Tandlös dotter!

Idag har Stora A tappat sin första tand. Den har varit lös länge och har de senaste dagarna bara hängt i en tunn tråd, men när hon borstade tänderna i kväll glömde hon sig och tanden åkte ut. Lillasyster jublade lika mycket hon med.

Stora A har redan en glugg i överkäken. Vi brukar skoja om det och tala om att pappa slog ut tanden med en hammare.....Det är faktiskt sant nästan. J höll på att spika upp något och stod därför på knä, när Stora A kom fram. Hon var då runt 1,5 år. Hon snubblade på hans knän, samtidigt som han svingade hammaren bakåt och olyckan var ett faktum.
Då klarade sig tanden men efter ytterligare ett år slog hon i tanden igen. Då fick vi dra ut den.
Det var en upplevelse i sig.....Stora A fick lugnande men blev hög som ett hus istället, sprang runt i korridoren hos tandläkaren, körde motorcykel men tandläkarlampan (den som lyser rakt i ansiktet), raglade runt hemma som det värsta fyllot innan hon fullkomligt stupade och sov i tre timmar.

Men idag är hon stolt över sin glugg och väntar på att tandfen ska flyga förbi köksfönstret och byta ut tanden mot en slant istället......

image24

Kommentarer
Postat av: Hemmamamman

Åå, det här med att tappa första tanden - eller första och första i ert fall?! :O) - är ju så speciellt!

Min mellanpojke tappade sin tredje tand häromdagen och det är fortfarande stora grejor här hemma. Och förstås läggs den fina mjölktanden i ett glas med vatten över natten.
Och på ngt märkligt sett så kommer tandfen även förbi oss. Dock inte genom köksfönstret. :O)

Postat av: Emma

Oj vilken stor dag för stora A :-) Skrattar åt din berättelse om stora A:s lilla "tripp". Förstår att hon sov gott efter det :-)
Ha en bra dag!

2007-04-26 @ 09:45:41
URL: http://emmalexa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback