Äntligen...

Ikväll kommer äntligen "På spåret!. Jag gillar detta program skarpt. Det är väl bara att erkänna, medelåldern med dess vuxenpoäng närmar sig med stormstag.......

Igvar Oldsberg och Björn Hellberg

Jobbigt samtal

Jag är huvudhandledare på medicinkliniken på mitt jobb. Det innebär att jag tillsammans med den andra huvudhandledaren har huvudansvaret för de studenter som befinner sig på kliniken och gör sin praktik.
Härom dagen fick jag signaler från en handledare som hade en student där det inte riktigt fungerade som det skulle. Studenten går sin sista praktik och ska alltså vara färdig till januari. Tydligen hade hon en hel del brister och hon låg risigt till för att underkännas.

Idag skulle jag alltså ha ett samtal med henne och handledaren för att försöka reda ut vad som var fel. Naturligtvis var det jobbigt för studenten, hon kände ju sig utsatt och påhoppad och började gråta vid flera tillfällen. Jag kände mig som den värsta skurken och studentens lärare som också var med, sade inte flaska........

Jag tror dock att samtalet blev bra till slut. Vi kom på en handlingsplan med uppföljning och jag hoppas att studenten tog till sig vad vi sade på mötet. Jag hoppas även att jag var ett stöd för handledaren.
Knivig sits det där. Man vill ju inte underkänna någon från sin praktik, men å andra sidan måste man tänka på att denna student blir vår kollega om ett par veckor.

Fortsättning följer........

Min nya leksak!

Jag har fått en ny leksak: ett playstation2 med Singstar. Jädrans vad jag ska skråla nu ;-)

http://template5.nuke.aruba.it/Portals/0/sony.playstation.2.jpghttp://www.gameelite.se/ps2/2007/nordisk_film/bilder/singstar_schlager.jpg

Barn säger...

Hemma brukar en del saker få andra ord.
Lilla A sade alltid:
DVD-kex = digestivekex
Nu kan hon säga digestivekex, men vi föräldrar envisas med att säga DVD-kex.

Idag kom ett nytt bra ord:

Grangröt = Grahamsgröt.

Stökig morgon

Det är typiskt! Idag hade jag tänkt att ha en härlig sovmorgon, men icke. Lilla A som var uppe sent, tyckte att hon hade sovit färdigt redan vid 06.30. Efter många turer fram och tillbaka, några toalettbeök och lite vatten att dricka somnade hon till slut om.
Då satte katten Findus igång. Han levde rövare inne i tjejernas rum och spred papper, pennor och andra små skramlande saker omkring sig med hjärtans lust, hoppade upp i vår säng och anföll våra fötter och gnagde på våra tår.
Jag hivade ut honom i trädgården, men jag hade inte mer än stängt dörren förrän han hade sprungit in i kattluckan igen. Jag hivade ut honom och han sprang in igen
, rolig lek det där.......NOT. Jädrans kattskrälle!

http://www.kossan.se/media/images/5_331.jpg

Bild från internet.

Ledig fredag

Idag är Lilla A och jag lediga. Lilla sitter och tittar på barnkanalen och jag försöker att plugga lite statistik. Just nu försöker jag få grepp om standardavvikelsen, variationskoefficienten  och kvartiler. Klurigt det där.x

=

Enskilt mätvärde

n

=

Antal individer i stickprovet

Formel 3 - standardavvikelsen i ett stickprov


Mammografi

Idag har jag varit och gjort en mammografi. J-lar va' ont det gjorde. De där apparaterna måste vara gjorda av en man. Usch!

Inte visste jag att brösten kunde bli så platta på så många olika håll.........Medan de tog bilderna drog de ner skinnet mot brösten för att få så bra bild som möjligt, så nu får jag väl verkligen hängbröst och rynkorna i ansiktet slätades ut ;-) hahaha.

Hemstudier

Igår var det verkligen korvstoppning i skolan. Vi höll på med statistik, hypotesprövningar, sannolikhetsteorier.......... Vår lärare var en liten ärtig tjej som knappt såg torr ut bakom öronen, hon hade redan barn och en doktorsexamen. En del hinner med....
När hon föreläste om kvantitativa metoder lät det så enkelt, men nu sitter jag här och får inte ihop det.

Jag ser en lång grå novemberdag full med statistik framför mig. SUCK

Jobbat ikväll.

Ikväll har jag jobbat. Det känns som om jag nästan aldrig är på jobbet, så det var riktigt trevligt. Kvällen förflöt utan några krångligheter, det var att göra hela tiden men vi hade en behagligt tempo kvällen igenom.

Nu ska jag precis åka hem. Hoppas att maken har fixat fika, det hade smakat gott.

Imorgon väntar skolan med tabeller, diagram och mätskalor. Vi får väl se hur det blir, jag kan ju inte bli annat än förvirrad.

Ha en trevlig kväll.

Uppvisningen klar.

Nu har vi precis kommit hem från dansuppvisningen. Barnen var fantastiskt duktiga och hade lärt sig jättefräcka danser. Eftermiddagens höjdpunkt var ett litet uppträdande från Spökligan. De var roliga både för barn och vuxna.

Sedan firade vi med middag på McDonalds. Toppendag tyckte tjejerna!

Uppvisning

Nu ska vi alldeles strax åka iväg för att se på tjejerna när de ha uppvisning med sin FunkyKidzgrupp. Det ska bli riktigt roligt, för vi föräldrar har inte fått se någonting.

SPÄNNANDE!


Premiär

Igår drack vi första koppen med glögg, visserligen köpt men ändå.......Mmmm vilka dofter, vilka smaker.
Tjejerna tyckte att det luktade jul i hela huset.
Det får bli en kopp idag med..........

http://www.claus.munchow.net/Opskrifter/gloeggN.jpg

Ny kurs.

Idag börjar min nya kurs i skolan: Kvantitativ metod och statistik. Upphetsande???? Inte särskilt, men nödvändigt.

http://www.teol.lu.se/relsoc/gifs/tabell.jpghttp://www.plana.adm.gu.se/digitalAssets/701222_statistik.jpghttp://www.artisweden.se/images/tabell_bonus.gifhttp://www.pkg-eltern.de/assets/images/Statistik_200609.jpg
Bilder från internet.

SPA-helg

Åter till verkligheten.

Maken, jag, hans två bröder med respektive for till Tylösand för en helgs SPA-vistelse. ÅHH, det var underbart.

Vi kom fram på fredag eftermiddag, checkade in och skuttade omedelbart ner till badet. Tylösand erbjuder bubbelpooler, bastubad, isvaksdopp, utomhuspool och avslappningsbad i en fantastiskt fin miljö. God mat och dryck sätter pricken över I-et.

Spa & Nöje
Här låg vi och kopplade av till lite stilla avslappningsmusik och goda aromadofter.

Här kan du se ett vackert bildspel, hämtat från www.tylosand.se/the_spa

Under lördagen var vi lite mer hurtiga. Jag gick på ett Yogapass kl 08.00 på morgonen, följt av en överdådig frukostbuffé. Sedan en promenad längs havet, träning i deras gym, lunchbuffé, bubbelbad, bastu och isvaksdopp, Yogapass "kraft och balans" (jag har fortfarande träningsvärk efter detta pass), mer bad, tre-rättersmiddag och nattklubb. Sedan stupade vi i säng.

På söndagen var det åter tillbaka till verkligheten, men vi kommer tillbaka nästa år, var så säker!

Chokladtävling!

image283Du kan vinna bl.a en Marabou chokladkaka med den nya smaken Non-stop. Allt du behöver göra är att skriva om tävlingen på din blogg och länka till
Sanna. Tävlingen pågår till och med onsdag 14/11 kl 12.00. Glöm inte att skriva en kommentar hos Sanna så att hon vet att du är med och tävlar.

Lycka till!

Snygga påslakan!

Jag hittade massor med snygga påslakanset på Ellos!

Jag sätter upp dessa på min önskelista inför jul!
image157

Bild från www.ellos.se

Utbildning, utbildning, utbildning.....

Nu har vi haft 2 heldagars utbildning med jobbet. Det känns i rumpan när man sitter stilla så länge när man inte är van. Det har varit två mycket intressanta dagar. Det mest intressanta brukar bli diskussionerna efteråt.

I morgon blir det en vanlig dag på jobbet........nej förresten, det är utbildning på eftermiddagen.......

Herre Gud så klok jag blir ,.........;-)

image156

Ändrar lite

Tänkte bara ändra lite här inne. Eftersom jag inte är så haj på detta får ni har lie överseende om det skär sig och ser hemskt ut ett tag framöver.

Hur är det med sömnen?

Lilla damen skulle hjälpas upp på morgonen men var lite seg. Hon hade nämligen fått en sömntablett lite senare än vanligt och effekten hängde kvar fram på morgonen.

- Ja, sa sköterskan. Man kan ju bli lite tröttare än vanligt med en sömntablett i kroppen.

- Jasså, har syster det också...........

Simhallsfredag

Japp då var det dags för vårt fredagsbad i simhallen. Förra veckan hade simhallen anordnat lekkväll med tävligar och aktiviteter för alla åldrar. Mycket engagerat och uppskattat, det är kul när de gör det lilla extra!

image147

Sedan blir det thaimat framför Idol, det är ett måste. Ikväll kommer ju Isprinsessan av Camilla Läckberg, den är jag väldigt nyfiken på! Det är faktiskt den enda boken av henne som jag inte har läst, så det ska bli spännande.

Ska du titta på Isprinsessan?


Spöktimmen....

Igår gick tjejerna runt till grannarna för att spöka och tigga godis. Lilla A började fråga redan på morgonen när det var dags att spöka.......Till slut var det äntligen dags att ge sig ut tillsammans med grannkompisarna och ficklamporna, fast sötare spöken får man nog leta efter.........

image146

Besök hos dietisten.

Igår (onsdag) besökte vi dietisten, för tjejernas räkning. Vi skulle få lite tips om hur man kan tillföra lite extra energi i maten för att tjejerna ska gå upp i vikt. Först var det vägning och mätning och båda tjejerna hade både vuxit på längden och gått upp i vikt sedan sist. Det kändes bra. Hurra för efterrätterna! Mindre bra för oss föräldrar.........