Härligt med fredag

Ännu en härligt solig dag, flugorna surrar och tvätten hänger ute på tork i solen.

Idag blir det full rulle. Lilla A och jag ska åka och handla, mat och present ska inhandlas. Sedan ska vi försöka klämma i oss lite lunch, hämta Stora A och hennes kompis i skolan, packa badväskan och åka iväg till badplatsen.

Stora A vågade sig på årets första dopp igår, men det var kallt tyckte hon. Vi får se om de andra vågar idag.

Har ni badat ute ännu?

Vårsådd







För ett tag sedan sådde vi ärtor och morötter, Det hör liksom till, tycker jag. Det är så härligt att man kan gå och dra upp sin egen morot. Tjejerna bara väntar på att de första små bladen ska sticka upp ur jorden.

BESVIKEN

Nedrans Vårdförbundet, jag blir så besviken på dem. Kan inte fatta att de godtog detta bud.
Budet de godtog låg bara 0,5% över ett annat bud de ratade för att det var så jäkla lågt. EN HALV PROCENT!!!!!!!

Jag ska säga upp mig och bli IT-konsult, pysselaffärsägare eller gatusopare. Vad som helst som ger mig mer lön. 4 års heltidsstudier på universitetet är inte värt ett piss.

Det blir nog massurträde ur vårdförbundet den närmaste tiden!


Nattlig gäst

Inatt vaknade jag halv fyra av att en av katterna krafsade på kattluckan och ville ut. Vi stänger nämligen den varje natt eftersom det kommer in en annan katt och äter upp all maten. När jag väl kom upp, insåg jag att våra katter var på 2:a våningen, alltså var det en annan katt inne som inte kunde komma ut.

Sedan började jakten! Spritt språngandes jagade vi kattrackarn runt nedervåningen, ner i källaren, upp igen och ner igen. Han rev ner blommor och ljusstakar i ren panik, försökte klättra på väggarna för att komma undan mig.

Tjejerna vaknade av allt ståhej så de stod tillsammans med Maja och Findus på översta trappsteget på 2:a våningen och tittade storögt på jakten.

Till slut fick jag tag i kattrackarn, svepte in honom i en handduk och duschade honom i vattenkranen innan jag hivade ut honom på gräsmattan. Sedan sprang han iväg som en oljad blixt.  Hoppas att han inte kommer tillbaka på ett tag.


None

Tillbaka på ruta ett.....

Gick ju upp extra tidigt i morse och läste en engelsk artikel, men jag tycket inte att den riktigt passade in på det jag ville få fram. Därför tog jag fram ytterligare tre artiklar som jag läste igenom och sammanfattade bara för att komma fram till att den första artikeln inte var så dum ändå.........

Nu har jag sammanfattat den och har bara diskussionen kvar, men den tar jag i morgon *gäsp*

Ska bara fakturera lite för maken.........

Pluggar

Har smugit upp före alla andra, och sitter nu framför dator. En vetenskaplig engelsk artikel ska sammanfattas och en diskussion ska skrivas, sedan är den sista j-la inlämningsuppgiften klar. Jag förbereder mig redan för att få komplettera den under sommaren.....*suck*

Det är alldeles tyst i huset, de andra ligget kvar i sina sängar och trynar.
Igår var vi hemma hos goda vänner och såg på melodifestivalen. Vilken kraschlandning för Sverige! Och vi som var segertippade.......(vilket vi i och för sig ALLTID är). Lilla A somnade en bit in i programmet, men Stora A satt tappert kvar och såg hela festivalen.

Nej, nu måste jag fotsätta, så det blir något gjort.

Trivsamt på jobbet.

Sitter och jobbar här ikväll. Det är lugnt och trivsamt *tar i trä* och jag har trevliga människor runt omkring mig. Jag trivs så himla bra på mitt jobb, och skulle inte vilja byta bort det för allt i världen.

Samtalsämnet är ju naturligtvis den kommande strejken. Jag ska jobba tre helger i rad nu, så denna strejk kom alldeles precis lagom ;-). Nej, skämt å sido. Hoppas att allt ordnar sig och att parterna kommer överens så vi slipper att gå ut i strejk.

Trivs du på ditt jobb?


Uttagen i strejk

Ja nu närmar det sig, den 29 maj är hela vår klinik uttagen i strejk. Om inte detta biter på arbetsgivarna så vete fasen.

Konfliktkort är i fyllda och inlämnade och det snackas överallt om den kommande strejken. Liiite spännande är det, det måste jag erkänna.

Det är synd att jag är ledig den 29 maj, det hade varit lite spännande att rebelliskt lämna avdelningen kl 12.00......

http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00601/sjukrub_601529w.jpg

Sågad

I fredags lämnade jag in en liten skiss på hur mitt arbete skulle se ut. Det är det sista arbetet innan min utbildning är klar. Just nu känner jag att jag bara går på mycket vilja. Lusten att läsa och plugga har försvunnit.

Igår fick jag tillbaka mitt arbete med kommentarer och det var en massa kommentarer: upplägget var fel, syftet var fel, rubrikerna var fel.....*suck* Jag som ändå trodde att jag var en bit på väg.

Nu vet jag precis vad jag ska göra idag......None

Vill ha, vill ha, vill ha

Prylnissen i mig skriker just nu efter en sådan här:

iPod touches.

En iPod touch
Bild från
www.apple.com

Jobbar

I helgen är det jobb som gäller. Har just klarat av morgonarbetet och sitter och väntar på att helgjouren ska komma och ronda patienterna.

I kväll ska vi hem till goda vänner och grilla, det ska bli riktigt trevligt. Det var väldigt längesedan vi träffade dem. Tänk, min väninna och jag som träffades nästan dagligen när vi var mammalediga. Nu kan det gå flera veckor, ja månader innan vi ses. På någotvis räcker inte tiden riktigt till.

Tjatmorsa

Idag känner jag mig som en riktigt tråkig tjatmorsa. Det är framförallt vår älskade fem-åring som oftast är anledningen till allt tjat. Just nu står jag nästan som en hök och kollar att hon är med och städar i deras rum. Hon har nämligen en tendens att göra tusen andra saker samtidigt. Är hon släkt med mig???? Troligast.

Varför ligger det oftast på mammornas lott att vara tråkiga och tjatiga?

I morgon ska jag nog bli en ja-sägare (inom rimliga gränser) ;-)

Uppdatering

Min kära vän C kunde upplysa mig om att det var skogsbrand i området. Vår väg är en av de få som leder upp i skogen, så det är ju klart att alla brandbilar måste ta vår väg.

Det är något i görningen.....

Idag har jag suttit hemma och pluggat. Stora A är i skolan och Lilla A är på utflykt med dagis.

När jag skulle hämta Stora A vid skolan mötte jag en brandbil och en liten chefsbil på vår lilla väg. Tidigare hade det passerat ett antal militärfordon hemmavid.

På hemväg igen körde en polisbil om mig med blåljus, den mötte jag sedan på vår väg. Sedan kom stabsenheten, polishelikoptern och några andra mindre brandbilar.

Jag blir ju hur nyfiken som helst, vad är det som händer????? Jag återkommer.........


Dokumentär som berörde

Var det någon som såg dokumentären som SVT sände i kväll? Den hette "Den nya Cinna" och handlade om en
31-årig tjej, som plötsligt drabbades av en stroke. Hon var tidigare sångare och artist men förlorade nu förmågan att tala, skriva och läsa. Dokumentären visade hennes väg mot att bli frisk.
Hon påverkade mig oerhört, vilken livsvilja och vilken positiv inställning till livet.

Det var en jättefin dokumentär, och har ni möjlighet att se den, så gör det.

Dagens planer.

Igår flängde jag mest fram och tillbaka, lämnade barn i olika omgångar och handlade mat. Jag hann även med att klippa 3 av 5 etapper av gräsmattan och tänkte ta de två sista idag.

Mina föräldrar och lillebror hade tänkt sig hit för att fika. Det är alltid lika trevligt när de kommer. Det blir äpplepaj idag, hade ett gäng äpplen som såg lite tråkiga ut.  Då är äpplepaj perfekt att göra. Naturligtvis med dubbelsats smuldeg med äkta smör och mycket havregryn i...........

Nej, nu ska jag ut och äta frukost i gröngräset. Det gäller att passa på att njuta, i veckan ska det bli sämre väder.

Varmt idag

Solen skiner från en klarblå himmel, tvätten hänger ute på tork och tjejerna badar på altanen. Nu är det verkligen sommar ute.

Vad händer idag då?

Gräset måste klippas. Vår gräsmatta är väldigt stor, så jag brukar dela in den i fem etapper. Jag har bara hunnit med första än så länge. Hur var det nu, kunda man köpa skördetröska hos trädgårdshandlaren?

Inte en matbit har vi i huset, och det ligger på min lott att handla........*suck* Fördelen är att man kan spendera en lång stund inne på mejeriavdelningen för att svalka sig.........

Ikväll släpar vi fram grillen, för att grilla lite entrecote, lammytterfilé, majskolvar och annat smaskigt.

http://lindab.blogg.se/images/solsken_1175004076.jpg


Bilder från trädgården.

Jag tycker att den här årstiden, precis mellan vår och sommar, när allt har börjat grönska är den bästa tiden. Allt det härliga har man framför sig.

Jag sätter in lite bilder från min trädgård. Själv går jag bara omkring och njuter av den.

image215
Myskmadra

image216
Löjtnantshjärta

image217
Plommon
image218
Röd Gullviva

Krya-på-dig-kort

Idag har jag gjort ett krya-på-dig kort till en arbetskamrat. Jag har gjort det lite "vårligt"
image214




- Basen är en ljusgrön cardstock
- Mönstrat papper från Rayher
- Embossat stämpelmotiv från Penny Balck som är färglagt med vattenfärg fastsatt med 3D-kuddar, samt lagt lite  
  glitter på gräset och blommorna
- Ett grönt sidenband och en blomstickers.
- Inuti har jag bara skrivit ut texten på ett ljusgult papper och satt dig några blompaljetter.

Ledig i helgen

Denna helgen är jag ledig i 5 dagar mmmmmums. Nu är det redan lördag. Vart torsdag och fredag tog vägen har jag ingen aning. Helgen spenderas hemma med familjen, med ett varierande antal barn. Ibland är det två, ibland fyra, ibland inga. Lilla A har för första gången haft en kompis sovandes över här. Det gick jättebra och det blev en hel del fniss, men så ska det ju vara.

Just nu står maken i köket och gör potatisgratäng och tror att jag pluggar.......så sitter jag och bloggar......  Mohahahaha.

Idag monterade vi upp studsmattan för säsongen. Detta hade föregåtts av ett intensivt tjatande från våra två tjejer. Hoppandes, snattrandes och tjoandes såg de på medan vi spände upp fjäder efter fjäder och till slut var det äntligen klart. Så hoppade de tjugo minuter, sen var det inte roligt längre.........Åhhhhhh *sliter mitt hår*.

Från och med 1 maj är jag med i en stegtävlig tillsammans med några arbetskamrater. Jag är riktigt duktig tycker jag. Jag har även börjat träna olika pass på gymmet.
I tisdags blev det bodypump och i dag på morgonen tränade jag poweryoga. Jag känner mig oerhört hurtig. Det är ju så skönt att träna också, att jag inte har kommit på detta tidigare.

Ha en skön helg!