Scrapbooking-mässa

Idag var jag och min stora tjej på Scrapbooking-mässa. Åhhhh vad det kliade i fingrarna! Vill ha, vill ha, vill ha sa jag. Vill ha, vill ha, vill ha sade stora A. Vi är lika pysselintresserade och vi bara älskar stansar, stämplar och glitter! Vi var där med två av stora A's klasskompisar och deras mammor. Vi hade en himla trevlig dag!

Jag kom hem med två stansar, ett bakgrundspapper som Stora A ville ha, ett antal omonterade stämplar och två stämpeldynor. Nu vill jag bara testa allt!

Klassresa

När jag gick i gymnastiet åke vår klass till Budapest. Junitjej var också med eftersom vi gick i samma klass. Den här låten spelades flitigt och jag vet att Junitjej önskade den på radio när vi kom hem....

Irriterad!

Min äldsta flicka var på Funkykidz (discodans för tjejer och killar) igår och blev av med sin nya bruna keps! Hon lämnade den i omklädningsrummet och sprang in till danslokalen, men sprang med en gång tillbaka till omklädningsrummet för att hämta den, men då var den borta. Det handlade om max 2 minuter! Det var visserligen ingen dyr keps men hon var så glad för den och den var alldeles ny. Jag hade inte ens hunnit att namna den!

Jag får hoppas att någon bara har fått med sig den av misstag annars är världen på väg utför! Jag har så svårt för detta att folk inte kan se skillnad på mitt och ditt!


Lista

Hittade en lista från Emmalexa som jag tänkte jag skulle dela med mig.


Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Pigg!
Favoritgodis: Choklad i alla former
Är det nåt du absolut inte äter: Tunga, det ser så äckligt ut med de där små knottrorna....
Kläder just nu: Jeans från Lindex och svart topp från H&M
Musik just nu: Barnprogramsvinjett.
Vad sa du senast: Hej min lilla älskling (till min minsta dotter som kom in i arbetsrummet med sin dockvagn)
Favorit-hangout: Hemmet
Sommarplaner: Astrid Lindgrensvärld, Kolmården, Gotland, vi får se var vi hamnar
Är du bra på matte: Jag har varit...

Fisk eller badkruka: Jag är en bassängfisk och en havskruka....
Saft eller alkohol: Det finns inget godare än hemmagjord flädersaft
Längd och vikt: 159 cm, 63 kg, på väg ner.
Hur många kuddar sover du med: Två
Favoritväder: Tidig solig sommarmorgon, när fåglarna precis har vaknat och daggen ligger fuktig över ängen.

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig? Min familj, en bok, proviant
Spelar du nåt instrument? Elorgel, men det var 100 år sedan. Har även försökt mig på gitarr, piano, blockflöjt
Morgon- eller nattmänniska? Morgonmänniska
Sparare eller slösare? Jag är snål  mot mig själv, men jag slösar desto mer på tjejerna
Vem är viktigast för dig? Min familj
Bästa film? Svårt, det beror på vilket humör men de stora Titanic, Forest Gump.....
Tror på liv på andra planeter? Ja det hade väl varit kusligt om vi hade varit alldeles ensamma.
Kommer du ihåg din första kärlek? Ja
Älskar du henne/honom fortfarande? Nej
Har du några homosexuella vänner? Ja
Tror du på mirakel? Ja absolut.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja

Ser du dig själv som tolerant mot andra? Ja för det mesta.
Ser du på kärleken som ett misstag? Nu fattar jag inte vad de menar!
Bio eller promenad? Promenad
Är du kittlig? Inte så farligt. 
Snarkar du? Nej men jag klapprar ihop tänderna precis när jag somnar. Har väl en djupt rotad skräck för att somna med öppen mun.
Stjärntecken? Vattuman
Rädd för insekter: Nej
Äckligaste insekten: PappaLångben. De är så fruktansvärt korkade och bara fladrar omkring med sina långa ben i ansiktet. Huuuu!
Största svaghet: Ibland har jag svårt att se att jag är bra på något och att det alltid finns någon annan som  är bättre. Jag har därför ibland svårt att tro på min egna förmåga och suger åt mig beröm som en torr svamp. 
Det här är jag bra på: Se där där kom det....Jag vill gärna tro att jag är bra på att vara mamma och medmänniska. Jag måste tro att jag är bra på mitt jobb, annars kan jag lika gärna sluta.....
Bästa bok: Jag läser gärna om alla mina böcker, de är som gamla vänner att komma tillbaka till. Det är trevligt att återvända till vissa miljöer och stämningar som böcker skapar, men en favoritbok har jag inte. Det beror på vilket humör jag är på.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Jag skulle vilja kunna flyga! Tänk att bara kunna sväva iväg. 
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? hamburgare
Skriver du dagbok? Har skrivit till och från i 20 år, men förtillfället bloggar jag bara.
Har du nån flickvän/pojkvän? Jag är faktiskt gift och har två flickor.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Jag har alltid velat tatuera mig.
Stökigt eller välstädat? välstädat, men det är alltid stökigt hemma hos mig. Om jag vill ha det välstädat får jag lägga hela min fritid åt att städa och det har jag ingen lust med. Ekvationen går inte ihop: tre som stökar ner och en som städar.
Gungar du på stolen? Nej, men jag gjorde ofta det i skolan

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, det verkar onödigt kusligt.
Vilken hand håller du gaffeln i? vänster
Hur många syskon har du? jag har tre bröder.
Är du rädd för blod? Nej absolut inte. Blev dock lite svimfärdig när jag skar mig själv, men det berodde nog på chock/adrenalin...
Saltar du på maten? Ja när jag tycker att det behövs.
Gillar du att sjunga? Hellre än bra. Helst i bilen.
Anser du att du är stark? Ja. Jag är nog stark både fysiskt och psykiskt.
Brukar du sola? Ja. Det är så himla skönt och läsa en bra bok i solen.
Vad gör du om du får hicka? Försöker att koncentrera mig på något annt.
Använder du knark? Nej och har aldrig gjort. Det är korkat att använda droger.
Kaffe, te eller inget? En stor mugg te varje morgon och kväll och gärna ett antal koppar kaffe under dagen.
Vad längtar du mest efter just nu? Inget. Nu är våren här, och snart är det helg. Just nu är livet toppen!

Vilken helg!

Torsdagen spenderas i en mängd olika affärer, vilket resulterade i vårjackor till mig och tjejerna, sommarklänningar med tillhörande leggings och tuffa kepsar (oxå till tjejerna),och nya skor. Penseér, påskliljor och brokbladig murgröna till krukorna i altanen fick också plats i bilen.


image10image9

Sedan var det lattjolajbans natten till fredagen. Min äldsta flicka kräktes några gånger men var hur piggelin som helst på fredagsmorgonen. Till skillnad från mig som legat och lyssnat på henne hela tiden, utifall om att hon skulle behöva kräkas igen.....Fredagen spenderades i riktig Carl Larsson-anda (allt var harmoniskt och barnen sprang lyckligt omkring i vårsolen...) och jag kunde läsa ut en bok. Tjejerna målade stenar som vi lade ut över hela altanen. Det blev väldigt färgglatt och fint.
Stora A skulle gå på kalas på eftermiddagen men jag fick ringa och tala om att hon var magsjuk, men att hon var väldigt ledsen över att inte få komma med på kalaset.
Det är jag inte alls det, tjoar hon innefrån vardagsrummet.

Sedan jobbade jag hela helgen. Det var magsjuka, personalbrist, konstiga sjukdomar och hjärtstopp som drabbade oss men så är det ibland....

Nu skall jag laga mat till min kära familj och ikväll blir det ett power-Yoga pass.

Mycket att göra.

Ville bara säga att jag har inte glömt er, jag har bara en massa annat för mig. Bl.a så jobbar jag denna helgen och däremellan måste jag ju njuta av solen, gräva lite i rabatterna och plantera ut lite fint i mina krukor. Skall försöka lägga in en bild av hur det blev lite senare idag. Tänkte även försöka byta till sommardäck på bilen, det borde vara dags nu........

Nej nu väntar risgrynsgröten, vårat livselexir på helgerna när vi jobbar.

Helhetssyn inom sjukvården

Jag läste Emmalexas inlägg i sin blogg där hon menar att sjukvården tenderar att missa att se den hela människan. Detta vil jag verkligen dementera. När jag läste till sjuksköterska för ca 100 år sedan blev vi drillade i att se den hela människan, helhetssyn, individanpassad sjukvård etc etc etc. Detta med helhetsbaserad omvårdnad är sjuksköterskans profession. Vi ser inte hjärtinfarkten på sal 1 utan vi ser Nisse som är rörmokare som har fått en hjärtinfarkt och hans oroliga hustru Ingrid som sitter och vakar vid hans säng på sal 1. Vi är oerhört engagerade i våra patienter. Många har kortare vårdtider medan andra har längre vårdtider. Patienter som stannar hos oss lite längre skapar vi naturligtvis en annan relation med än med dem som snart åker hem.

Jag ska dra ett par exempel. Vi hade den svårt cancersjuke mannen som inget hellre ville än att vara med på sitt barnbarns dop. Han hade svårt att gå, han hade flera olika antibiotika var 6:e timme, och behövde dropp. Vi ordnade transport med rullstol, ordnade så han fick låna en rullstol hos oss, vi justerade antibiotikatiderna bara för att han skulle kunna få gå på permission så länge som möjligt. Han var med på dopet och han levde verkligen upp. Hela dagen hade varit en mycket lyckad dag.

En liknande insats gjorde vi för den svårt cancersjuka yngre flickan vars högsta önskan var att få gå på naturhistoriska museet en sista gång innan hon dog. Även denna permis blev jättelyckad och hon hann med en sväng hemmom för att gosa med sina hundar.

Jag tycker att dessa insatser visar på att vi inte bara ser sjukdomen hos patienten utan vi ser en männsika med olika behov som råkar ha en sjukdom.

Läkarna har i alla tider blivit drillade i att se de enstaka sjukdomarna, men förändringens vindar blåser nu, och de blåser hårt. Det finns oerhört många kompetenta yngre läkare som har en helhetssyn på sjukvården och vårdandet. Att dessa läkare oftast råkar vara kvinnor kan jag bara konstatera.........

Gamla brev!

En januaridag år 2000 träffades vi, två familjer (J´s mamma, pappa, två bröder med respektive, J´s tre sysslingar med föräldrar) över en middag. Efter middagen skrev vi brev om vad vi trodde skulle hända om fem år dvs år 2005. Vi skrev om oss själva och om de andra i familjen. Dessa brev är nu återfunna och vi läste dem idag tillsammans med svärmor. Det var roligt att läsa om hur våra föreställningar var om de kommande åren. Dessa år har ju faktiskt varit väldigt händelserika.
http://fuv.hivolda.no/prosjekt/hildelodoen/Brev.jpg

Detta är en rolig idé som jag gärna vidarebefodrar. Skriv brev om hur era liv ser ut om fem år, hur ser Sverige ut, hur ser ni ut, har du gått upp i vikt, blivit gråhårig (?), hur ser samhället ut, vad jobbar du med, vilka fritidsintressen har du.......etc. Ta sedan fram dem efter fem år och läs de tillsammans med dem ni har skrivit dem med. jag lovar er, ni kommer att få många goda skratt......

Godkänd!

Bilen gick igenom besiktningen. Det är så himla skönt!!! Jag jublade hela vägen hem. Nu rullar den förhoppningsvis ett år till. Inte ens en liten etta fick jag, snacka om välskött bil.....hmmm det där sista var ju lögn förstås, kommer inte ihåg när jag vaxade och tvättade den senast......

http://www.automobilen.se/annonser/ahlgrens.gif

Rolig måndag!Idag ska jag göra så många roliga saker........INTE! Jag skall till tandläkaren och till bilbesiktningen. Jag gruvar mig hemskt inför bilbesiktningen. Förra året fick jag körförbund eftersom en fjäder var av. Så där stod jag med två barn mitt ute i nåt industriområde med dåliga kommunala förbindelser och kom ingen vart! Jag frågade besiktningsmänniskan (som för övrigt var en tjej) om jag inte ens kunde köra bilen till min verkstad som bara låg några km bort, men ICKE, det gick inte. Hon var benhård. Som tur var kunde min svärfar hämta mig och tjejerna efter en stund. Men det var förra året det
Så idag gå jag in med den föreställningen att det blir körförbud idag med. Jag har redan förvarnat J att han får hämta mig ca kl 12.00.

Något som är positivt idag är att jag ska köra ett power-yoga pass ikväll. Det ser jag fram mot i allafall.

Söndagsbestyr

I går kväll spenderade vi en trevlig kväll hemma hos J´s bror och hans familj. Svägerskan (kock dessutom) bjöd på en jättegod pastagratäng. Det var grillad kyckling, stora snäckpasta (vad de nu kan heta) och en god sås gjord på mangochutney och någon form av grädde/creme fraise. Det var supergott. Till det serverade de ett gott rödvin som jag inte kom ihåg vad det hette. Svägerskan tyckte att vinet hade en bismak av ladugård, men det tyckte inte jag. Jag bor ju i och för sig på landet så jag är väl inte tillförlitlig.......

Idag har vi haft en softig förmiddag. Vädret har varit minst sagt växlande (ösregn, sol, ösregn, sol, hagel, sol, snö, sol, regn). Vi skickade ut tjejerna ändå. De tyckte det var helfestligt att vara ute när det haglade och snöade.

Vi var och handlade mat hela familjen. Ibland tycker jag att det är helt okej att handla men just idag hade jag ingen lust. Hela familjen skulle med. Det slutade som vanligt. Jag drog runt kundvagnen och stoppade ner massa tråkiga saker såsom pasta, falukorv, mjölk, yoghurt, medan min man och tjejerna stoppade ner det de var sugna på : mandelkubbar, läsk, roliga alfonsfröer.......Jag försökte få J till att göra tvärtom dvs jag stoppar i det roliga och han det tråkiga, men han missade bara en massa viktiga saker......

Härlig lördag

Idag har det varit riktigt vårhärligt ute. Vi satt ute och fikade på trappan på förmiddagen. Barnens cyklar togs fram från vinden till glada tjut och högt jubel. Sedan cyklade de runt runt på gårdsplanen. Det är verkligen ett vårtecken: barns som cyklar och sladdar i gruset!

Sedan träffade jag min kompis inne i centrum. Vi var inne på Åhlens och botaniserade bland deras härliga sortiment. Det blev ett par nya vårglada kökshanddukar.

Nu skall vi snart åka hem till J's bror och hans fru och son för att spendera lördagkvällen. Det skall bli riktigt trevligt.

Hej hej hallå

Idag var jag och familjen på Svenska Kakel för att titta på kakel till vår gästtoalett som J bygger i hallen. Det finns så mycket fint kakel och det är så svårt att välja. Till slut fastnade vi för kakel som var vita matta 10x40 cm och till detta en bård i granitgrå 5x5 cm som löper horisontellt. Det blir nog jättesnyggt. Jag får ta en bild och visa er när det är klart.

Jag får bara hoppas att J gör färdigt toaletten nere i hallen INNAN han tar bort den befintliga på andra våningen. Vi levde nämligen utan dusch i 9 månader och det var nog så jobbigt. J brukar säga att det gick väl jättebra eftersom  han hade gjort en SPA-anläggning (en pressenning uppsatt mellan garaget och huset med tillhörande pinnstol och barnbadbalja i grått med hål i botten......). Visst hade vi båda varmt och kallt vatten, men vad hjälpte det i oktober när man frös så in i vassen efter duschen när man skulle rusa in...Och inte fick man plats i badbaljan heller. Om man fick ner rumpan stack fötterna ut och fick man ner fötterna frös man om rumpan....jag brukar säga till J att visst kan vi leva utan toalett. Det kunde ju vara trevligt och sitta på en spann i samma SPA-anläggning och titta när golfarna går förbi utanför trädgården (Vi bor nämligen granne med en golfbana).

FORE!!!


Godkänd!

Min kursledare för utbildningen ringe och talade om att semineriet imorgon är inställt, så i morgon fick jag plötsligt en ledig dag. Undrar vad jag skall göra med den...?Semineriet var inställt pga att kursledaren var sjuk, så det var faktiskt synd om henne.

Hon talade också om att hon var mycket nöjd med min studieuppgift och att den var godkänd. Det känns himla skönt, nu har jag den ur världen. Alla böcker, artiklar och utdrag som jag har haft till den uppgiften arkiverar jag härmed längst ner i källaren..TJOHOO

Har precis duschat efter ett power-yogapass i kväll. Det var ett jobbit men härligt pass. Nu skall jag gå och lägga mig och titta på ett avsnitt av "Supernatrual".

Vår!!

image6  image8

Krokusen står i full blom. Bredvid står vintergäcken och lyser.

image7

Katten Maja njuter av våren. Här smygor hon på tjejerna när de bygger en koja av nedfallna grenar.

Vi var ute hela eftermiddagen och bara njöt i solen.

Lördagsrapport

Äntligen börjar magsjukan på jobbet att ge med sig så snart är allt som vanligt igen. Det har varit en mycket lugn och behaglig dag på jobbet men nu är jag på väg hem. Skall bara åka förbi affären först. Ikväll blir det lasange, önskat av den stora tjejen och melodifestival. Lite lördagsgodis slinker nog ner också, det brukar inte vara så svårt =).

Jag blir så upprörd!!! Åkte Ebba ut ur Let´s dance igår? Det var ju faktiskt Lasse Brandebys tur....Jag ska bojkotta det programmet........

Fredagseftermiddag

Lugnet sänker sig över huset. Tjejerna har precis haft sin kompis Elin här, hon bor granne med oss. De har farit runt som en virvelvind i deras rum. Jag begriper inte varför ALLA utklädningskläder måste ligga på golvet....men det är väl bara ett av många mysterier som vi småbarnsföräldrar inte förstår. Just nu sitter tjejerna i sitt rum och tittar på en film och jag sitter framför datorn och bloggar och kollar in lite släktforskningssidor.

Det här med släktforskning kan tyckas töntigt men icke (eftersom jag är en oerhört fräck och tuff tjej ;-) ). Det är jätte intressant. Tänk vilka livsöden som man kan få läsa om och nuförtiden är det inte så svårt att släktforska eftersom mycket av uppgifterna finns på internet. Det var andra tider förr, när man var tvungen att titta i gamla kyrkoböcker, men det har ju sin charm det med. Hipp hipp hurra för tekniken.

Snart ska badväskan packas. Det blir vårt vanliga fredagsmys på simhallen och sen thaimat och efter det Let´s dance. Måtte Lasse Brandeby åka ut denna gången, åtminstone för hans egen skull.....


Dålig karaktär

Jag har en sådan dålig karaktär. Visst blev det ett besök på kexfabriken igår och jag gick därifrån med en bärkasse kakor och smarrigheter.....bra att ha när man skall ha utflykt och fika ute med tjejerna tyckte jag när jag betalade.
Inte för att vi brukar gå på utflykt särskilt ofta och definitivt inte i regninga mars, men det lät som en bra ursäkt.

Om de hade baddare? Jovisst, jag köpte två påsar......

Kexfabriksbesök

Nu är tjejerna och jag hemma hos mina föräldrar för att hälsa på. Min man jobbar över så det passade bra. Det lilla ordet "kexfabriksbesök" råkade ramla över mina läppar och attans vad bra tjejerna hörde det ordet...

Så nu är vi på väg. Hoppas de har baddare, de är godast.

MAGSJUKA PÅ JOBBET

Jag jobbade idag och fick vara "smutsig sjuksköterska". Med det menas att man skall ha hand om vissa av de magsjuka patienterna URK! Det gick i och för sig ganska bra, det var inga hysteriska kräkanfall. Jag har mått illa och det har bubblat i min mage hela dagen, Jag vet inte om det är psykiskt eller om det beror på de 15 vitpepparkorn jag klämde i mig på fastande mage och sköljde ner med en kopp kaffe.........Vad är vad?

Det där med vitpepparkornen är en huskur som florerar på avdelning 12-15 vitpepparkorn tre gånger dagligen och du slipper magsjuka. Observera!!! SVÄLJ DE HELA, en joggarkompis tuggade dem och det gör han inte om....Fast jag vet inte om det funkar. Sist jag var magsjuk hade jag svalt vitpepparkorn men de åkte upp igen. Det var ett fasligt pluppande i toalettholken ;-)

Nej nu skall jag gå och pussa på mina flickor och läsa en godnattsaga.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av emmalexa

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Here we go:

1. Jag är överrörlig i min vänstra armbåge, så när jag sträcker den allt jag kan ser det ut som om jag "knäcker" den åt fel håll.

2. Jag älskar böckerna om Harry Potter och har alla hemma i min bokhylla!

3. Jag tycker att det är jätteroligt att ta ut flisor och stickor på folk.

4. Jag skriver listor på allt jag skall göra, allt jag skall köpa osv för det ger en sådan härlig känsla när man kan stryka saker vart efter.

5. Jag älskar att lösa korsord, sudoku och liknande

6. Jag älskar att släktforska

Detta märkliga spel går nu vidare till

Tommy

Fler bloggare känner jag tyvärr inte.

Äntligen klar!

Nu har jag redovisat min examinationsuppgift och det gick nog ganska bra. Jag hade förberett mig med en powerpointpresentation och tekniken fungerade för en gångs skull. När jag pratar inför andra har jag en tendens att prata för fort, det kändes som om jag redovisade patientfallet i 110 knyck! När jag väl satte mig på min plats kom jag på att jag inte hade sett om det var någon som hade någon fråga, i och för sig hade de väl inte fått en syl i vädret men ändå....Det är i allafall skönt att det är klart och inlämnat så nu står allt i Guds händer, eller i alla fall i universitetets........När jag lyssnade på de andra insåg jag hur mycket jag hade glömt, eller inte tagit med. ÅHH prestationångest!!!!

Mötet med chefen blev aldrig av igår eftersom det var magsjuka på jobbet. jag var där uppe en snabb sväng i morse. Dörren in till avdelningen var låst och på dörren satt det en stor lapp MAGSJUKA!
....och jag som skall jobba imorgon
Scared 2

Sammanfattning av helgen

Vad skönt att blogg.se funkar som den ska nu. Jag skrev ett inlägg i lördags och publicerade det, men bloggen tog den inte. Så jag publicerade den igen idag och då kom inlägget fram med lördagens datum. jag blir inte klok på detta, men nu så...

Igår hade vi kalas för den lilla tjejen. 9 kompisar kom, de flesta tjejer. Vi åt pannkakor, pysslade ramar, åt glass och lekte. Rampyssleriet blev jättelyckat! Det är ju klart, när det bara är tjejer går det ju bra att pyssla. De älskar det!

På eftermiddagen bjöd svärmor på middag. Det blev gorgonzolafyllda oxrullader med rotfruktsgratäng, jättesmarrigt! Sen hade jag racerbajs hela kvällen, om det var rotfruktsgratängen eller något annat skall jag låta vara osagt. Jag kände mig nästan magsjuk och somnade klockan nio i går kväll.

Idag är det nya tag. Först väntar ett besök hos revisorn igen. Jag förväntar mig att det skall gå ganska smärtfritt idag, men man vet ju aldrig........Sedan måste jag skriva klart min diskussion till arbetet eftersom det skall lämnas in imorgon. Jag ska även fila på det sista i min powerpointpresentation. Jag skall ju redovisa den i morgon. 

I eftermiddag skall jag på möte på jobbet angående min nya befattning. Chefen och jag skall prata lite om framtiden, vad hon har för tankar nu när jag pluggar vidare, vad jag vill uppnå med min utbildning osv.

Fullt ös hela dagen.

Idag har jag mycket att göra. Imorgon ska ju den lilla tjejen ha kalas. 12 barn och troligen några föräldrar ska komma så i dag ska det städas och pyntas. Vi ska precis åka iväg och slåss med de andra lördagsshopparna så här i lönehelg i köpcentrat nära oss. Det blir ett besök på Godishavet och på Coop.

Sedan ska jag städa hela huset, ifall det kommer några föräldrar, de är ju mer noga med sånt.... Ramarna till fotona skall målas klart, placeringskort skall göras, godispåsar skall plockas ihop.....Och min man är och jobbar hela dagen.

Jag känner mig rätt mör efter att ha jobbat ett par dagar nu varav ett dubbelpass i torsdags (från 6.45-21.00). Igår jobbade jag också på kvällen och det var hur mycket som helst att göra. Jag har arbetstid till kl 22.00 men stämplade inte ut förrän 23.00, det var helt hysteriskt.

En positiv nyhet är att jag har fått ett nytt vikariat som sektionsledare på avdelningen. Jag är fast anställd som sjuksköterska och det här vicket som sektionsledare innebär att när cheferna inte finns på avdelningen så har jag vissa befogenheter som t ex beordra in personal, beställa läkemedel mm. Jag kommer även att vara sektionsledare över ett arbetslag på ca 6-8 personer och skall ordna lagträffar tillsammans med dem ca 1 ggr/mån. Det skall bli en ny och spännande utmaning.

Övertid!!

Idag har jag jobbat hela dagen, det har varit helt okej. I kväll måste jag dock jobba över. Det är sådär lagom roligt....Hoppas det blir roligare vid lönedags! 

Jag hade tänkt att plugga ikväll, skriva klart min diskussion och göra klar min powerpoint-presentation, men det får bli en annan dag.

Nej, nu ringer patienterna på mig.