Solig tisdag

Vilken fantastisk fantasi jag har haft på mina senaste rubriker.......


Idag skiner solen i allafall och det är väl tur. Igår ösregnade det hela dagen så jag trodde att jag skulle bli tokig!! Stora A var hos en kompis nästan hela dagen och Lilla A hade sin kompis här.

Idag åker tjejerna och jag till mina föräldrar för att hälsa på. I ett svagt ögonblick lovade jag att vi skulle luncha på Mc Donalds eftersom det är höstlov så det måste jag ju hålla (jag kan ju inte påstå att jag var svårövertalad till denna lunch....;-) ).

Grå söndag!

Fy vilken grå och blåsig söndag det har varit idag. Tjejerna var ute en stund mitt på dagen, men de tröttnade ganska snart eftersom de höll på att blåsa bort........

Dagens projekt har varit en halloween-pumpa och lite julkortspysslande. Pumpan blev jättefin men tyvärr kunde vi inte tända den eftersom det både regnade och blåste in i den så ljuset slocknade.

Julkortspysslandet går riktigt bra. Jag har hittills gjort 10-12 stycken och fortfarande har jag lyckats göra de olika.

Nu ska vi snart mumsa på scones som maken precis har gjort. Ha en mysig söndagkväll!
http://www.freeworldgroup.com.au/games2/halloweenimages/halloween.gif

Bild från internet.

Gött, gött gött

Inga hål behövde lagas, beröm fick jag för min skötsel av mina tänder och bananlack på det. Kan det bli bättre?

Vi ses om ett år, tandhygienisten.

Tandhygienisten

Usch, idag blir det ett besök hos tandhygienisten för kontroll. Hoppas bara att jag inte har några hål!

Jag kommer nog få min vanliga dos med skäll: tandtråd och floursköljning. Jaaa, jag vet detta och jag är mycket bättre på att använda både tandtråd och flour än jag tidigare har varit. Tandhygientisten vill nog att man alltid ska bära med sig en flaska flour för skäljning vid lämpliga tillfällen och alltid ha med sig en rulle tandtråd för att kunna rengöra tänderna närhelst man har lust......

Undrar om de lever som de lär?

Vad tror ni? 
http://www.pcbdeark.nl/images/tand.jpg

Bild från internet.

Äntligen

Äntligen har jag VÄRK (det gjorde jädrans ont i geniknölarna) fram mitt paper som ska lämnas in på fredag. Jag är helt hopplös, alltid ska jag vänta med allt till sista stund.

Nu ska bara kursledarna godkänna det.........

En skön fågel med sköna moves...


Järnets änglar

Igår var maken och jag på bio, tjejerna passades av farmor. Vi var på Bergakungen där vi åt mat innan bion. mten är fantastik! Jag åt grillad kalkon med friterad potatis och maken tog en biff med bakpotatis. MUMS!

Vi såg "Järnets änglar". Den handlade om tre tjejer som jobbade på ett järnverk uppe i norrland, deras relationer, drömmar och besvikelser. Det var en typisk tjejfilm vilket maken upptäckte då det bara var han och två män till......

Filmen var underhållande, inte den bästa, men klart sevärd.


Tjohoo

Nu har mina saker kommit från Panduro och Slöjddetaljer . Jag bara njöt när jag packade upp mina beställda saker. Jag tycker det är så roligt att sortera in dem i förvaringsboxar och ändra om och fixa med dem. Tjejerna tyckte det var toppen, som "lilla julafton".

image144image145

Jag beställde vackra designpapper, brads, glitter, organzaband, stämplar, kort, kortkartong mm mm

Längesedan sist.

Ja, då har en ny vecka börjat igen. Vart tar dagarna vägen, jag bara undrar?

Stora A var på Bowlingkalas i helgen och det gillades skarpt.  Alla barnen såg jättelyckliga ut, det spelades hög musik och diskokulan snurrade för fullt. Stora A var överlycklig, hon gjorde 2 spärrar och en strike, inte illa! Stilen får man väl tala lite tyst om.......hon bar iväg bowlingklotet med båda händerna och hivade iväg det allt vad hon orkade så det sjöng i parketten...........Det var tur att den höll!

I veckan väntar både jobb, praktik och skolarbete. Jag måste verkligen ta mig i kragen och få ihop den där uppgiften. Den ska vara inlämnad nästa fredag och som jag skrev här ovan; dagarna bara försvinner.

Muffinsbak.

Igår fick jag ett sådant där "bullmammeryck". Tjejerna och jag vi bakade muffins så det stod härliga till. Tjejerna gjorde chokladmuffins med rosa jordgubbglasyr och silverkulor på, alltså riktiga prinsessmuffins! Maken smakade på dessa men glasyren föll inte riktigt i smaken, det var så det krullade sig i munnen sa han....

Jag bakade äpplemuffins, så de tänkte jag ta med till en väninna nu i eftermiddag och bjuda på. Vi får se hur de smakar.....

Födelsedagskort

Idag är Lilla A och jag lediga. Stora A är i skolan fram till lunch. Lilla A och jag passar på att pyssla lite. Tjejernas kusin har fyllt år så vi tänkte skicka iväg en present. Därför sitter vi nu och pysslar och gör ett födelsedagskort.


image142image143

Ikväll kommer goda vänner på middag. Jag tänkte bjuda på persiljespäckad fläskfilé, hasselbackspotatis och kantarellsås. Till efterrätt blir det glass och hemmagjord chokladsås.

Morkullan Findus

Vi har fått en Morkulla i huset, ni vet den där fågeln som kurrar när den flyger. Precis så låter Findus när han kommer in genom kattluckan.

KURRRRRRRRRRRR

Det är en knäpp och IQ-befriad katt som jagar muspilen på datorskärmen. Varje morgon ungefär 15 minuter innan väckarklockan ringer, brukar han bita oss i tårna. Sedan bits han i tårna hela vägen ut till badrummet och medan man sitter på toan.

Han är ständigt hungrig och slukar maten i ett nafs. Sedan rapar han lite diskret och går och lägger sig.

Men han är väldigt rolig och underhållande iallafall.

image141

Hösttrött

Maken och jag är så trötta nu för tiden, det är väl hösten. Tyvärr smittar vi inte av oss på tjejerna, de är hur pigga som helst. Det blir att vi sitter och försöker hålla oss vakna, åtminstone tills de har somnat, för att sedan stupa i säng. Igår orkade jag inte ens starta datorn och ta min vanliga bloggrunda eller titt i Facebook. Jag bara låg som ett visset löv i soffan och tittade TV.

Annars gillar jag hösten. Jag tycker om de kalla klara dagarna och höstens alla färger.


Fotbollscup.

Idag var Stora A på fotbollscup. Det gick riktigt bra. De spelade oavgjort eller vann sina matcher. Det är en stor skillnad från cupen i våras tills nu. Tjejerna har verkligen gjort framsteg och är jätteduktiga!.

Jag lovade Stora A en 10-krona om hon gjorde ett mål. Jösses vad hon kämpade och till slut gjorde hon ett supersnyggt mål.

Det är riktigt roligt att titta när tjejerna kämpar som tusan. Stora A är minst på hela planen, men hon är nog den ettrigaste. Hon räds inte de stora tjejerna utan springer hänsynslöst in i gröten och kommer oftast ut med bollen. De andra tjejerna flyr väl undan av ren häpnad; tänk att den lilla är så tuff??

Men fy för den lede va' kallt det var. Jag har ännu inte tinat om fötterna, men som tur var klarade vi oss undan regnet.

Tävling hos Thea!



Ni missar väl inte tävlingen hos
Thea!



Ett finfint pris utlovas!


152674-134

Bild: Theas rum

Gammal vänskap

Härom dagen sprang jag på en gammal vän men det var inte läge att prata just då. Idag ringde hon mig!
Det var hur kul som helst. Trots att de gått flera år sedan vi pratade sist kändes det som om vi bara fortsatte där vi slutade.
Jag vet inte varför vi slutade träffas. Våra liv kanske tog olika vägar och vi befann oss på olika stadier i livet. Jag fick barn ett par år tidigare än henne, det har nog haft en viss del i det.

Det var fantastiskt att prata med henne igen. Vi satt och pratade i över 1,5 timme om precis allt och när vi slutade bestämde vi att snart höras av igen.


Ett besök hos Dr House....

Idag har jag varit administrativ hela dagen på jobbet, har mest sprungit runt med pärmar, mailat, planerat etc. Ibland är det helt okej, som idag, men ibland är det dödens alltså.

Väl hemma fortsatte jag att vara administrativ. Det är dags att få iväg maken firmapapper till revisorn.

Nu är klockan snart 21.00 och jag tänkte besöka doktorn.......Dr House alltså ;-)