Du är väl med?


Skön vårdag.

Idag är vi lediga, lilltjejen och jag. Det gäller att ta tillvara de här dagarna, för till hösten börjar hon i "Nollan" och då blir det skoldag varje dag. Man får lite åldersnojja när man tänker på att den lilla tjejen ska börja i skolan. Nu har man inga småbarn hemma längre.

http://www.fotosdahora.com.br/clipart/cliparts_imagens/13Paisagens/sol_desenho_01.jpgIdag blir det nog en liten picknick med tjejerna eftersom solen skiner. Vi tar fika med oss och hittar en solig plats. Små promenader med fika brukar vara väldigt uppskattat.

Vad ska ni göra idag?

Provat instrument.

Igår hade den kommunala musikskolan öppethus och prova-på kväll i skolan. Vi gick dit med Stora A. Hon och hennes kompis hade redan bestämt att de ska börja att spela keyboard, men vi ville ändå att de skulle prova på lite annat. De provade saxofon, tvärflöjt, blockflöjt, gitarr, fiol och oboe.

Jag försökte att diskret leda dem förbi kontrabasen och de stora trumseten......Det är ju inte så att vi har en massa plats över till kontrabasar och trumset och andra skrymmande instrument. Mungiga kanske vore något......

Lilla A var också med och fick lov att prova några instrument. Men hon hade bestämt sig, hon ville inte prova något med mun......dvs något man behöver blåsa i. Den lilla sötnosen.

Ja, nu återstår det att se vad Stora A vill börja spela.
http://www.kontrabas.xpcmusic.pl/images/kontra+bass.jpghttp://192.121.194.74/barn/p4/2004/images/v35_mungiga.jpghttp://www.liebenau.net/mazgraz/saxofon.jpghttp://www.jamestowngroup.com/main/studio/images/keyboard.jpg

Födelsedagskort

Här är ett födelsedagskort till en liten tjej som fyller 5 år!Jag har använt:
- Rosa och lila cardstock
- Rosablommigt mösterpapper av okänt märke
- Stämpel från Panduro, målad med akvarellfärger och uppiffad med glitter. Klänningen är mer rosa, men färgerna försvann lite i skannern.
- Rosaskimrande punchinella
- Vit blomma med en halvpärlebrad från Panduro.

Far och son

Detta fantastiska klipp fick jag på min mail idag.

Det är inte annat än att man blir helt tårögd!

Disco

I kväll var Stora A på disco tillsammans med tjejkompisen. Den nyfikna mamman (jag) körde de gärna till tillställningen. Det var den obligatoriska inträdesavgiften, stämpel på handen, tjejer som dansade i ring och killar som prövade sin styrka mot varandra.

Det var inte så mycket som hade förändrats sedan jag var på mitt första skoldisco. Jag satt faktiskt där och blev lite nostalgisk.

Innan hade Stora A piffat sig och noga valt ut kläder. Jag sade att hon kan väl ta lite parfym ifall hon fick dansa tryckare med någon kille. Vilken blick jag fick och så orden: A meh (svensk översättning = ja men).

Guuud va pinit alltså ;)

Om några år kan det nog vara så här: