Frosseri i skogs-TV

Som stolt ägare till skogs-TV (SVT 1, SVT 2 och TV4 och föralldel kunskapskanalen, barnkanalen och TV6) har jag inte så mycket TV-serier att frossa i. Inte för att jag hinner titta på TV så mycket men några serier försöker jag följa.

Idag har äntligen
Lost börjat. Jag är verkligen helt "Lost i Lost" så att säga. Jag har följt den ända från starten. Den är sådär lagom konstig!
[Bild: Kate i Lost. FOTO: ABC/TV4]


En annan spännade serie är Supernatrual (SVT1 på måndagar 22.00). Den handlar om två bröder som jagar övernaturliga varelser. Till och med min man, som är mycket skeptisk till sådana serier, hoppar till av överraskning när det är något kusligt.

Nej nu skall jag krypa ner under täcket och läsa några kapitel up Camilla Läckbergs bok "Predikanten" ett bokreafynd! God natt!

En bra dag!

Arbetet är nästan klart (bara diskussionen kvar). Jag mailade det till min lärare som bara öste beröm och tyckte att det var ett utomordentligt arbete som var väl genomtänkt (Hmmmm).

IKEA-besöket igår gick förträffligt. Tjejerna skötte sig fenomenalt och vi åt lunch och fikade och hade det himla trevligt. Jag kände mig inte som den tjatiga och gnatiga mamma som jag brukar känna mig. Jag som inte skulle ha någonting på IKEA handlade för 1000:-. Det blev servetter och doftljus som vanligt, men det åkte ner påslakans-set med matchande underlakan. Underlakanen samt 4 st örngott är nougatfärgade.
181399-5

Idag hade jag seminarium på Etik-uppgiften. Vår grupp bara svävade ut åt alla möjliga håll i diskussionen, men vi blev godkända allesamman ändå. Det känns skönt att den är avklarad.

Efter seminariumet fyndade jag på bokrean. Det blev några skönlitterära böcker till mig och några böcker till tjejerna. Jag skulle gärna ha stoppat ner fler böcker i korgen men jag blev lite småsnål mot mig själv. Jag är ett stort freak av trädgårdsböcker så fler av den sorten hade gärna fått slinka ner. Jag älskar att bläddra i dem, titta på alla bilder och bara låta mig inspireras av de vackra trädgårdar som visas upp.

När rear de ut trädgårdsmästarna??

IKEA-besök idag.

I går kväll ramlade inspirationen över mig och jag skrev färdigt min bakgrund och resultatet på mitt arbete. I samma fart läste jag ett antal engelska vetenskapliga artiklar och gav mig till och med på min Etik-avhandling som jag skall ha seminarium på i morgon. Idag hade jag tänkt skriva färdigt resultatet och maila in detta till min lärare för lite handledning.

I eftermiddag blir det ett besök på
IKEA. Jag har lovat barnen änglapasta och en stunds lek i bollhavet. Själv köper jag väl lite ljus och servetter som vanligt, men det är ju sådant som går åt. Jag tänkte även kasta ut mina julstjärnor som har frodats i köksfönstret och se vad IKEA kan erbjuda i växtväg idag. Ramar till barnkalaset och eventuellt lite hobbyfärg blir det nog med.
Det är kul att gå på IKEA tycker jag, även om man inte köper något. Det är kul att få lite inspiration.

Sköna söndag

Idag har vi en hemmadag, det är så himla skönt. Inget är planerat (utom stora tjejens fotbollsträning) utan hela dagen kan bara bli som den blir.

Igår kväll var vi hemma hos ett par kompisar och såg melodifestivalen. Camilla (min kopmis) bjöd på jättegod köttgryta med ris och till efterrätt hade hon blandat kesella jordgubb/lime med vispad grädde hällt upp i snygga glas och lagt havreflarns-  och kiwi bitar över allt. Mycket gott! Det skall jag själv prova.

Lördagförmiddag......

Lördagförmiddag.......Mmmm smaka på det ordet. Visst känns det härligt ända ner i tårna..

Idag tänkte jag greja hemma. Greja är ett sådant bra diffust ord. Ingen mer än jag vet vad jag faktiskt har gjort. Min man ringde precis och undrade vad jag gjorde (han har jobbat sedan sju i morse). Jag pluggar sade jag glatt (det var inte riktigt sant, jag spelade spel på datorn iofs samtidigt som jag pluggade, det går det med bara man vill).
Jag sitter faktiskt och filar i mina tankar på hur min uppsats skall se ut och nu väntar jag bara på att lusten skall ramla ner i min skrivhand. Igår drog jag ut en massa vetenskapliga artiklar, och dem hade jag tänkt gå igenom under helgen och se om jag kan använda dem till något.

Sedan finns det en massa borde-göra-saker som t ex dammsuga, tvätta, våttorka golven mm mm mm. jag får se vad jag grejar med idag ;-).

Ikväll blir det schlageryra del 4 hemma hos några kompisar. Jag är mest nyfiken på vad Andreas Johnsson och Magnus Uggla hittar på. Det var en ny tjej med, Sarah-någonting, som skulle sjunga en ballard. Hennes låt ser jag också fram emot.

Jobbet väntar

Japp, nu bär det av till jobbet. Skall jobba två kvällar i rad nu. Vi börjar 13.15 och slutar 22.00. Jag hoppas på en lugn kväll så jag hinner söka några vetenskapliga artiklar till mitt arbete.

Jag börjar jobbet med avdelningsmöte/APT. Det är mycket på gång och en hel del tjafs på jobbet. Nu har de dragit in fikan till kaffet också, det är för dyrt att bjuda på fika till kaffet enligt SU. Spara, spara, spara.

Jag kan slå vad om att den inte saknades fikabröd på det mötet där detta beslutades.

Jag en insändare i GP för några dagar sedan om en patient som tyckte att det var fruktansvärt att man hade dragit in vichyvatten som måltidsdryck. Det kan jag hålla med om. Många patenter har faktiskt lättare att dricka mineralvatten än vanligt vatten.
Sen kläckte samma insändarman ur sig att man skulle spara 500 000 på detta och att det motsvarade en personal. SKITSNACK. Jag jobbar deltid och får vara glad om jag kommer över 200 000 i årslön. Menade han då att man bara kunde ta bort en tjänst??? Var det bättre att får ha vichyvatten till middag än att det fanns ytterligare en personal?

Nej nu måste jag sluta, det börjar ryka ur mina öron........

Snö, snö, snö

Taxin som skulle köra Alva till skolan kom inte idag. Den brukar komma ungefär 8.15-8.20, men när den fortfarande inte kommit 8.25 tänker man att den kommer nog när som helst. 8.26.......när som helst nu........8.27......(paniken stiger)...måste komma nu........8.28 F-n den kommer inte. Panik, panik. Klä på Agnes, "var är pulkorna du skulle ha med dig", var är väskan, starta bilen, is på rutorna, meterhöga vallar runt bilen, snö innanför skorna. Väl inne i bilen.....imma på rutorna, snö innanför byxorna (drog in en hel snödriva på sätet), var är väskan, bilen dör i en snödriva, iväg igen, slirar och sladdar, äntligen på väg.

Har nu kommit hem efter det lilla äventyret. Granntjejen kom precis för att leka en stund med Agnes. Den gamla skrivmaskinen (och nu menar jag en riktigt gammal utan sladd) fungerar fantastiskt bra som kassaapparat.

Bästa stunden på dagen.

ÅHHH jag blir så arg. Jag hade skrivit ett vädigt fyndigt inlägg som bara försvann!!! Nu måste jag skriva om allt igen...

Den bästa stunden på dagen är NU. Nu är det nämligen läggdags och min goa säng väntar. Det skall bli riktigt skönt att krypa ner under täcket medan det blåser och snöstormar på utsidan.

Ville bara skicka iväg ett tack till Emma som lade ut en allmän förfrågan om pysseltips till barnkalas. Artefact tipade mig om:

- Smycken av cernitlera. Har en del cernitlera hemma som jag inte har plockat fram på år och dar

http://www.skapligtenkelt.se/cernitnyckelring.jpg


- Barnen skall göra sin egen partyhatt


Sedan kom jag själv på följande pyssel:
Man köper billiga ramar på IKEA (typ 3 st för 15 kronor) och låter barnen dekorera dem. Sen tar man kort på varje barn som man sedan ramar in i deras egen ram. Det var väl fiffigt???


Nu skall jag bara kolla in min brors blogg. Han har nämligen blivit bloggsmittad av mig :-)

Välkommen in du också!

Insnöad

Jag kom på att denna rubrik kan vara lite tvetydig, men det bjuder jag på. Det stämmer nog i båda fallen. Om det inte stämmer i ena fallet så stämmer det i andra fallet. Vad som är vad överlåter jag till er fantasi.

Ville bara tala om att fingertutan är borta och har nu ersatts av en mycket liten bit sårtejp. Det som slog mig när jag tog bort plåstret var att såret var så litet. Jag hade starkt för mig att fingertoppen var av.......åtminstone nästan. Fast det gör fortfarande ont.....faktiskt.

I dag har jag precis skrivit inbjudningskort till tio barn eftersom min minsta tjej skall ha barnkalas nästa helg. Jag kan inte påstå att jag är överförtjust, mest för att jag har så fruktansvärt dålig fantasi på lekar, tema och pyssel. Alla andra föräldrar har så himla bra fantasier och ideér, jag har bara prestationsångest.
Tips och ideér på lekar, pyssel och bus mottages tacksamt!!!

Vi får hoppas att snön ligger kvar tills dess för då blir det pulkkalas med korvgrillning. Det har jag kommit på alldeles själv ;-)

Studieeftermiddag.

Idag har vi haft det sista seminariet om de gemensamma patientfallen. Det blev att vi fick sluta vid lunch. När jag är i skolan och träffar mina studiekamrater blir jag alltid så inspirerad till att skriva på min uppsats och eftersom vi kunde sluta lite tidigare har jag eftermiddagen på mig. Så nu gäller det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Igår körde jag ett pass power-yoga. Anneli dök inte upp, men det går bra att träna själv. Man är ju ändå så fokuserad på sig själv. Det var en ny instruktör och körde väldigt mycket styrka och balans. Jag höll på att rasa ihop vid flera av övningarna. Sen står man där med svajig rumpa och darrande armar och ena benet rakt ut (eller var det det andra.....) och stirrar stint på en prick i golvet. Mitt mantra är det gör inte ont, det gör inte ont, andas, andas, andas......Men det är så himla skönt efteråt.

Nej nu skall jag börja författa. Ha det.

Studier, studier, studer, studier.

Fick panik i går igen. En annan av mina studiekamrater, Annika, hade skrivit inledning och bakgrund och börjat med resultatet. Jag måste sätta mig ner med min uppsats. Etiken har jag heller inte läst, men den kan fara och flyga. Måste plugga idag. Jag får muta tjejerna med film, dataspel och glitterpennor så jag kan få några timmars studiero i allafall.

I kväll blir det poweryoga med kompisen Anneli. Det skall bli riktigt gött.

Tillbakablick

Igår jobbade jag hela dagen. Det var hur mycket som helst att göra, jag hann inte ens ta rast. Sedan fick jag jobba över i en halvtimma för att sedan spendera en timma på Coop tillsammans med andra lördagsflanörer. 3 matkassar senare var jag äntligen hemma. Då kläcker min man ur sig att våra gäster som han hade bjudit skulle komma när som helst.

Kvällen blev hur som helst jättetrevlig. Vi satt och småtittade på melodifestivalen. Måns var bäst, men Sebastian övertygade inte.

Det blev god hemmagjord pizza. Barnen tyckte det var toppen att få välja vad som skulle vara på.

Gästerna gick vid tio-tiden och tjejerna och jag slocknade en halvtimma senare. Jag var helt slut i kroppen. När klockan ringde 05.15 i morse hade jag fysiskt ont i kroppen. Det är tur att man har så bra jobbarkompisar, för idag är det bara av ren vilja jag är vaken.

Idag har jag väldigt dåligt samvete. Min bror fyllde år igår, och jag glömde ringa för att gratulera. jag glömde inte egentligen, för jag tänkte på det hela dagen, jag bara väntade på rätt tillfälle att ringa. Sedan försvann det bara ur mitt medvetande. Jag skall ringa nu....

Färska kanelbullar

Ville bara säga detta:

Färska kanelbullar är något av det godaste man kan äta. Har redan klämt i mig några stycken.

Kanelbullebak

http://www.ansgarskyrkan.se/images/ovrigt/recept_kanelbulle_bild.jpg

Idag har vi sportlov, tjejerna och jag. I ett svagt ögonblick lovade jag att vi skulle baka bullar. Det blir helt vanliga kanelbullar med kardemumma i degen och pärlsocker på toppen. De är godast tycker jag. Mellan degens jäsningar tänkte jag försöka plugga lite eftersom jag skall jobba hela helgen.

Det var tänkt att jag skulle på tjejmiddag hemma hos en kompis i morgon, men det var så många som blev sjuka så det blev inställt. Det var synd för det hade varit trevligt med lite tjejsnack och lite god mat.

Nej nu skall jag och tjejerna röra ihop bulldegen.

Johanna Sällström

[Bild: FOTO: Scanpix]


Jag kan inte låta bli att skriva om tragedin som jag hörde om igår. Johanna var en så begåvad skådespelerska. Jag håller med Junitjej, hon är jättebra i Walanderfilmerna, men hon har gjort mycket annat bra som t ex Hans och hennes. Jag tror att hon hade kunnat bli en av våra största skådespelare i Sverige.
Sänder en tanke till hennes familj.

Snart lunch

Igår på alla hjärtansdag fyllde min minsta dotter år, så då var det kalas för hela slanten. Jag jobbade hela dagen och fick sedan rusa hem och panikstäda. Min mamma hade gjort smörgåstårtor som var helt fantastiska, så goda och så snygga. Det bästa av allt, jag skall snart äta en bit till lunch.

Nej, nu måste jag göra lite nytta, sitter nämligen på jobbet.

Jag vågar inte titta!

http://www.dn.se/content/1/c6/61/64/15/anja.jpg


Jag tänkte att jag skulle titta på när Anja Pärsson åkte storslalom, men när hon väl kastade sig ut i backen vågade jag inte titta mer. Jag stod istället runt hörnet och lyssnade på Stig Strands kommentarer. Det gick visst inget bra i första åket.
Jag är så löjlig med detta vad gäller idrott. Jag älskar att titta på ishockey, friidrott, skidor av alla de slag men när svenskarna kommer, blir jag så nervös att jag inte klarar av att titta.

Heja Anja, Anna och Marie iallafall.

Träningsvärk och studiepanik

Jag har sådan träningsvärk i mina armar så jag kan nästan inte lyfta dem. De är såååå tunga. Just nu sliter jag mitt hår med mina nio fingrar (det tionde är fullkomligt funktionshindrat). Jag ringde min studiekamrat och hon var nästan färdig med sitt examinationsarbete och det är tre veckor kvar till inlämning!!!!!
Jag fick panik. Jag har inte skrivit ett endaste litet ord. Neej nu måste jag sätta igång att författa, jag skall bara äta lunch......

PoweryogaKänner mig lite mör i kroppen ikväll. Har kört ett pass med poweryoga. Det är riktigt skönt, tränar styrka, balans och smidighet. Man känner muskler i kroppen som man inte trodde man hade. Det var bara andra gången jag var där, så en del rörelser och kroppshållningar är nya och ovana, innan man får till det. Men det är bara att träna och köra hårt. Jag får träna på stående hunden, plogen, fisken och allt vad det nu heter. Medan man står där med rumpan i vädret smygtittar man på de andra. Ser de lika fåniga ut som jag känner mig......?

Imorgon vankas det hemstudier för hela slanten. Jag har en del jag bara måste ta mig igenom, hur tråkigt det än månde vara. jag måste vara diciplinerad i morgon, därför skall tjejerna vara på dagis och fritids en liten stund.

Nu skall jag gå och knyta mig med en nyförskaffad bok av Nora Roberts. Läxorna får vänta tills imorgon..

Fingertuta

http://www.nilbild.se/pic-99/ploster.gif


Nu får det vara nog med husmorsbestyr!!! När jag skulle hacka löken till maten, hackade jag den lite väl häftigt och tog fingertoppen halvvägs igenom. Har precis kommit tillbaka från Kungsbacka närakut där de har plåstrat om mig. Som tur var slapp jag sy. Nu har jag en jättesnygg fingertuta på fingret. Den ser nästa lite ekivok ut.......fingret alltså.

Jag slapp laga mat också, det gjorde min man. Jag vill bara klargöra vissa saker: jag skar mig inte med flit, fast det blev ju bra i slutändan i allafall  ;-).

Husmorsbestyr

http://mikro.blogg.se/images/snow_1130455543.jpg


Idag tog jag fram ishacka och spade för jag tyckte att det passade bra att frosta av frysen. Det var ett äventyr. Det är som man säger: det som göms i snö kommer upp i tö. Jag hittade en masa spännande arkeologiska fynd. Jag skall inte gå in närmare på vad, jag kan bara säga det att de var inte fjolårets saker jag slängde. Varje gång man handlar gör man misstaget att lägga allt det nya och fräscha längst ut (åtminstone gör jag det) och det som är av äldre datum åker längre och längre in i istiden längst in i min frys. Jag fick hacka loss ett paket med sidfläsk från 1900 blankt.

Nu skall jag snart plocka in all mat igen. Jag försöker alltid ordna dem enligt ett visst system, vilket brukar haverera efter några veckor. Tanken är ju god åtminstone.

Melodifestival

181399-2


Igår var vi på genrepet av melodifestivalens deltävling i Göteborg. Det var ett jippo vill jag lova. Först ut var Regina Lund. Det var nån låt med rymdtema (de sprang runt i rymddräkter i allafall. Långt från nackenchock!!!). Sedan kom Marie från Munkedal med en stillsam ballad. Den var bra, men tyvärr, ballader går inte riktigt hem. Jag tror hon tar sig till 2:a chansen i allafall.
Sedan kom Jimmy Jansson med en trallvänlig fjortislåt. Enligt GP har han anlagt en "skitigare" stil. Han verkar ju väldigt blid (Han kanske har struntat att tvätta sig bakom öronen....;-)  BUSIGT!!!).
Sedan var det fyra barbiedockor (Cosmo4). Den stora tjejen gillade dem bäst.
Lustans lakejer kom sedan, men vad de gjorde där begriper jag inte, de hör verkligen inte hemma på en melodifestival, möjligen en mörk källarlokal.
Jessika Andersson gjorde väl bra i från sig, ganska tillintetsägande, jag kan inte komma ihåg vad hon sjöng......
Sedan två gamla skabbig rävar (Svante Turesson och Anne-Li Rydé). Anne-Li var som vanligt klädd i en alldeles för kort guldig klänning, hon visar verkligen mer av sig än vad som är nyttigt. (Jag tror jag skall skicka ett guldigt lakan hon kan dra över sig....nå´t gammalt)
Sedan kom The Ark.


http://www.qx.se/nyheter/bilder/200702/20070209221858.jpg


De var klart bäst. Så här tror jag: Till final: The Ark och Jimmy Jansson, till 2:a chansen: Marie (nr 2) och Svante bara för att det är många pensionärer som tittar.
 Nu skall vi snart hem till svärfar som bjuder på middag. Det blir nog lite melodifestival ikväll med. Man vill ju se om det är likadant.

Första fikan ute.
Idag tog mina tjejer och jag den första fikan ute. Vi satt på vår altantrappa i solen. Det var jätteskönt en stund. Sedan bet vinden i kinderna och kaffet blev kallt väldigt fort, så vi gick in igen.

Idag är det genrep för melodifestivalen på Skandinavium. Tjejerna ser verkligen fram mot det (det är nog popcornen jag lovade dem som drar). Det skall bli kul att gå och titta på det. Vi var där förra året, då b la Carola, Björn Kjellman och Roger Pontare var med. Man kan väl säga att när Carola kom in på scenen då var hon av en helt annan klass än de andra, det går inte att komma ifrån.

Emma eftersökte lite bilder av mitt hem, så håll tillgodo!

LekstuganHär är tjejernas lekstuga. Min man har byggt den själv.

Huset


Här är vårt renoveringsobejkt. När vi satte klorna i det var det av vitt tegel. Det är tur att man har en sådan händig karl, han har gjort allt själv.

Vår i luften

När jag stack näsan utanför dörren kändes den som vår i luften. Äntligen. Man saknar ljuset och värmen nu. Jag brukar lusläsa alla mina trädgårdsböcker så här inför säsongen. Jag har ett helt bibliotek med böcker men bokrean brukar ju komma så lägligt i februari så det brukar införskaffas några fler trädgårdsböcker. Min man är väl måttligt road för tillfället. Han säger att trädgårdenkan han ägna sig åt när huset är färdigbyggt. När vi är pensionärer med andra ord. Jag tänkte jag skulle tipsa lite om några bra trädgårdböcker.


BotanicaDet här är bibeln! Alla växter från A-Ö, finns i denna, eller åtminstone 10.000 med illustrationer till de flesta. Ett måste!!


Din trädgård av Karn BerglundHär står det mesta om växter i olika zoner. Det står om köksträdgården och fruktträdgården, allt illustrerat med ljuvliga bilder.

Nya nordiska floranOckså ett måste. Här i finns både vilda och odalde växter.Bevara och sköta en gammal trädgård.Om man har ett gammalt hus, kan man få bra tips och idéer från denna boken.

Jag skulle kunna hitta många fler men det får räcka för idag. Nu måste jag bara bläddra lite i dem innan jag läagar mat till tjejerna.Tisdagen

Nu ser bloggen ut som den ska. Det var ju skönt att det inte var jag som var boven i dramat.

Vad har hänt i dag då? Idag har jag varit på skolan där vi har haft seminarium på olika patientfall. Vi har jobbat i grupper och redvisar våra patientfall för de övriga kursdeltagarna. Min grupp redovisade våra patientfall för 2 veckor sedan, och det känns skönt nu att ha det bakom oss och bara sitta tillbakalutade och lyssna. Min äldsta dotter Alva fick vara med i skolan idag. Hon hade lite magknip men det var inte värre än att hon kunde vara med. De andra i klassen var väldigt imponerade över hur stilla hon satt och hur lugn hon var. De skulle bara veta hur många mutor jag hade med mig...... Nej hon är väldigt lugn och tycker om att sitta och rita och pyssla. Hon fick en ny prinsesstidning så hon hade att göra en stund. Men jag tycker att det var otroligt duktigt ändå.

Nu sitter tjejerna framför datorn och spelar. Den stora har en viss förmåga till att fullkomligt dominera och bestämma över spelet, så vi har kommit på den fantastiska idéen att ta fram äggklockan. 10 minuter var. vi får se hur länge det håller........

Missing string

Hjälp min blogg har fått fnatt!! Det står ju bara missing string över allt. Alla knappar heter missing string. Har jag gjort något fel eller är det bara något rent allmänt???

Hemstudier

Nu är tjejerna ivägskickade till dagis och skola och besöket hos revisorn är avklarat. Det handlar mest om att lämna papper och få lite tips och råd. Debit och kredit får gärna ägna sig åt i sin ensamhet, bara jag slipper närvara. Jag får rysningar av ord som budjet, utgifter, ekonomi, månadsrapporter, bokslut........Det är tur att jag inte gjorde som alla tjejerna i 9:an och valde Ekonomisk linje. Jag har väl ofta valt att gå min egna väg.

Idag hade jag tänkt att ta mig igenom den där eviga Etik-avhandlingen. Sedan måste jag börja på min examinationsuppsats. Ett komplext patientfall skall redovisas och skrivas i rapportform enligt konstens alla regler med metod, metoddiskussion, syfte, resultat, resultatdiskussion mm mm mm. Ja vad är egentligen syftet med arbetet? Att göra lärarna nöjda och få godkänt ;-). Jag får väl hitta på något djupt syfte, ordbajseri är jag bra på när det väl gäller. Man har lärt sig vilka ord och fraser som får lärarna att gå i gång, så dem försöker jag använda så ofta jag kan. Här är några goda exempel: "vårdvetenskap i praxis", "evidensbaserad omvårdnad", "individanpassad", "tvärprofessionellt". Sedan är det alltid lyckat att referera till Kate Eriksson, allas vår omvårdnadsguru. Ni sjuksköterskor och sjuksköterskestuderande vet precis vad jag menar.

Äntligen söndagskväll

Äntligen har jobbhelgen tagit slut. Efter en halv vaknatt med minsta dottern (somnade 02.45, väckarklockan ringde 05.15) var det bara att ta itu med alla hjälpbehövande människor på jobbet.
 Det gäller att alltid vara pigg och glad och möta alla med respekt och omtanke. När samma patient hade ringt på klockan utan anledning 178 ggr (    ;-)  )på en timma hade mitt blida leende nästa frusit till is. Man möts av kommentaren "jag skulle bara prova om klockan fungerade och om det var någon som kom". Ganska matt vacklar man ut och stångar pannan mot något rostfritt bäcken eller dylikt......

Nej. Nu ikväll skall jag arbeta med min mans firmapapper. Det blir ett lajbans besök hos revisorn i morgon. Jag får föröka gå på kvitto-jakt under kvällen. Min man har en viss förmåga att förlägga alla kvitton och sedan är det jag som får stå till svars inför revisorn och stammande försöka komma med en bra förklaring om kvittons förmåga till självantändning eller liknande. Jag får väl skylla på katten.......

Melodifestival

181399-2

Japp, så var första delfinalen avklarad. Jag tyckte att den första låten "Money" var bäst. Elin gjorde lite show av framförandet till skillnad från Tommy Nilsson som mest höll sig till mickstativet. (En liten lightvariant av Lena Ph:s stil, bara lite mer stillsam). Han kom nog vidare mest pga av att han är känd. Jag gillar i och för sig hans röst, men ballarder går ju inte riktigt hem i schlager världen. De tar ofta tid på sig innan de blir "folkliga"


Lördagmorgon på jobbet.

Nu är morgonarbetet på jobbet avslutat. Alla patienter är uppe och har fått frukost. Till och med vi personal har fått i oss lite frukost. Idag blev det risgrynsgröt. Att få gröt på lördagsmorgonen när man jobbar är riktigt lyxigt. Som ni hör har man inga stora krav på tillvaron.
Jag arbetar på en medicinavdelning på ett sjukhus. De flesta patienterna är multisjuka och kräver en hel del omvårdnad. När man har tid är det jättekul att pyssla om dem men alltför ofta har vi ont om folk så man får stressa upp dem på morgonen. Trots detta så älskar jag mitt arbete och skulle inte vilja byta för allt i världen!
Åhhh i kväll blir det schlageryra hemma. Vi brukar följa deltävlingarna och självklart ser vi på finalen också. Tjejerna tycker det är jättekul. De bästa artisterna är de tjejer med vackra kläder tycker de. Helt så glittrigt och rosa som möjligt! Vi har faktiskt fått biljetter till genrepet i Göteborg nästa fredag. Det skall bli helkul att gå dit!

Skall ni titta på schlagerfestivalen?

Fredagkväll

Nu har vi kommit hem från badet i Kungsbacka. Det var livat värre. Jag kan inte begripa varför alla barn simmar bättre under vattnet än över. Ändå har de inte lärt sig att det är bäst att stänga munnen när det är dags att simma. De plöjer genom vattnet som en val som silar plankton. Man kan ju undra vad barnen silar mellan tänderna i en småbarnsbassäng...............
http://www.barnensbibliotek.se/bilder/billy_blackfisk.gif
Idag blev det thaimat! Tjejerna tycker bläckfisk är godast. Jag låter de gärna få min bläckfisk, kan inte riktigt med tentaklerna.
Nu sänker sig lugnet över huset. Tjejerna har lagt sig. Skall nog också lägga mig snart. Väckarklockan ringer 05.15 i morgon, eftersom jag jobbar.
Ha en bra fredagskväll.

God morgon

Nu har min äldsta dotter Alva åkt till skolan med taxi. Hon får nämligen åka taxi till skolan eftersom vi bor lite "off". Det är skönt att slippa stressa på morgonen och packa in sig i bilen. I stället kunde jag och min andra dotter Agnes äta frukosten i lugn och ro.

Vad står på programmet idag då?
Idag är jag ledig men det blir ett besök hos optikern i eftermiddag. Jag har precis provat ut nya liner som skall kontrolleras.

I kväll åker hela familjen till badhuset i Kungsbacka. Det har blivit vårat "fredagsmys" med familjen. Efter badet blir det hämtmat av något slag som vi äter framför ett avsnitt av "Let's dance". Så brukar våra fredagskvällar se ut.

God natt

  Nej nu tänkte jag snart krypa ner under täcket. Som kvällslektyr tar jag med mig avhandlingen "Etik och utmaning. Om lärande av bemötande i professionsutbildning" Lät det inspirerande?? ;-)  Nej det är nog ett jättebra sömnmedel. Skall ha seminarium på den om ett par veckor och skall gärna ha några intelligenta kommentarer om den.

Är faktiskt ledig i morgon. Skall dock jobba i helgen. Det är tråkigt att gå till jobbet när familjen får vara kvar hemma. Skall ni göra något roligt i helgen?

 

Barnen i Ryssland

Läste precis om de stackars barnen i Ryssland som fick sina munnar ihoptejpade av vårdpersonalen. Det är ju helt fruktansvärt! Det är tur att sådant här kommer fram.
Läs mer
här.

Ny på bloggen!

Hej!
Jag heter Patricia och har precis upptäckt det här med att blogga. Tänkte att nu var det dags, även för mig, att skriva ner mina tankar och funderingar över tillvaron.
Lite om mig själv.
Har två underbara tjejer, som nu är 4 och 6 år, bor i ett renoveringsobjekt till hus, arbetar som sjuksköterska, pluggar vidare på halvfart och sköter det administrativa i min mans företag. Och nu skall jag alltså börja blogga, ja vi får se hur det går!
Ha det!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!