sedan 11 år har man helt andra förväntningar på sin praktikplats. Man kan på ett annat sätt föra en diskussion och dialog med sin handledare och övrig personal och känna att man faktiskt kan tillföra dem något.

Bröllopsdag

Idag firar min man och jag 8 år som gifta! Jag kan inte fatta att vi har varit gifta så länge. För att inte tala om hur länge vi har varit tillsammans........Hm........Hm..*tänker och räknar*.....16 år.
GUUD vad gammal jag är.

Jag hade ställt fram 3 rosa rosor till honom på bordet i morse och jag fick en jättefin bukett av honom. Nu luktar hela huset som en blomsteraffär. Hans bukett till mig var mycket större men som han sa: "Jag måste ju kompensera alla gånger jag glömt......" Det här med datum, födelsedagar och kom-ihåg-saker är inte hans starka sida..... Vi ska inte fira något idag. Mina föräldrar ska ta tjejerna till helgen och då tänkte vi gå ut och äta + bio på fredag och ha kräftskiva på lördag.

http://www.blomera.se/bilder/rosor4.jpg

Fredagkväll

Det blev ingen tur till simhallen idag, men väl ett dopp på altanen för tjejerna. Svärfar kom förbi och bjöd hem oss på grillning, det tackar man ju inte nej till.

I kväll har närmaste grannen 30-årsfest (och vi får inte vara med.....). Han bror har ett rockband som står i deras garage och spelar riktig jädrans rock (och vi får inte vara med...). Min klocka ringer 05.15 imorgon (bandet spelar riktigt bra, och vi får inte vara med....) Jag ska jobba hela helgen.....

Bitter??? Jag???


Träningsvärk!

Jag har träningsvärk i benen och i magen. Igår var tjejerna och jag ute och plockade svamp. Vi var ute och gick i över 1 timme. På kvällen sprang jag 2,5 km igen. Det duggregnade men det var bara härligt. Man känner sig så duktig när man väl kommer hem, men det är dödens tråkigt att springa. Jag tänkte även försöka komma igång med power-yogan jag höll på med i våras. Måste bara ner till gymmet och hämta ett schema.

Idag är Lilla A och jag lediga. Stora A går i skolan till 13.10. I eftermiddag åker vi kanske iväg till badhuset. Nu när hösten står för dörren är det skönt att återuppta de där mysiga sakerna igen, såsom fredagsbad och thaimat.

Uppslagsverk

Hittade detta "uppslagsverk" hos Smultronblomma. Satt och smålog mest hela tiden.

Alkoholism: Du har två kor, men du ser fyra.

Anarkism: Du har två kor. Du skiter i dem.

Astrologi: Du har två kor. Deras turnummer är 67 och nästa vecka bör de vara försiktiga med att uttrycka sina känslor samt ompröva sin relation till en nära anförvant.

Buddhism: Du har två kor. När de dör går de in i nirvana.

Byråkrati: Du har två kor. Regeringen tar båda, skjuter den ena och mjölkar den andra samt häller bort mjölken.

Egoism: Du har två kor. Du mjölkar dem och dricker upp all mjölk själv.

Existensialism: Du har två kor. De är.

Fascism: Du har två kor, regeringen tar båda och skjuter dig

Fatalism: Du har två kor. Vad som sker med dem, det sker.

Hinduism: Korna har dig.

Idealism: Du har två kor. Du mjölkar dem och ger sedan bort både kor och mjölk.

Illusionism: Fan va? många kor du har.

Kapitalism: Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur.

Kommunism: Du har två kor. Regeringen tar båda och ger dig mjölken.

Kristendom: Du har tre kor, men egentligen är de bara en.

Kvantmekanik: Du har ungefär två kor.

Liftarens guide till galaxen: Du har två kor. Med en osannolikhetsfaktor av 1 på 10855010 förvandlas de till 42 vita möss med varsin handduk.

Maoism: Du har två kor. Du mjölkar dem till det endera kommer smör eller korna kan ordförandens lilla röda.

Marknadsundersökningar: Du har två kor. 53% av dem föredrar Pepsi före Coca Cola.

Matematik: Antagande: Du har x kor.

Matrix-ism: Det finns inga kor.

Naivism: Att överhuvudtaget ha kor.

Narcissism: Du har två kor. Du täcker dem med speglar.

Nationalism: Du har två kor Du slår den ena gul och den andra blå.

Naturalism: Du har två kor.

Nazism: Du har två kor. Du kallar den ena arisk och sätter den andra i koncentrationsläger.

Nyliberalism: Du har två kor. Du säljer dem och köper mjölk för pengarna.

Pacifism: Du har två kor. Du släpper dem fria.

Panteism: Du har två kor. De är Gud.

Psykoanalys: Berätta om dina kor?

Skeptisism: Va? fan ska man ha kor för?

Socialism: Du har två kor. Du ger den ena till din granne.

Surrealism: Du har två kor. Du stoppar in dem i en köttkvarn och ut kommer en häst, en korv, en elefant + en jazzskiva.

Teologi: I begynnelsen skapade Gud tvenne kor?

Terrorism: Du har två kor. Du spränger dem.


Åter i etern

Det har varit långt mellan inläggen den senaste tiden. Har ändå hittat tiden till att kika in hon mina bloggvänner för att läsa deras inlägg och lämna några spår...

Kräftskivan var trevlig. Vi åt kräftor tills vi rullade hem, ändå blev det många kräftor kvar. Det blev söndagens lunch och kvällsfika...

I måndags var det upprop i första klass för Stora A. Hon trivdes fantastiskt bra redan från start. IOFS var både lokalerna och kompisarna välkända, det var bara fröken som var ny, men hon verkade rar.
Jag blev lite besviken på skolan. Vad jag kommer ihåg så fick man sin första läsebok från skolan, men tydigen inte nu för tiden. Detta var en väl använd läsebok, tryckt typ 1989. Men den blev omklädd med rosa bordsduk (hade ingen omslagspapper) och sedan gick jag loss med glitterlimmet, stämplarna och diverse pynt. Resultat: klart personligaste läseboken i klassen.

Tisdag och onsdag har jag varit tillbaka på jobbet och jag måste säga att det är jättekul. Jag älskar mitt jobb och har faktiskt längtat tillbaka. Visst är det härligt med semester, ledigheter och sovmornar, men det är skönt att komma tillbaka till vardagen och rutinerna. Jag har en väldigt utvecklande och händelserik höst framför mig både på jobbet och i skolan så allt känns väldigt inspirerande nu.

Kräftskiva

Ikväll ska vi äta kräftor hos svärfar! Det ska bli fantastiskt gott. Som den infödda västkustbo jag nu är, kan jag inte tänka mig att äta andra kräftor än havskräftor. Jag har faktiskt smakat de röda insjökräftorna men de föll mig inte riktigt i smaken.

Vilka kräftor föredrar du?

image124


Fis-Findus

Här sitter jag i godan ro och bloggar, vår lille kattunge Findus ligger på skrivbordet och håller mig sällskap. Då passar han på att lägga av en smygare! Att jag inte dog, jag visste inte ens att katter fiser. Luktade illa gjorde det också!

image123

Superduktig.

Ville bara tala om att jag har sprungit idag med. Jag känner mig superduktig.

Det är dödens tråkigt att springa, men det är bara att bita ihop.

Imorgon har jag lovat tjejerna en tur till IKEA. Man får väl offra sig ;-). Jag lämnar in dem på "Småland" sedan går jag alldeles för mig själv och "botaniserar" bland alla grejor. De blev eld och lågor (jag med förresten).

Nu är det sovdags! God natt.

Slappardag

Nu känner man att de är de sista dagarna kar på semestern! Man vill bara passa på att njuta oh ha det lugnt och skönt.

Idag har det ösregnat mer eller mindre hela dagen. URTRÅKIGT!

Vi hjälpte svärfar att slänga en del från makens farmors lägenhet. Hon dog i våras och nu ska hennes lägenhet röjas och renoveras. En del saker ska skänkas bort och den del saker ska slängas. En och annan minnessak följde med hem.

Dagens program

Idag ska "skördetröskan" tas fram. Gräsklippning igen. Jag kan inte begripa hur fort gräset växer egentligen! Växer det bara för att jä-las med mig?

Tro det eller ej men igår var jag ute och sprang.....Maken och jag har nu börjat vårt nya liv efter semestern. De överflödiga kilona ska bort. Och eftersom han var ute och sprang igår så kunde ju inte jag vara sämre. Vi sprang runt området, en sträcka på ca 2,5 km, det får räcka till en början.

Idag blir det även klippning hos grannen som har salong i sin källare. Hon är jätteduktig och så brukar det bli en del skvaller om området samtidigt........

Sista veckan

Idag går jag in i min sista vecka på semestern! URK Sedan är det tillbaka till verkligheten. Det ska bli både skönt och tråkigt att komma tillbaka till vardagen igen.

Lördagens bröllop blev jättelyckat! Vigseln hölls utomhus, solen strålade från en klarblå himmel. Efter vigseln gick hela sällskapet en liten tipspromenad på ca 2 km innehållande frågor om paret och hur de träffades etc. samt 3 praktiska stationer. Vi delades in i olika lag och vid middagen satt laget tillsammans. På så sätt hade vi redan lärt känna varandra. Precis när sista laget kom in i mål bröt ovädret ut! Åska och ösregn mer eller mindre resten av kvällen, men vad gjorde det. Vi hade väldigt trevligt ändå.

Söndagen slappade vi bara. Nej, nu ska ut och passa på att "pressa" lite och få lite solbränna innan semestern är slut!

Kram på Er.

Hemma igen

Hemma igen från grannarna efter ett antal glas vin och en förnedrande förlust i TP, men trevligt var det!

Nu ska vi natta barnen och katterna. Lille Findus är helt galen i att gnaga på våra tår så vi MÅSTE ha täcke på oss när vi sover. Det är jobbigt med tanke på hur kvavt det är i luften.....Findus brukar få ett frispel varje kväll och yr runt som ett jehu. I går jagade han en pappa långben (Harkrank) och gav sig inte förrän han hade tuggat i sig den... URK! Du missade två ben påpekade jag försynt, men då var han redan mätt.....

http://www.bioresurs.uu.se/myller/stad/stad_bild/harkrankhane.jpg

Godnatt!


Kortet är klart

Nu är kortet klart. Så här blev det:                   


Nu ska vi hem till grannarna för en stunds fredagssamvaro!Pyssel

Idag tänkte jag försöka att göra ett kort till ett par som gifter sig på lördag. Jag tänkte att nu äntligen skulle alla mina pysselsaker komma till användning. Har letat en del på nätet efter inspiration. Är det någon som har något tips?

Fynd!

Jag fyndade idag! Eftersom vi ska på bröllop på lördag vill man ju gärna ha något nytt och fräscht! Hittade en sommarklänning i turkos/limegrönt och vitt på lindex på rean, och dessutom var det halva reapriset. Jag betalade 64,50 för den. Det var väl oerhört överkomligt. Sedan tyckte jag att jag kunde unna mig turkosa armband och ett vitt halsband. Till klänningen tänkte jag ha vita leggings.
Tryck på bilderna för att se de i ett större format.


                      

Nu blommar det!

Lägger in bilder på några av våra vackra blommor vi har i trädgården. Klicka på bilden för att få se en större version.

   

Näva


      

Rosa 'Nostalgia'

Snart börjar allvaret!

Dessa böckerna damp ner i brevlådan häromdagen! ´Det är en del av kurslitteraturen inför höstterminen. Nu känner man att semestern snart är slut och att vardagen och allvaret börjar igen.

image111                    

Expertkunnande i omvårdnad och Klinisk nutrition och vätskebehandling.

MC-knuttar

Läste precis en söt historia hos Emma där hon berättade om en MC-knutte som kom till hennes jobb. Det påminde mig om en historia jag har varit med om.

Jag var ute och körde bil i en mindre stad. Plötsligt stendog bilen, naturligtvis på ett vansinnigt dumt ställe. Jag kunde inte stå mer i vägen. Vad skulle jag göra? Att sitta kvar i bilen ser inte särskilt proffigt ut. Alltså öppnade jag motorhuven och tittade självsäkert och mycket kunnit ner i motorrummet.  Inte för att jag kunde se något men ändå.
Då kommer två motorcyklar brummandes fram till mig och två hotfulla knuttar hoppar av (Jag tyckte att de såg väldigt skräckinjagande ut med svarta läderkläder, svarta solglasögon, stora skägg och stor kroppshydda)
- Nu är min sista stund kommen, tänkte jag. Bara jag kommer levandes ur det här.
Men döm om min förvåning! De var två supertrevlig killar som verkligen gjorde allt för att försöka hitta felet på bilen. De kollade överallt och hade flera mer eller mindre intelligenta förslag på vad som kunde orsaka motorhaveriet. När de inte lyckades få igång bilden hjälpte de mig att putta undan den så att den inte stod i vägen. Sedan undrade som oroligt hur jag skulle ta mig hem, men då var maken redan på väg så det skulle inte bli några problem.

Summan av kardemumman: Döm aldrig människan från deras yttre utan från deras hjärta!

Stranden!

Idag var vi vid sjön och badade. Solen gassade och det var en underbar dag vid stranden. Synd bara att dessa dagarna har varit så få denna sommaren. Även en badkruka som jag vågade mig på ett dopp fast det var med en elitsimmares hastighet jag tog mig den lilla sträcka mellan två badstegar. Här gällde det att inte vara i vattnet mer än nödvändigt så den tiden hade nog platsat i OS-truppen!

Kvällen blev en underbar sommarkväll tillsammans med goda vänner och grillen. Livet är allt bra härligt!

Bangolf

Idag åkte hela familjen för att spela bangolf. Det var första gången vi gjorde det med tjejerna och det blev succe. Stora A var riktigt duktig och Lilla A drämde iväg bollen så in i vassen. Sedan hjälpte maken och jag tjejerna så att de fick i sina bollar i hålet. De fick använda sig av "fösnings-tekniken" på "green" dvs de fick putta bollen framför klubban tills den rullade ner i hålet. Det blev mycket roligare på det viset fast det var väl fusk egentligen, men det behöver vi inte tala högt om....
Efter ett parti bangolf tyckte vi att vi förtjänade en glass. Det blev en hellyckad kväll.

Maken kom hem i förmiddags efter en hellyckad svensexa med grillning och bad i både badtunna och sjön till långt in på natten. Den blivande brudgummen sken i kapp med solen under hela svensexan och när de talade om att badtunnan skulle bli hans blev han överlycklig. Som maken uttryckte det: Det var en förtrollad afton.....

Rätt svar

Rätt svar på gissningsleken var en glödlampa!


image110

Tidigt uppe.

Idag fick vi gå upp tidigt för klockan 8.00 invaderades hemmet av en hel hög med karlar. Makens kompis ska gifta sig så idag är det dags för svensexa. Det ska utgå hemifrån oss och ha en heldag/kväll uppe vid en sjö, bada badtunna och grilla. Skulle inte varit dumt att få vara med......

Tjejerna och jag åker nog någonstans och badar. Det är mysigt det med.

Long time....

Hej allihop, det var ett tag sedan jag skrev. Tjejerna och jag har varit på tältsemester i Varberg tillsammans med två väninnor och deras barn. Det blev en lyckad vistelse och barnen älskade campinglivet. Det är något visst med att gå iväg en bit för att kissa.....

image109
De efterföljande dagarna har jag varit jättelat och inte orkat ta mig för så särskilt mycket. Klippte dock gräset idag, det får bli veckans "att-göra". Tjejerna är hos kompisar idag så det har varit lugnt och skönt.

Nu ska vi åka till svärfar och grilla, vi ses.