Mässdax.

image556

Snart ska Stora A och jag åka till mässan för att kolla in lite nya pysselprylar. En klasskompis till Stora A och hennes mamma ska också med. Det är mysigt att hitta på något med bara en av tjejerna.

Rivstart

Först vaknar Lilla A kvittrande glad 06.30 i morse. "Sov unge" mumlar man innifrån kudden. - Det är mitt i natten (kändes så i allafall). Sedan yr Findus runt som en studsboll i sovrummet, bits i våra tår och anfaller oss under täcket med klorna före. Skrik och tandagnisslan från maken och katten gjorde en tredubbel volt ut ur sovrummet.
Sedan var det lika bra att hämta in tidningen och gå upp.

http://www.hfskola.com/79/fanny/Hemsida/katt-640.jpg


Lyckad kväll!

Gårdagskvällen blev precis så lyckad som jag hade hoppats på. Jag och en annan tjej var hembjudna till en tredje tjej som bjöd på en fantastiskt god lasange. Vi fick träffa hennes underbara familj. Senast jag såg dem gick den minsta i blöjor, nu ska hon snart fylla 16 år! Snacka om att man kände sig gammal..........

 Vi pratade och pratade och pratade och det var som om alla år som förflutit sedan vi gick ut aldrig hade funnits! Vi fortsatte liksom där vi slutade för tolv år sedan. Vi skrattade hur mycket som helst.
Plötsligt var det midnatt och tiden hade bara flugit iväg.
Jag ser verkligen fram mot nästa gång vi träffas!


Boknörd?


Middag ikväll

Ikväll ska jag träffa två gamla kursare från när jag läste till sjuksköterska. Vi har nog inte setts på 10 år då vi plötsligt en dag sprang på varandra i korridiren på jobbet.

Ikväll har jag och den andra tjejen alltså blivit hembjuden till en av dem för lite god mat och trevligt umgänge. Det ska bli hur kul som helst! Jag slår vad om att vi har en massa gamla saker att prata om.

Ingen matlust.

Matlusten har fortsatt att hålla sig borta under dagen. Känner mig inte illamående, men är inte heller hungrig.

Men man får väl se det postiva: det lovar gott inför "Beach 2008"  ;)

Snö, snö, snö...

....jag blir tokig. I morse fick jag gräva fram bilen ur snödrivorna. Snön bara fortsätter att vräka ner här hemma. Findus och Maja, våra katter, vill inte gå ut. Jag måste, under starka protester från deras sida, formligen kasta ut dem i snön. De måste ju ut och uträtta sina behov, annars finns det ju risk för antingen olyckor på golven eller en förstoppad katt.

Scones

Nu har tjejerna och maken bakat scones. Det ska smaka bra tillsammans med en stor kopp te. Matlusten har inte varit på topp idag, men nu känner jag att sconesmagen kurrar!

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/hoh201scones.jpg
Bild från Icakuriren

Annandag påsk

Idag har hela familjen varit ute och åkt pulka. Man blir lätt lite skogstokig om man ska behöva vara inne hela tiden. Det var ett fantastiskt härligt väder, några plusgrader, strålande sol och perfekt pulkaföre! Tjejerna tjöt av lycka när de kom nerfarandes nerför backen.

Precis när vi kom in vräkte snön ner igen, nu har det säkert kommit 10 cm sedan vi var ute. Börjar bli lite smått nervös, jag som ska ut med bilen i morgon bitti klockan 06.00.........

Påsken

Påsken är snart över och den har burit med sig trevligt umgänge, jobb, magsjuka och snö, snö, snö. En händelserik helg måste jag säga.

Maken och jag har varit magsjuka och vi känner oss rätt så spaka vid det här laget, som om ett tåg har kört över oss ungefär. Tjejerna har klarat sig, lite magknip bara. Just nu är de ute och leker i snön. Det kom väl ca 10 cm snö inatt och mer väntas det bli efter vad väderleksrapporten lovar *suck*

Vad tog våren vägen? Jag bara undrar.......

Hej allesamman

Japp, här är jag igen, efter kalas och examinationsseminarium.

Lilla A hade ju kalas i söndags och det blev jättelyckat! Det var 9 stycken som var med ochvarav 7 tjejer. Snacka om girlpower. Killarna var lite tveksamma i början, men när någon kläckte ur sig ett bajsord vid maten var lyckan total. Sedan hördes de två killarna mest.
Maken var lite svettig efteråt och sade att det var tur att vi fick tjejer. Nåja, vänta bara tills de kommer upp i tonåren....*bävar*

Sista inlämningsuppgiften är inlämnad och redovisad i kursen förbättringskunskap. Den 1:a april går jag in i min sista kurs: Tvärprofessionell handledning och den 3:e juni är jag färdig specialistsjuksköterska inom intermedicinsk vård. Jag kan inte fatta att det snart har gått två år sedan jag började. När jag började kändes två år som en evighet......

Nej nu ropar Lilla A, vi ska nämligen spela Memory!

Kalas-fix

Just nu är det festplanering på hög nivå. Placeringskort skapas, dukningen planeras och godispåsarna står färdiga......

Lilla A ska nämligen ha födelsedagskalas för dagiskompisar i morgon och vet precis hur hon vill ha det. Hon planerar vem som ska sitta brevid vem så att det inte ska bli för mycket trams. Hon har bestämt att vi ska bjuda på våfflor med sylt och grädde, vilka lekar som ska lekas och till slut ska vi göra en skattjakt som leder till skatten (godispåsarna). Hon blir nog en festfixare när hon blir stor......

Jag - ett datageni.

Maken har, för sin firmas räkning, skaffat en ny dator, med trådlöst internet och en skrivare som skulle gå på nätverket. Han är helt novis när det gäller allsköns maskiner och elektriska prylar. Visserligen är han elektriker, men datorer, hårddiskar, DVD-spelare, digitalboxar och liknande går han inte riktigt ihop med. Det brukar vara jag som intallerar allt sådant hemma.

Så skulle skrivaren intalleras igår. Maken skulle ringa grannen som har en datafirma, men jag sade att jag fixar installationen efter jag slutade jobbet. Maken tyckte inte att det var någon idé, en kollega till honom som verkligen är en datakille, höll på en hel helg med att intallera sin nätverksskrivare. Jag ville ändå försöka.

Sagt och gjort, efter jobbet igår kväll började jag. En halvtimme senare var allt klart, både för laptopen och flör den stationära datorn. Maken trodde att jag skojade, för så fort kan det ju aldrig gå. Men visst funkade det, helt perfekt.

Är man ett datageni, så är man.

Panik!!!

Idag var jag i skolan, sista föreläsningen innan examinationsuppgiften ska vara inne.

Då var det någon intelligent vän som kläckte ur sig att uppgiften ska vara inlämnad på torsdag. PÅ TORSDAG!!!
Jag hade ju tänkt att sitta i helgen med den.

Jag som ska jobba två kvällsturer på raken. Det blir till att plugga nattetid.

image196

Magsjuka...

...har Stora A drabbats av. Vi lämnade sommarstugan lite hals över huvud tidigt i morse eftersom Stora A började kräkas. Nu är hon bättre och ligger i soffan framför Skärgårdsdoktorn. Vi får hoppas att vi andra klarar oss undan *håller tummarna*

Helgen som har varit

Helgen har tjejerna och jag spenderat hos mina föräldrar i deras sommarstuga. Maken har varit söderut och jobbat sedan i torsdags. De senaste dagarna har jag shoppat lite pysselsaker. Jag gick in i en Panduroaffär och det är ju stört omöjligt att gå ut därifrån utan att ha köpt någonting så detta blev det:

  

Omonterade stämplar med flickor


Rosa dekorband

Dekorknappar sweet 10st
Dekorknappar från Tilda

Så nu sitter jag och monterar stämplar för glatta livet.


Längesedan sist

Det var ju hur längesedan sen jag sist var här inne och skrev. Tro inte att jag har glömt er, men det är ju så mycket annat som drar.
Igår var Lilla A och jag lediga och eftersom solen var framme passade jag på att bara sitta och njuta av solen och våren. Lilla A gick omkring oh gnolade och grejade i lekstuga. Igår var en väldigt trivsam dag.

Igår kväll hade vårt bibliotek ordnat en inspirationskväll med temat scrapbooking. En väninna och jag gick dit och lät oss inspireras. Tyvärr var det väl kanske lite väl kort om tid, jag hade gärna suttit där ett par timmar till.

På söndagen var jag inbeordrad till att jobba. Det känns som om jag jobbar varje helg numera. Det är verkligen trist.