Recepttips

Igår hade vi tjejkväll, vi svägerskor! Det var supertrevligt! Vi lagade mat tillsammans. Det blev Himmelsk risotto med örtkryddade kycklingspett. Rekommenderas! Här kommer receptet:


Himmelsk risotto med örtkryddade kycklingspett.

Ingredienser
4 port
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör- & rapsolja
3 dl avorioris
1 dl vitt vin
ca 1 liter hönsbuljong
175 g Høng Himmelblå ädelost
200 g fryst sparris (Vi hade färsk som fick koka med risotton de sista 10 minutrarna)

Kycklingspett
2 stora kycklingfiléer
1 tsk kinesisk soja
1 msk smör- & rapsolja
8 träspett
2 dl hackade färska örter t ex blad-persilja och basilika

Till servering
200 g ostronskivling
1 msk smör- & rapsolja
salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den utan att den tar färg i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt ris, vin och 3 dl av buljongen. Låt koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör då och då och späd vartefter med buljong. När riset har en krämig konsistens är det klart. Smula ner Høng Himmelblå och låt den smälta ner under omrörning. Dela sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Vänd ner sparrisen strax innan servering. Skär varje kycklingfilé i 4 bitar på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda soja och smör- & rapsolja och pensla fileérna. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.Trä upp kycklingen på spett och rulla dem i de hackade örterna. Skär bort rotfästet från ostronskivlingen. Fräs svampen i smör- & rapsolja tills den fått färg och känns lite krispig. Lägg ostronskivlingen på toppen av risotton och servera den till kycklingspetten.

image140

Kommentarer
Postat av: Theasrum

Verkar jättegott! Vi äter mkt kyckling hemma hos oss och det är kul med nya recept.

Postat av: Junitjej

Låter jättegott!

2007-09-17 @ 06:13:35
URL: http://junitjej.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback