Badrummet

Japp vi håller ju på att renovera vårt badrum. Det har legat lite i träda nu under sommarhalvåret, då vi har gjort klart fasaden på utsidan istället.

Vad händer nu då?

Kakel är beställt iallafall. Vi beställde ett ljust kakel, nästan vitt, fast mer åt det brutna hållet. Man vill ju komma ifrån att det ser ut som ett omklädningsrum på skolan ;-).
På golvet ska vi ha klinker. Maken ville inte att vi skulle ha någon ljus färg eftersom alla hårstråna syns så tydligt. Därför valde vi musgrå ton på klinkret.....
Sedan ska vi ha några lister för att bryta av kakelväggen lite, och dessa går i bruna nyanser. Naturligtvis var dessa lister slut och borta ur sortimentet, men vi har nog lyckats pussla ihop så att det räcker.

Badrumsmöblerna är beställda och även de övriga sakerna. Toalettstolen, badkaret och duschväggen har redan kommit. Igår fick maken för sig att vi skulla lyfta upp badkaret på andra våningen. Vi skulle ta vägen via trappan.

- Det ska NOG gå, menade maken.

Sagt och gjort, med hjälp av grannen försökte vi med milt våld få upp badkaret via trappan. Vi vände och vred på det, försökte från alla håll och kanter, monterade ner diverse ben och lösa ting, men icke. Det gick inte att få upp det och det var några YNKA CENTIMETRAR som fattades.

Därför ska vi (maken) till helgen montera upp byggställningen (som vi äntligen har blivit av med) montera ner gavelfönstret i badrummet och försöka lyfta in det den vägen.

-Det ska NOG gå, tror maken.

Vi får väl se, jag är glad att jag jobbar i helgen..........

Tylösands spa

Helgen som gick spenderade maken och jag på Tylösands spa. Vi var där tillsammans med hans två bröder med respektive. Vi hade en underbar helg med massor av god mat och dryck. Deras frukost- och lunchbuffé är verkligen något extra.

Vi drack drinkar vid bubbelpoolen, badade bastu med tillhörande isvaksdopp och tittade på solnedgången i utomhuspoolen. På kvällarna var god middag och nattklubbsliv. En av kvällarna kom självaste Per Gessle (han äger iofs stället) och dinnerade bara ett par bord bort från oss.

Som vanligt gick tiden alldeles för fort och helt plötsligt var det söndag och dags att åka hem igen. Konstigt nog var vi båda två helt slut när vi kom hem, jag som trodde att man skulle vara utvilad.....

Sveriges skönaste spaupplevelse!

Idag unnar jag mig....

....glögg och pepparkakor.

Jag har i veckan verkligen skärpt mig. Det har inte varit något småätande, inget kaffebröd eller godis och absolut ingenting alls efter klockan 18.00 (möljligen en frukt eller liknande).

Men idag piggar jag upp mig med en mugg med Dufvenkrooks vaniljglögg och en pepparkaka. Ibland är kraven på lyx inte så svåra att uppfylla.......Längtar tillbaka.....

.......det känns som om det var en evighet sen vi var på Gotland.

Blött, blött, blött

Hualigen vad det regnar idag och det är så mörkt ute, fast det är mitt på blanka förmiddagen.

Ska snart åka iväg till jobbet. Vi får hoppas på en lugnare kväll än den som var igår. Då var det helt hysteriskt. Min stackars sjuksköterskestudent fick bara hänga med. Jag ska försöka att vara mer pedagogisk idag.

I helgen ska tjejerna ha uppvisning med sin dans. Det ska bli jättespännande. Stora A kan inte gå förbi vår hallspegel utan att ställa sig framför den och göra några "moves". Lilla A är mest nöjd med sin nya fräcka svart topp med SILVERSKÄRP, det ni!


Fars dag

I morgon är det farsdag. Vi har köpt en liten present till maken och jag har gjort ett kort till min egen pappa.
I morgon blir det middag hos svärfar, ska försöka knåpa ihop ett litet kort på förmiddagen.

Så här blev kortet till min pappa:- Kort från Wettergren
- Möstrat papper från panduro. Det syns inte så bra, men det glittrar fantastiskt.
- Stämpel: Daily surprise från Penny Black, färglagd med twinklings. Blomman fick lite 3D-lack på sig
- Knappar, blomma gjord av silvertråd

Uppdatering

Hej, hej.
Här är det dåligt med uppdateringar, men jag har haft en fullständig bloggtorka. Jag ska verkligen försöka bättra mig.

Igår hade Stora A Halloweenfest för tre av sina tjejkompisar och Lilla A fick också vara med. Vi bjöd på hamburgare och glass, tjejerna var utklädda och vi dansade till kuslig musik. Sedan gick de ut för att säga "Bus eller godis". Maken följde med som moralisk stöd, det är ju dock lite kusligt att gå ut och spöka på kvällen. Tänk om man möter några andra spöken.

Maken körde en egen variant av "Bus eller Godis"....."Bus eller Brännvin"..........Han fick inte någon större utdelning...

http://www.fireworks.com/newsletter/images/halloween.jpg