Dagens citat

Dagens citat från min 4-åring.

Lilla A och jag sitter i soffan och spanar in "Myror i brallan" (ett barnprogram för de som inte är bekanta med detta). Några barn (skogspiraterna) smyger på en ekorre.
Lilla A satt spänd i mitt knä.
- Tror du de får se en ekorre, viskar jag?
Lilla A tittar på mig och förklarar:
- Mamma, du behöver inte viska. Det är en glasruta emellan så ekorren kan inte höra dig....

Neej, det är ju klart. Tänkte inte på det....

Läggdags

Ibland blir man tokig på patienterna på jobbet. En kvinna kunde inte ställa sig upp på morgonen och definitivt inte gå ut till toaletten, så jag och min undersköterska baxade runt henne hela morgonen. När vi sedan åt frukost kom hon knallandes helt själv som om ingenting hade hänt.

Antingen är jag knäpp eller så utför vi under på vår avdelning. Jag föredrar att tro på det senaste!

Kvällen har jag spenderat framför datorn. Det är nämligen dags för ett besök hos revisorn imorgon igen, så alla papper skulle samlas ihop och kontrolleras. Jag tror jag fick ihop plus och minus idag.

Efter revisorn tänkte jag shoppa loss på handelsträdgården. Nu har det mesta i rabatten kommit upp och man kan se vad som har överlevt vintern, vad som blivit rådjursmat och vad som bara har dött. Jag tänkte köpa en massa härliga perenner. Om jag bara täcker upp hela rabatten med perenner och fina marktäckare borde det ju inte få plats med ogräs??? Det är min förhoppning iallafall. Återkommer med resultatet imorgon.

Godnatt!


 


Dags att åka hem!

Sitter just nu på jobbet, skulle slutat för en halvtimma sedan ungefär, men jag är som Alfons: Jag ska bara.....

Dagen har varit väldigt behaglig. Lagom mycket att göra på jobbet och nu väntas en lugn hemmakväll med grillning och myspys med tjejerna.

Jag ska väl försöka fara runt med gräsklipparen idag med. Det är några kvadratmeter till som behöver ansas.

Vårkonsert, trädsopning och gräsklippning

Idag är både min man och jag lediga tillsammans med Lilla A. Stora A är i skolan under förmiddagen. Hela lågstadiet bjöd på vårsånger ute på skoltrappan och då var vi naturligtvis där för att lyssna. Det är något visst med barnkörer. Det är så härliga, står där och viftar med sina hemmagjorda flaggor och blommor. Fint väder fick de också.

Efter konserten var det trädgårdarbete. Jag tog bort all lav och mossa som växte på vårt gamla plommonträd. Jag använde en gammal diskborste, det funkade bra. Sedan började jag klippa gräset. Eftersom vi har ca 2000 kvadratmeter gräsmatta får man ta det i etapper. Nu ska jag ut och klippa etapp 2.

J är uppe på taket, det är nämligen dags att bygga ut vårt badrum på övervåningen. Jag kommer att lägga ut bilder allteftersom arbetet framskrider.

Utvecklingssamtal

Igår var jag på utvecklingssamtal för Stora A. Det kändes skönt att höra att allt funkar för henne i förskoleklassen. Hon själv säger inte så mycket, man får nästan alltid dra ur henne hur skoldagen har varit. Därför är det extra roligt att prata med lärarna och se att de har en pedagogisk plan redan så tidigt i skolåldern. Det är jätteviktigt att se varje elevs resurser och vad de behöver träna på mer. Stora A kan faktiskt redan läsa och har kunnat det sedan hon var 4,5 år så det visste jag att det var bra. Då är det ju viktigt att fortsätta undervisningen där hon befinner sig så att hon också känner sig stimulerad i skolan.

Det enda som läraren påpekade var att hon hade svårt för att vara tyst. Det bara bubblar ut ord, och gärna bubblar hon med sin kompis på samlingarna.

Undrar vem hon har fått det bubblandet ifrån.......

Present

Jag är gift med en hantverkare. Oh vad praktiskt, säger alla då. Ja det är det väl till viss del, saker och ting tenderar att hänga lite på hajsvaj i hemmet, för det finns ju så många roligare projekt att ägna sig åt än just det som jag tycker är viktigt (som att sätta gångjärn på skåpluckorna så att man inte riskerar att de trillar ner varje gång man ska öppna skåpet....).
Min man är dessutom egen företagare, med en firmabil alldeles fullproppad med det mesta i verktygsväg. Oh vad bra säger alla (återigen...). Det är väl jättebra om bara bilen är hemma när man behöver ett verktyg!

Jag har inga stora krav, men ibland behöver man en hammare, en skruvmejsel eller en borrmaskin, eftersom jag också grejar hemma. Då är hammaren ute och åker, eller skruvmejseln, eller borrmaskinen....

Men idag fick jag en present av maken. En alldeles egen verktygslåda, med alldeles egna verktyg. Hammaren var blommig så den kan han inte påstå att den är hans....Runt verktygslådan fanns det olika fack för borr, plats för skruvar och spik och olika bits. Det fanns även en egen borrmaskin/skruvdragare som inte var så stor utan låg jättefint i handen, det hade han tänkt på.

Visst är han helt underbar (fast det visste jag ju innan).


image28image27

Irritationsmoment.

Jag skulle bara snabbt springa förbi affären på väg hem idag. Jag plockade ner lite mjölk, yoghurt, frukt odyl. i en kundkorg. Det är ju inte så att man tycker att det är särdeles kul att handla på vägen hem. Jag vill gärna ha gott om tid när jag handlar. Nåväl, jag ställde mig i kassakön, jag hade en man och en kvinna framför mig. Kvinnan krånglade med visakort i liknande, mannen skulle handla en del och även han tråcklade lite. Kön bakom mig växte och till slut var det min tur. Då kommer en tjej flängandes förbi mig.
- Skulle inte jag kunna få gå före, jag har ju bara dessa sakerna, sa hon och lade helt sonika upp sina saker framför mig på bandet (jag hade då redan lagt upp mina saker).
- Du förstår, jag har lite bråttom hem.....

Som om inte jag också vill komma hem!!! Jag kanske också har bråttom, jag kanske redan var försenad till dagis och fritids......
Det är alltid så här, folk ska hela tiden gå före, fast jag inte har så mycket varor. Jag skulle aldrig drömma om att tränga mig före, där är jag väl en oerhört tråkig "Svensson". Alltid vänta på sin tur.....

Nu är det ju självklart så att jag också gärna släpper förbi andra som har bråttom.
Men ibland har jag bara inte lust, ibland blir jag en riktigt grinig klimateriekärring ;-)

image25

Tandlös dotter!

Idag har Stora A tappat sin första tand. Den har varit lös länge och har de senaste dagarna bara hängt i en tunn tråd, men när hon borstade tänderna i kväll glömde hon sig och tanden åkte ut. Lillasyster jublade lika mycket hon med.

Stora A har redan en glugg i överkäken. Vi brukar skoja om det och tala om att pappa slog ut tanden med en hammare.....Det är faktiskt sant nästan. J höll på att spika upp något och stod därför på knä, när Stora A kom fram. Hon var då runt 1,5 år. Hon snubblade på hans knän, samtidigt som han svingade hammaren bakåt och olyckan var ett faktum.
Då klarade sig tanden men efter ytterligare ett år slog hon i tanden igen. Då fick vi dra ut den.
Det var en upplevelse i sig.....Stora A fick lugnande men blev hög som ett hus istället, sprang runt i korridoren hos tandläkaren, körde motorcykel men tandläkarlampan (den som lyser rakt i ansiktet), raglade runt hemma som det värsta fyllot innan hon fullkomligt stupade och sov i tre timmar.

Men idag är hon stolt över sin glugg och väntar på att tandfen ska flyga förbi köksfönstret och byta ut tanden mot en slant istället......

image24

Att göralista.

Att-göra-idag

- Läsa en artikel "Nurses´eeryday activities in hospital" 13 st fullmatade engelska sidor URK!

- Läsa att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete. Jag ska åtminstone börja på den.

- Maila en massa mail

- Lägga in och betala räkningar

- Deklarera från internet

- Fålla upp gardiner

- Gå på utvecklingssamtal för Stora A.

Vi hörs i kväll (eller om en stund när jag har stupat redan på startlinjen........)

Lite kul såhär på kvällskvisten.Godnatt!

Cirkus Skratt

Igår var vi på Cirkus Skratt tillsammas med svärmor och barnens kusin med föräldrar. Det var en trevlig föreställning. Där fanns clower, hästar och balansaktörer. Trapetsen tycker jag är läskigast. Tjejen slängde sig handlöst ut från traetsen och fångade upp den med hälarna. Jag får hjärtat i halsgropen och vågar inte titta.

Mot slutet uppträdde ett par där mannen var 157 cm lång och kvinnan var 202 cm. Maken till lång kvinna!! Jag var tvungen att gå ut på nätet och kolla upp om det verkligen var en kvinna. Vi hade nämligen en diskussion där jag hävdade bestämt att det måste vara en man, men jag fick ge med mig. Klicka på länken så får ni se!

Hur kan man bara bli så lång?

Bakom oss satt det en man som drack öl under hela föreställningen. Han började sedan att skämma ut sig och han var på väg in i manegen innan vakterna kunde kleda ut honom. Jag tyckte så synd om hans dotter. Jag vet att alkoholism är en sjukdom, men kan man inte, för sin dotters skull åtminstone, försöka vara nykter medan de är på cirkus?
image22


Lägesrapport

Lördagskvällen har nu sänkt sig över hemmet, barnen har lagt sig i sina sängar, utan knot (jag lovade dem iofs att få titta på en film innan de somnar). Maken ligger utslängd i soffan vilket inte hör till vanligheten och jag sitter framför dator, vilket hör till vanligheten.....
Idag J har monterat in lampor i vår hall, som han förövrigt har byggt upp alldeles själv från grunden.
Vi har fastnat för "spottar" i varje fönster, det ger ett sådant behagligt sken. Som ni ser är hallen under uppbyggnad. Det skall sättas fast pärlspontsskivor framför sittbänken, och jag ska ge mig på att sy en dyna av något slag, men nu börjar vi se slutet på renoveringen av hallen. Det kommer även upp spröjs framför alla fönster, men det ligger lite längre bort i planeringen för tillfället.

Tryck på bilden för att se den i ett större format.


Lilla A var på kalas idag och Stora A var hos en kompis, så cykelturen uteblev. Då passade jag på att plugga ute i solen. Jag fick äntligen läst ut "Pedagogik inom vård och omsorg" (upphetsande va?) som vi ska ha seminarium på nu på tisdag. Nu känner jag att jag är ikapp igen. Nu ska jag bara fundera på några, från skolan givna, frågeställningar med böckerna som referens. Jag ska även klura ut en egen frågeställning och lämna in den skriftligen på tisdag, men det klurar jag på i morgon.

Lördagsgodis

Nu ska vi iväg till köpcentrat för att köpa födelsedagspresent och lördagsgodis. Lilla A ska på kalas till en dagiskompis. Då tänkte Stora A och jag passa på att ta en cykeltur.

Vi hörs sedan!


Dagens vill ha!

Hittade i ett inlägg hos Amlon denna länk till Karin Mannerstål.
Visst är dessa mattor helt underbara! Är det någon som vet var dessa kan köpas?

                                                               


Vackra ord, fula ord.

Min man och började prata om vilka ord vi tyckte var vackra respetive fula. Det är lustigt vad man associerar till olika ord. Vilka ord som är vackra är ju olika från person till person, men är är några ord som vi kom på.

Vackra ord:
Bubbla
Sommaräng
Blåklocka
Barnskratt

Fula ord:
Byråkrat
Revisorsassistent
Reavinst
Budjetförslag

Vilka ord tycker du är fina resp. fula?

image17

Dagens citat.

Dagens citat kommer från min 4-åring. Detta utspelade sig i morse och det ösregnade ute.

4-åringen: Pappa där ute ligger min låda med mina halsband.
J: Nej, de halsbanden är mina.
4-åringen: Neej, de har jag fått av gammelfarmor.
J: Neej, de fick jag av min farmor, så den lådan har jag redan lagt vantarna på.

4-åringen funderar en stund. Utbrister sedan:
Jag vet! Vi lägger vantarna i lådan istället.............

Vad säger man?

Stockholm

Japp. Då har man varit i den kungliga huvudstaden och andats lite Stockholmsluft. Igår var jag på en konferens med jobbet. Konferensen handlade om vikten av att vårda människor väl i livets slutskede dvs palliativ vård. Det var många bra saker som blev sagda och efter en intensiv dag på Piperska muren fortsatte diskussionerna på tåget hem. Mycket handlar om att man ska lyssna på patienten och anhöriga och vara lyhörd för deras specifika behov.

Så mycket Stockholm blev det ju inte. För mig hade vi lika gärna kunnat vara i Haparanda eller i Katrineholm (inget ont sagt om dessa städerna). Vi var inomhus hela tiden. Åh för all del. Globen och Stadshuset såg jag.....från tåget.


Sjuka människor

Emmalexa gjorde en kommentar i min blogg under inlägget "Premiärbad" Där talade hon om att en annan mamma hade lagt ut en bild av sin sjuårige son. Denna bilden genererade i flest sökningar på hennes blogg. Jag har inte ord för vad jag anser om dessa människor som ser oskyldiga barn som något annat än barn.

Jag tog bort bilden från bloggen eftersom jag kände det obehagligt att ha dem ute till allmän beskådan...Det är väl sjukt?

Tack Emmalexa för att du gjorde mig uppmärksam.

Tjejkväll

Idag har J jobbat över så tjejerna och jag har haft tjejkväll. Vi brukar ha tjekväll när han jobbar över. Då brukar vi spela spel och unna oss något extra. Idag blev det spelet Mixmax och ostbågar. Sedan låg vi utslängda i soffan och kollade in Bolibompa med bl a Evas funkarprogram.Det programmet är hur bra som helst. man lär sig så otroligt mycket, även som vuxen.

I kvällens program förklarar Eva bl.a. hur en navväxel tilll en cykel fungerar. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Pluggat!

Idag har jag verkligen pluggat. Jag har varit så diciplinerad att jag nästan har kräkts på mig själv. Ändå fick jag inte gjort allt jag hade tänkt mig!

Seg blogg!

Bloggen verkar drabbats av influensa under helgen. Jag har haft stora problem med att ta mig in i min egen blogg men nu är jag där jag ska....

Lördagen bjöd på vägarbete på vår väg. De boende på vägen hjälps åt en gång om året att plocka skräp, rensa sly och snygga till. Det är märkligt att det alltid är samma personer som är med på arbetet och ytterligare andra personer som alltid åker bort en kvart före utsatt tid. Ytterligare några brukar komma lodandes lagom till fikat.......
Jag kan ju iofs inte påstå att jag gjorde särdeles många knop i lördags. Jag och resten av mammorna höll koll på barnen och solade våra bleka ansikten. Det är alltid trevligt att träffa grannarna.

På kvällen blev det premiärgrillning med grannarna. Ett och annat glas vin slank ner tillsammans med ett och annat glas Xanté (päronkonjak, farligt god.....). Kvällen avslutades med ett parti TP. Det var länge sedan man kunde spela sällskapsspel med tanke på barnen, men nu är de så stora att de sköter sig för det mesta själva. Jag tycker att det är oerhört roligt att spela spel (sällskapsspel, TV-spel, data-spel...)

Idag blir det studier för hela slanten. Tjejerna är på dagis/fritids idag så det gäller att passa på. Jag ska bla förbereda en föreläsning och läsa en bok om Pedagogik inom vård och omsorg. I morgon bär det av till Stockholm där 4 av mina arbetskamrater och jag ska gå på en konferens om palliativ vård och hur den kan kvalitetssäkras. Det ska bli hur kul som helst.
 


 

Premiärbad


image17

Idag var det dags för premiärbadet på altanen! Vi har ett gammalt badkar som är nedfällt och dolt under altangolvet, bara att plocka fram vid lämpliga tillfällen.
Idag var verkligen ett sådant lämpligt tillfälle. Tjejerna badade och jag låg på luftmadrassen och läste en deckare. Kan livet vara bättre?

Fast jag har inte bara latat mig idag. Jag rensade faktiskt vår stora rabatt helt (nåja nästan) fri från Kvickrot, Revsmörblommor och annan oidentifierbart ogräs. En hel skottkärra full blev det.

Sen låg jag på luftmadrassen resten av dagen.

Boklista

Boklista


Här kommer en liten lista som jag snodde hos Emmalexa.

1. pocket/inbunden 
Jag har nästan bara inbundna böcker. Det är en härlig känsla med en inbunden bok.
2. tjock/tunn
Gärna tjocka böcker för då vet man att man har många härliga lässtunder framför sig. Men jag sträckläser gärna tunna böcker. Bra på stranden tex
3. översatt/originalspråk
Varför läsa på orginalspråket när man kan få det översatt. Det finns redan för mycket vetenskapliga artiklar som måste läsas på engelska!
4. svenskt/utländskt
- Gärna både ock. Har många svenska favoritförfattare t ex Karin Wahlberg, Camilla Läckberg
5. Lindgren/Lagerlöf
- Lindgren,  Apselut! Hennes böcker ligger till grund för det mesta tycker jag.
6. soffan/sängen
-Sängen.
7. kväll/dag
-När som helst.
8. deckare/kärlek
Vilket som beroende på humör. Gärna historiska böcker också
9. fakta/fiktion
-
Fiktion. Det är väl härligt att bara drömma sig bort i en fantasivärld.
10. lära/njuta
- Både ock.
11. framsida/baksida
-
Framsidan avgör om jag tittar åt boken, baksidan avgör om jag köper den. Så sant, håller men Emmalexa
12. låna/köpa 
Vill gärna ha böcker. Min man tycker att vi skall slänga en massa böcker men som jag säger, man kan inte slänga bort gamla vänner! Vill ha, vill ha, vill ha!
13. läsa/lyssna
Just nu är jag inne i en period, där jag läser 1-2 böcker samtidigt (och skolans böcker) samt lyssnar på en bok i bilen.
14. manlig/kvinnlig
För mig spelar det ingen roll vilket kön författaren har. Jag lockas av innehållet.
15. en åt gången/flera på gång
Gärna 1-2 böcker på sängbordet och en CD-bok i bilen samt allt jag läser för skolans räkning.....

Blooper

Hittade lite bloopers från min favoritserie.

Skådisarna här är väl helt LOST..........

Nostalgi

Hittade denna låten på Youtube. Man fullkomligt drunknar i flashbacks.....Jag var 11-12 år och man dansade sin första tryckare till denna låten på skolans disco. jag minns att låten nästan slutar för att sedan komma igång igen och då blev man alldeles förvirrad: skulle man sluta dansa med killen eller inte? Det kändes ju helt klart fånigt att stå och krama en kille utan musik, men ibland gällde det att passa på.....

Myror, Mariekex och cykeltur

Dagen spenderades ute i solen. Först passade jag på att plugga när tjejerna var i skola och på dagis.
När de kom hem var vi ute och cyklade. Lilla A tränar sig nu för fullt på att cykla utan stödhjul. Det går väl sådär.....Men som den pedagogiska mamma jag nu är, öser jag beröm över henne hela tiden och med glada tillrop uppmuntrar jag henne till att erövra världen som cyklist....Lite mutor packad vi ner i cykelkorgen: festis och Mariekex. Det smakade mums. Sedan matade vi myrorna med smulorna som blev över, men tröttnade snabbt på det när de (myrorna) envisades med att krypa in innanför byxorna.

image15

TOPPNOTERING!

Ville bara säga att igår hade jag 14 unika besökare på min blogg. Det är nytt rekord för mig. Om man jämför med de mer etablerade som Junitjej och emmalexa så var det ju ingenting.

Men ändå.....Grattis till mig själv!


Nostalgi!

Blev inspirerad av Hemmamamman och hennes nostalgitripp.

Denna låten lyssnade jag mycket på när jag var störtförälskad i en kille i parallellklassen. Jag var 16 år och han var min första kille. Det höll dock inte så länge eftersom han tyckte det var roligare med kompisar och mopeder. Men kärleken var ju kanska flyktig på den tiden. Snart hade man ett nytt "spanobjekt" som man gick och trånade efter.

Författarblogg

Min favvisförfattare är också bloggare! Se här.


Hennes böcker är verkligen svåra att lägga ifrån sig, så det blir lätt att man plöjer igenom en bok på en dag....

Ont i magen!

Åhh jag har ätit så mycket påskägg så det trillar ut påskägg ur öronen på mig. Mina favoriter är Anthon Bergs mandelägg.
image14
Det värsta är att även om jag är hur trött som helst på påskägg kan jag inte låta bli att äta av dem när jag går förbi. Jag har en sådan dålig karaktär!!

Vilket påskgodis tycker ni är godast???

Vart tog helgen vägen????

Vart tog helgen vägen? I onsdags såg jag fram emot 5 lediga sköna lata dagar och nu är dessa dagarna slut! De har inte varit lata utan otroligt intensiva!! Nej jag får nog ta ytterligare fem dagars ledigt igen ;-)
I morgon är det åter till verkligheten och skolan. Jag skall försöka tråckla mig igenom två böcker i kväll. Det blir till att skippa power-yogapasset idag. SYND!

Resumé

Festen i fredags var hur lyckad som helst. Vi var hos goda vänner tillsammans med 5-6 par till. Tillställningen började med tipspromenad runt huset. Eftersom det var hur kallt som helst kändes det väldigt lagom att gå just runt huset. Det gällde att smaka sig genom frågorna. De hade ställt ut ett antal skålar med ost, korv, bröd etc och ett antal flaskor med alkohol, sedan gällde det att gissa vilket av tre alternativ som stämde med innehållet i flaskan/skålen. Det var svårt, och framförallt den thailändska whiskeyn (får den verkligen kallas så???) framkallade allsköns svordomar och äckel-läten. Efter 8 olika frågor var det dags att påskpyssla. Vi skulle skapa en vacker påskkäring eller påskgubbe. J måste ha fattat fel för han gjorde en snuskgubbe.
Det var så kallt ute att fingrarna domnade och när vi väl kom in och de började tina, surrade det i dem sådär obehagligt.......På kvällen steg temperaturen. Då dansade vi och hade hur kul som helst.

Påskaftonen spenderade vi tillsammans med andra goda vänner och deras barn ch vips blev vi tolv stycken!!!!! Det var livat vill jag påstå. En trotsig tre-åring, en arg fyra-åring, en stånkande 8-månaders kille.......två hysteriskt uppspelta tjejer (mina) som bara rusade runt och gapade. Vad är det för nöje att bara springa runt och skrika, jag får nog prova någon gång;-). Självklart blev det en liten påskbrasa och fyrverkerier.

I morse hade jag verkligen urdålig fantasi när det gällde middagsmaten. Vi hade lite påskbuffé kvar från igår som vi tog till lunch men middagen.....? Det ordnar sig, sa J. Han fick rätt, ikväll är vi bortbjudna på tacos.

GLAD PÅSK!!

Nu skall vi åka på fest och i morgon ska vi ha gäster så det blir en lite paus.

GLAD PÅSK på Er!!!


181399-11

Brevlådan!

Lägger in en bild på brevlådan som jag hade målat. Det var ju tur att jag inte hade hunnit sätta upp den.

181399-12

Traktorsfadäs!!

Jag stod och tittade på grannarnas pojkar i tisdags när de körde runt i en av pappornas traktor med grävskopa. Killarna är väl i 14-15-års åldern och det här med traktorer och grävskopor är ju fantaskiskt roligt. Jag kunde inte undgå att se att de, på tonåringars vis, inte hade den minsta koll på var det körde, men men de måste ju få öva sig och vad passar då bättre är en tom äng. Jag fick ju i och för sig varna tjejerna för att gå i närheten av dem.....

Igår kom jag hem efter jobbet och såg att vi hade fått nya brevlådor. Jaha, tänkte jag, posten skall standardisera: lika breda brevlådor till alla. Eftersom vi bor på landet och har en bilburen lantbrevbärare verkade detta rimligt. Jag grämde mig bara lite över att jag hade målat en egen brevlåda som jag blev väldigt nöjd med och jag hade inte ens hunnit att sätta upp den. Vad skall jag nu göra men en målad brevlåda om posten skulle standardisera??? Och de hade inte ens meddelat oss att brevlådorna skulle standardiseras......När J skulle gå ut för att märka upp vår brevlåda (inte ens det hade posten gjort....) uppdagades sanningen!

Grannpojkarna hade återigen lekt med grävmaskinen och råkat göra ett svepandes med grävskopan över alla brevlådorna och sopat ner allesammans på marken. Så det var ju bara för grävskopsägaren att köpa sju nya brevlådor till alla grannarna..Jag skrattade gott åt detta, det var ju faktiskt ganska festligt, och det var ju tur att jag inte hade hunnit sätta upp min nymålade brevlåda!

Snart långledig!!!

Sitter på jobbet just nu och ser fram emot en långledighet på 5 dagar (tors-mån). Det är ganska behagligt på jobbet, lagom mycket att göra. På långfredagen skall vi på fest hos goda vänner. Det ska verkligen bli kul, deras fester brukar vara riktigt roliga! Och nu till standardkommentaren:  Jag har inget att ta på mig!!!!

Man vill ju gärna vara lite snygg, det är ju inte så ofta man får klä upp sig, men å andra sidan skall det bli lekar och poängpromenad...Jeans med en snygg topp sitter ju aldrig fel, ja jag får lura på det en stund....

Kalkonmiddag

Igår (söndag) var det kalkonmiddag hos svärfar. Det var släkten som kom. Tyvärr träffas vi bara detta tillfälle men vi brukar ha det himla trevligt. Allt som allt var vi 20 personer så det är tur att svärfar har det stort hemma! Kalkonen blev jättelyckad, min svärfar är en hejare på att laga mat. Till det serverades potatis, brysselkål, ärtor och gräddsås. Gräddsåsen gjorde jag, svärfar tyckte det var säkrast så.......

Efter maten var det uteaktiviteter i trädgården och svärfars syster tog med sig de större barnen på en skogsupptäckarfärd. Det var poppis. Vi rotade även fram en hel del festliga gamla kort från 70-talet. De var underhållande kan man nog påstå.

Nej nu väntar en kväll på jobbet. Hoppas verkligen att det inte är så hysteriskt som det brukar vara och att den där evinerliga magsjukan är borta!